Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mjesni odbor Tenja obilježio je svoj dan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67122
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2024. 8:12 
Naslov:  Mjesni odbor Tenja obilježio je svoj dan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mjesni odbor Tenja obilježio je svoj dan, kao i župni god Svete Ane, a tom prigodom se odala počast te su se položili vijenci pred spomenikom hrvatskim braniteljima i civilima iz Tenja koji su poginuli u Domovinskom ratu.

Obilježavanju je, uime Grada Osijeka, nazočio predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

Odali smo pijetet svim braniteljima i civilima koji su poginuli i dali svoju žrtvu na oltar domovine. Obično je to prigoda da kažemo i koja su bila ulaganja pa možemo reći da su ona, za ovu godinu, predviđena u iznosu za prioritete koje određuje Vijeće Mjesnog odbora, na razini 84 tisuće eura, nekih 14% veća u odnosu na prošlu godinu, a čak preko 50% veća na ona koja su bila 2021. godine, odnosno kada je odgovornost za upravljanje Gradom preuzela ova gradska uprava na čelu s našim gradonačelnikom Ivanom Radićem. Također, mogu reći da su ove godine povećana sredstva za prioritete svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima i ona su ove godine veća oko 15% u odnosu na prošlu godinu. Kapitalnih ulaganja na području ovog Mjesnog odbora uistinu ima značajan broj, i to u svim sferama, kako društvenog, sportskog, rekreacijskog, kulturnog i inog života. Spomenuo bih objekt koji je završen u proljeće prošle godine, a to je stambena zgrada koja je postala dom za 68 novih obitelji. Tu je ulaganje u dječji vrtić koji se financira iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka, a u fazi planiranja je i rekonstrukcija osnovne škole u Tenji koja treba preći u jednosmjenski i cjelodnevni rad.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

Od ostalih ulaganja istaknuo je i novu biciklističku stazu kroz cijelu Tenju, kao i idejni projekt napravljen za sportsko-rekreacijski centar „Adica“, a naglasio je i održavanje 20. jubilarne tradicionalno-kulturne manifestacije „Slavonijo, u jesen si zlatna“.

Vijećnik Gradskog vijeća Josip Mihaljević zahvalio se Gradu za obnovu tenjskog igrališta kako bi mještani imali kompleks za održavanje raznih manifestacija.

Kao gradski vijećnik koji je iz Tenje, mogu biti izuzetno zadovoljan s ulaganjima koja se ovdje provode. Tenja kroz sve ove godine ima jako bogat sportsko-kulturni program, a ono što je bilo bitno je da upravo te manifestacije i sav sadržaj poprati infrastruktura, a to se upravo događa. Nedavno smo obnovili igralište u ulici Vladka Mačeka, gdje se održao, usudim se reći, najveći i najpopularniji malonogometni turnir Slavonije i Baranje. Sada se trenutno održava rukometni kamp, a kroz mjesec dana nas čeka i „Slavonijo, u jesen si zlatna“ koja će dovesti najjača imena tamburaške glazbe. Želim se zahvaliti gradonačelniku koji je nekoliko mojih inicijativa kao gradskog vijećnika uistinu brzo prepoznao i riješio.“, dodao je Mihaljević i naglasio da je, kao predsjednik NK Slavonca, izuzetno zadovoljan na realizaciji izgradnje svlačionica čime će oko 150 djece, koja idu u školu nogometa, dobiti novi objekt te je uvjeren da će nakon izgradnje objekta ta škola povećati svoj broj korisnika.




Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: