Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završilo četvrto izdanje ITF turnira Osijek Open! Hrvatski predstavnik Mili Poljičak zaustavljen u finalu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66070
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.05.2024. 7:28 
Naslov:  Završilo četvrto izdanje ITF turnira Osijek Open! Hrvatski predstavnik Mili Poljičak zaustavljen u f
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nedjelja i finale u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji označili su završetak još jednog teniskog ITF turnira Osijek Open 2024. U finalnom je meču u muškoj konkurenciji protiv domaćeg Milija Poljička slavio Ukrajinac Vjačeslav Bjelinskij, 559. tenisač svijeta i tako ga zaustavio u osvajanju drugog profesionalnog naslova u singlu. U ženskoj je konkurenciji naslov osvojila mađarska tenisačica Amarissa Kiara Toth.

Dobar tjedan je iza mene, nisam se nadao finalu budući da sam se netom prije razbolio, ali borio sam se, dobar tenis se igrao s moje strane. Danas sam malo fizički umoran od teških mečeva koje sam imao, ali i od bolesti. Zadovoljan sam tjednom, bilo mi je jako ugodno igrati u Osijeku. Ovdje uvijek dođe dobar broj ljudi gledati, bodriti mečeve i bude ugodna atmosfera. Nadam se da će se ovdje u budućnosti igrati i neki jači turniri, a ja se nadam da ću nastaviti s ovakvom formom, s ovakvom igrom - istaknuo je 19 -godišnji Splićanin Mili Poljičak nakon završnog dvoboja ITF World Tennis Toura u Osijeku.

Posljednjih smo sedam dana po četvrti put u Osijeku imali priliku pratiti odličan tenis u Perivoju kralja Tomislava. Za titulu najboljih borilo se 68 igračica i 84 igrača s tri kontinenta i dvadesetak zemalja, od čega je čak 27 domaćih. Turnir su organizirali TK Tennis Talents Osijek i Hrvatski teniski savez, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Turističke zajednice Grada Osijeka te Ministarstva sporta i turizma Republike Hrvatske.

Iza nas je jako dobar turnir, hrvatsko finale, prve pobjede naših domaćih igračica… Hvala svima koji su došli i podržali turnir kroz tjedan, ovo je samo jedan od pokazatelja da Osijek voli tenis i kvalitetne sportske događaje, a nama motivacija da nastavimo dalje s organizacijom turnira. Velik je broj stranih gostiju prethodnih tjedan dana boravio u Osijeku, ostvario velik broj noćenja tako da i s turističkog aspekta možemo biti itekako zadovoljni - na četvrto se izdanje turnira osvrnuo Ante Brnić, predsjednik teniskog kluba Tennis Talents Osijek i direktor turnira.

Posebno je važno istaknuti da su osječki turniri, pod vodstvom direktora turnira g. Ante Brnića, dobili veliko priznanje Međunarodne teniske federacije. U konkurenciji od preko 1200 turnira diljem svijeta proglašeni su jednima od najbolje organiziranih. Ovo priznanje ne samo da potvrđuje kvalitetu organizacije već i postavlja Osijek kao značajnu točku na svjetskoj teniskoj mapi.

Među domaćim su predstavnicima u glavnom turniru debitirale i Osječanke, igračice teniskog kluba Tennis Talents Osijek, Korina Roso i Nera Tešankić. Korinu je, nakon što je na domaćem terenu slavila svoju prvu profesionalnu pobjedu protiv Njemice Maye Drozd, u četvrtfinalu zaustavila Čehinja Denisa Hindova, drugoplasirana na ovogodišnjem Osijek Openu.

Domaće smo predstavnike na osječkom terenu imali priliku gledati i u konkurenciji parova. U finalnom su nastupu ženskog ITF turnira Zagrepčanke Ria Derniković i Luna Ivković izgubile od Slovakinje Salme Drugdove i Čehinje Ivane Sebestove - 6:0, 6:2. U muškoj su konkurenciji parova slavili njemački predstavnik Kai Lemstra i Talijan Filippo Romano.




Tekst i foto: Osijek Open

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: