Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tijekom vikenda tretmani suzbijanja komaraca na području cijeloga grada

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67420
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.07.2024. 10:07 
Naslov:  Tijekom vikenda tretmani suzbijanja komaraca na području cijeloga grada
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sveobuhvatni adulticidni tretmani suzbijanja komaraca sa zemlje bit će provedeni u naredna tri dana na urbanom i prigradskom području grada Osijeka, izvijestio je u petak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je 13 novih preporuka za petak, subotu i nedjelju na području cijeloga grada Osijeka. Tretmani će se provesti u večernjim satima, za što će biti utrošeno 35.000 eura. S današnjim danom izdano je ukupno 98 preporuka te će od ukupnog financijskog potencijala od 1,912 milijuna eura biti utrošeno 883.000 eura – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Od tog iznosa u proračunu Grada Osijeka osigurano je 1,6 milijuna eura, od čega su 800.000 eura sredstva Grada Osijeka, 600.000 sredstva Vlade Republike Hrvatske, te 200.000 eura Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Vulin kazao je i kako je učinkovitost tretmana provedenih tijekom protekloga vikenda bila relativno visoka, od 77 do 99 posto, a osvrnuo se i na brojnost komaraca prije tretmana.

Josipovac je, naprimjer, bio na čak 19.000 jedinki, a nakon tretmana brojnost je smanjena na 1909, dakle na 10 posto od tog iznosa. Sada je ponovno na 5385 jedinki, jer traje takozvani ulet komaraca iz močvarnih, poplavnih područja – objasnio je i ocijenio kako će novi tretmani biti dovoljno učinkoviti.

Poručio je kako se monitoring na terenu nastavlja te da će sve raspoložive snage, uključujući i avione, biti angažirane ukoliko bude novih uleta komaraca s poplavnih područja.


Tekst: Osijek.hr
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: