Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



FFOS: Znanstvena konferencija "Promišljanje krize: iskustva, izazovi i prilike"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66542
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2024. 7:59 
Naslov:  FFOS: Znanstvena konferencija "Promišljanje krize: iskustva, izazovi i prilike"
Od 27.06.2024. 16:00 do 29.06.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 27. do 29. lipnja 2024., Filozofski fakultet u Osijeku bit će domaćin trodnevne međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „Promišljanje krize: iskustva, izazovi i prilike“.

Konferencija će se održavati kao dio višegodišnjeg istraživačkog projekta pod naslovom „Analiza sustava u krizi i nove svijesti u književnosti 21. stoljeća“ uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost te u suradničkoj realizaciji Filozofskog fakulteta u Osijeku, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Sveučilišta u Zadru.

Na ovoj međunarodnoj interdisciplinarnoj konferenciji sedamdeset etabliranih stručnjaka, znanstvenika i istraživača iz 12 zemalja govorit će i raspravljati, analizirati i preispitivati razne vrste kriza, ali i krizu općenito iz raznih perspektiva: humanističkih, politoloških, filozofskih, antropoloških, ekonomskih, historiografskih, psihologijskih, sociologijskih, ekoloških, itd...

Naime, kriza je kompleksan pojam i prateća pojava kroz povijest, a čini se da je njena dinamika u današnje vrijeme posebno izražena kroz ratove, rastuće društvene nejednakosti, ekološke, ekonomske, političke, zdravstvene i druge nestabilnosti. Stoga je konferencija posvećena istraživanju dosadašnjih iskustava krize i izazova koje kriza sa sobom donosi. U tom smislu ovaj će se znanstveni skup posvetiti doprinosima na sljedeća pitanja: mogu li dosadašnja povijesna iskustva s ranijim manifestacijama kriza, kao i teorijski uvidi o problematici kriza biti od pomoći u sučeljavanju s novim i nadolazećim krizama? Suočavamo li se s radikalno novim tipovima kriza? Je li politika saniranja kriza do sada bila optimalna ili barem adekvatna? Koje su nam slijepe pjege u promišljanju krize i kriznom djelovanju? Postoje li krize i „krize“, odnosno kvazikrize, inducirane npr. medijskom politikom zastrašivanja?



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: