Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Posljedice požara na Brijestu; nema nastave u pet osnovnih i jednoj srednjoj školi, tvrtke u Industrijskoj zoni Antunovac danas ne rade

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67379
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.10.2023. 8:21 
Naslov:  Posljedice požara na Brijestu; nema nastave u pet osnovnih i jednoj srednjoj školi, tvrtke u Industr
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog dima i mogućeg onečišćenja zraka od požara u tvornici za preradu plastike na Brijestu, u utorak, 5. listopada nema nastave u pet osnovnih i jednoj srednjoj školi. Tvrtke u Industrijskoj zoni Antunovac neće raditi.

Preporuku o obustavi rada u Industrijskoj zoni Antunovac izdao je Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Poručuju također – jutro je pametnije od večeri, a tada stižu i informacije o kakvoći zraka u mjestima južno od Osijeka, kamo je na mahove i snažan vjetar nosio gusti dim s požarišta.

Nastave neće biti u osnovnim školama u Antunovcu, Ivanovcu, Ernestinovu, Šodolovcima i Laslovu te u osječkoj Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi. Odluka je stigla iz Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, kojii se na taj korak odlučio u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite.

U tim osnovnim školama rad je privremeno obustavljen već u srijedu ujutro, a učenici su ostali kod kuće i u Čepinu, Čepinskim Martincima, Vuki, Beketincima i Vladislavcima, no oni bi se u četvrtak trebali vratiti u klupe.

Nastava se, prema preporuci, zbog neposredne blizine požarištu, neće odvijati ni u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi Osijek. Tijekom večeri su stigli rezultati mjerenja kakvoće zraka u središtu Osijeka i na Brijestu, gdje je izbio veliki požar plastike – kako se pokazalo, na tim punktovima onečišćenja zraka nema.

Mjerenje je u Brijestu te na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića provela mobilna ekipa zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar", izvijestili su u srijedu navečer županijski i osječki gradski Stožer Civilne zaštite.

Požar, koji je u srijedu poslije ponoći, buknuo na otvorenom deponiju plastike osječke tvrtke "Drava international" lokaliziran je poslijepodne i pod nadzorom je. No, prema informacijama osječkih vatrogasaca još je u tijeku aktivno gašenje požara, kao i natapanje površina s plastikom. Vatrogasci su na požarištu ostali dežurati cijelu noć.

Valja dodati da su radnici tvrtke "Drava International" koji inače žive u kontejnerima u tvorničkom krugu evakuirani te su privremeno smješteni u dvorani "Jug 2" koju je ustupio grad Osijek. Riječ je o 115 inozemnih radnika.

Grad je radnicima osigurao krevete, zaštitara tijekom noći, internet, stolove i stolce za objedovanje, a Crveni križ im je osigurao hranu. Nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć, izvijestili su iz osječke Gradske uprave.


Tekst: Radio Osijek/TM
Foto: Katarina Berki/Arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: