Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Obiteljski festival "Zemlja bez granica" [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67379
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.07.2024. 16:55 
Naslov:  Obiteljski festival "Zemlja bez granica" [2024.]
Od 26.08.2024. 16:00 do 30.08.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[30.08.2024.] Do sada najveći interes publike na Zemlji bez granica privukli su razgovor Krešimira Sučevića Međerala i Krešimira Mišaka i njihovo „Mudrovanje i znanstveno prigovaranje“. Na vrhuncu zadatka bio je i moderator, osječki profesor psihologije Damir Marinić koji je spretno navigirao ozbiljnim i manje ozbiljnim pitanjima u koja je aktivno bila uključena i publika. Gost iznenađenja bio Bojan Jambrošić, pobjednik prve sezone showa „Hrvatska traži zvijezdu“ i čovjek koji je svojim animacijama udahnuo život maskoti Zemlje bez granica - Karamelici, a koji je u razgovor donio priču o drugačijoj izvrsnosti.

Glavni zaključak vesele večeri bio je da se znanje isplati te da od dubinskog znanja i izvrsnosti ne treba odustati nego u njih ozbiljno ulagati.

Večeras nas očekuje velike završnica ovogodišnje Zemlje bez granica koja je imenovana i Danom djeteta, a pokazat će nam na koji način su sudionici radionica i razni drugi gosti tijekom četiri dana izazivali svijet te odgovarali na izazove koji su im postavljeni.

Večer će obilovati i glazbenim koncertima te već u 18:30 sati, na maloj pozornici Galerije Kazamat, nastupa švicarski bend HORNBOX. U 20;15, kao predgrupa nastupa vaplovački bend Gradske bitange, dok nas u 21:00 sat očekuje koncert Dine Jelusića i njegovog benda JELUSICK.

Osječani i svi naši dragi gosti pozivaju se na dolazak u Tvrđu, no trebali bi doći kod Vodenih vrata, sa strane Promenade, točno u 18:00 sati, ne prije, jer će prije ulaz u Zemlju biti zatvoren. Vrata se otvaraju točno u 18:00.

Naime, Snovograd, tradicionalno ime završnice ZBG, sastavljen je iz nekoliko cjelina koje su međusobno povezane, a želja organizatora je da posjetitelji dožive cijelu priču i sve njezine dijelove kao cjelinu. Iz toga razloga publika će ući zajedno kako bi zajedno i doživjeli sve korake i teme kojima su se kroz tjedan bavili. Isti ciklus bit će održan i u 19,00 sati te će nastupi, pjesme, plesovi i sva ostala čarolija biti ponovljeni.

Udruga Breza s ponosom ističe kako je scenografiju i vizualni dio Zemlje bez granica izradio Boris Sekulić, još jedno „dijete“ Zemlje bez granica koji se u međuvremenu profilirao kao vrhunski scenograf hollywoodskih filmova, no uvijek se rado vraća u svoj grad i svoju Brezinu obitelj.

Također, svim posjetiteljima će, u suradnji s poznatim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta i In da Sofa, biti dostupna hrana i piće u food corneru, a tu je i svjetski prvak u spravljanju sezonske pizze Alan Radanović.

Ulaz je besplatan!







Tekst i foto: PR Služba Udruge Breza


[29.08.2024.] Svi vole doći u Osijek, dokazao je to i Dan komunikacija na Zemlji bez granica kojemu su se spremno odazvali Dario Marčac, Ivana Mišerić i Uršula Tolj kao i Osječanin Malajski Tapir, koji je kao volonter Crvenog križa i sam sudjelovao na festivalu. Iako svatko od njih ima veliki broj pratitelja, slušatelja i gledatelja, malo ih je imalo prigodu vidjeti kao sinoć u Kazamatu – licem u lice. Ekipa je to koja svoje poruke šalje preko radija, televizije, YouTuba, Instagrama i TikToka.

Talk show „Vodič za autostopere na društvenim mrežama“ donio je zanimljive priče i iskustva osoba čije objave doslovno prate tisuće ljudi, ponekad i milijuni. Glavni zaključak i preporuka roditeljima je da se djeci ne isplati braniti pristup društvenim mrežama, no da trebaju biti uključeni i voditi računa što njihova djeca rade kako bi dobila najbolje od društvenih mreža, a ne zalutala na tamnu stranu interneta.

Četvrtog dana Zemlje bez granica pred nama je Dan znanja u sklopu kojega ćemo u 19,30 sati imati razgovor Krešimira Sučevića Međerala i Krešimira Mišaka pod naslovom „Mudrovanje i znanstveno prigovaranje“. U jednom trenutku će se razgovoru pridružiti i gost iznenađenja.

No, prije toga, u 17,00 sati, na prostoru ispred velike pozornice postavljene u dvorištu Kazamata, u osječkoj Tvrđi, bit će održan „Kvizazov“ u kojemu će sudjelovati pet timova. Ako se pojavi i šesti ili sedmi tim, time će zabava biti bolja te se uigrani timovi još uvijek mogu pridružiti.

Sve radionice se nastavljaju provoditi prema programu i izravnom dogovoru s voditeljima.

Također, svim posjetiteljima će, u suradnji s poznatim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta i In da Sofa, biti dostupna hrana i piće u food corneru, a tu je i svjetski prvak u spravljanju sezonske pizze Alan Radanović.

Sva događanja i radionice besplatni su za sve sudionike i posjetitelje.


[28.08.2024.] Novi model talk showa, koji je sinoć prvi puta izveden na pozornici Zemlje bez granica, bio je najveće i najugodnije iznenađenje ovoga festivala, za sada. U jedinstvenom razgovoru koji je vrhunski vodila Uršula Tolj, a Mihovil Španja, Ivica Kostelić, Mirna Rajle Brođanac i Robert Seligman su pjevali, svirali gitaru, a malo i zaplesali uz hit pjesmu svi naših djetinjstva, a i djetinjstva naše djece – Bila Mama Kukunka, Bio Tata Taranta. Glazbeno je cijeli razgovor vrhunski pratio Davor Dedić svojim jazz interpretacijama.

Više od sat vremena osječka je publika mogla čuti vrhunske sportaše koji su završili svoju profesionalnu sportsku karijeru no i dalje ostali aktivno uključeni u sport. Vrlo su otvoreno razgovarali o svojim životnim izazovima, kako im je izgledao život kao djeci, u pubertetskm razdoblju te kada su odlučili da je dosta. Svi panelisti danas imaju druge poslove i svoje obitelji, a upravo je obitelj temelj koji su jednoglasno istaknuli kao glavni oslonac i potporu kroz njihovu sportsku karijeru i život.

Večeras nas, u 19,30 sati, na istom mjestu, na velikoj pozornici u dvorištu Kazamata u osječkoj Tvrdi, očekuju nas novi panelisti na Danu komunikacija. Okupljeni pod nazivom „Vodič za autostopere na društvenim mrežama“ o svojim iskustvima na društvenim mrežama govorit će Malajski Tapir, Dario Marčac, Ivana Mišerić i Uršula Tolj, a razgovor će moderirati Mirna Šmit.

Nakon talk showa, after party će biti u istom prostoru, o večeras je na redu EUROVISION PARTY BY DJ ZBGY

Sve radionice se nastavljaju provoditi prema programu i izravnom dogovoru s voditeljima.

Također, svim posjetiteljima će, u suradnji s poznatim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta i In da Sofa, biti dostupna hrana i piće u food corneru.

Sva događanja i radionice besplatni su za sve sudionike i posjetitelje.


Foto: Marko Žuljević/Udruga Breza


[27.08.2024.] Nakon nevjerojatnog otvaranja festivala Zemlja bez granica, u kojemu su Osječani i drugi gosti i dragi prijatelji, svih uzrasta i zanimanja, ispunili festivalske kreativne radionice, Slavonci i Baranjci opet su pokazali koliko su predivna publika. Za nastupe naših gosti iz Istre, Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace, te etnobenda VEJA iz Pazina, organizatori su sa zadovoljstvom morali izvaditi sve stolice iz rezervi kako bi osigurali dovoljno mjesta za publiku. Predstava i koncert trajali su do dugo u noć i nikome se nije žurilo kući.

Galerija 031: Zemlja bez granica dan #1 [2024.]
[Foto: Marko Žuljević/Udruga Breza][26.08.2024.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Danas, drugoga dana Zemlje bez granica, radionice se nastavljaju odvijati po programu i izravnom dogovoru s voditeljima.

A u večernjem programu očekuje nas prava poslastica, Talk Show kakav Osijek još nije vidio!

Drugi dan festivala je Dan sporta, koji će u 19,30 sati predstaviti „Sportsku parlaonicu“ u kojoj će sudjelovati Mihovil Španja, Ivica Kostelić, Mirna Rajle Brođanac i Robert Seligman, a razgovor će moderirati Uršula Tolj. Mjesto održavanja je pozornica u dvorištu Kazamata, u osječkoj Tvrđi.

No, to nije sve. Na pozornici će biti još jedan gost, osoba koja nema veze sa sportom no jako je dobar u sviranju jazza i ima izvrstan smisao za humor.

Kada su krenuli trenirati, kako izgleda život sportaša i u kojem su trenutku odlučili da će se profesionalno baviti sportom - bit će neka od pitanja na koje će odgovore dati večerašnji gosti. No, ono što nas najviše zanima je kako izgleda život nakon završetka profesionalne sportske karijere i koje savjete mogu dati djeci i mladima koji svoj životni put vide na sportskim terenima. Sve to čut ćemo u „Sportskoj parlaonici“ i to od osoba koje su naš grad i državu uspješno predstavljali na međunarodnim natjecanjima, a sve nas navijače učinili beskrajno ponosnima.

Nakon Sportske parlaonice, u 21,00 sat, očekuje nas 80's PARTY BY DJ ZBGY.

Također, svim posjetiteljima će, u suradnji s poznatim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta i In da Sofa, biti dostupna hrana i piće u food corneru.

Sva događanja i radionice besplatni su za sve sudionike i posjetitelje.



[31.07.2024.] Obiteljski festival Zemlja bez granica i ove će godine biti održana u svojemu uobičajenom terminu tjedan dana prije početka nove školske godine, od 26. do 30. kolovoza u osječkoj Tvrđi. Festivalski naslov Izazov(i) Svijet u svoj će sadržaj uključiti teme i aktivnosti svih dosadašnjih Zemalja bez granica, uz mnoštvo novih i zanimljivih događanja, te će na taj način obilježiti 20. obljetnicu od prvog održavanja ovog osječkog obiteljskog festivala.

Obrazac za online prijavu na više od 30 radionica ovogodišnje „Zemlje bez granica“ bit će otvoren sutra, 1. kolovoza, na web platformi.

Obiteljski festival „Zemlja bez granica“ bit će održan od 26. do 30. kolovoza u osječkoj Tvrđi pod festivalskim naslovom „Izazov(i) Svijet“.

Ovaj festival uključit će teme i aktivnosti svih dosadašnjih Zemalja bez granica, uz mnoštvo novih i zanimljivih događanja, te će na taj način obilježiti 20. obljetnicu od prvog održavanja najvećeg osječkog obiteljskog festivala.

Radionice su predviđene za sve dobne skupine djece, mladih i odraslih, uključujući i djecu i mlade s posebnim potrebama, a bit će provedene u suradnji s 10-ak osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije, te partnerima iz Hrvatske, Mađarske, Ukrajine i Švicarske.

Od 26. do 29. kolovoza, od 9 do 11 sati, te od 17,00 do 19,00 sati, Tvrđa će postati vježbalište i učionica za djecu i mlade koji će, zajedno s više od 100 voditelja i izvođača, stjecati nova znanja i vještine poput cirkuskih vještina, hodanja na štulama, izviđaštva, kuhanja po srednjovjekovnim receptima, plesnih koreografija, filmskoga make-upa, zaboravljenih pisama, crtanoga filma u kojemu su glavni likovi polaznici radionica, dječjega orkestra, vesele bolnice te starih zanata i igara.

Radionice će se prema rasporedu održavati na vanjskim i u unutrašnjim prostorima Tvrđe, u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek – u maloj zgradi, u prostoru Gradske galerije Osijek – Galeriji Waldinger, Galeriji Kazamat Osijek, Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji Osijek, Zajednici tehničke kulture grada Osijeka, Staroj pekari te na livadi i dijelu Promenade oko Vodenih vrata.

Sva događanja, kao i radionice, besplatni su za sve sudionike i posjetitelje. Jedno dijete se može uključiti u najviše dvije radionice koje treba redovno pohađati jer će svaki dan učiti nešto novo, što će na kraju biti predstavljeno javnosti.

Najvažnije događanje Festivala je njegova završnica, koja će biti održana 30. kolovoza u večernjim satima, kada će sve naučene vještine i sve što su izradili zajedno sa svojim voditeljima, polaznici djeca i mladi predstaviti u „Snovogradu“, na ulicama Tvrđe.

Paralelno s radionicama, cijeli tjedan u predvečernjim i večernjim satima, u Tvrđi će se održavati i tribine, predstave i koncerti uz neizostavni food corner lokalnih ugostitelja i glazbene tematske večeri.

Kreativno osmišljena događanja povezana su s nekoliko tema: turizmom, komunikacijama, sportom, znanjem i djecom, a od sudionika posebno izdvajamo Mihovila Španju, Ellu Dvornik, Ivanu Mišerić, Malajskog tapira, Daria Marčaca, Ivicu Kostovića, Krešimira Mišaka, Krešimira Sučevića Međerala, predstavu Casabjanca Maria Battifiace i Irene Grdnić te koncerte Veje, Dine Jelusicka, Gradskih bitangi i Hornbox-a.

U subotu, 31. kolovoza u ranim jutarnjim satima, održat će se tradicionalna Festivalska utrka građana na 5 kilometara pod nazivom „Jutarnja petica“. I ove godine sredstva od kotizacije bit će namijenjena u humanitarne svrhe. Utrku zajednički organiziraju Udruga Breza i Run4Fun uz podršku tvrtke bio&bio.

Glavni organizator festivala je Udruga Breza, koja je ujedno i idejni kreator i osnivač Zemlje bez granica, a festival organizira u partnerstvu s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom grada Osijeka te drugim donatorima i partnerima.

[Program]

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2024.
19:00 sati - CASABIANCA – predstava
Predstavu „Casabianca“ napisali su i izvode Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, dobro poznat voditeljski dvojac s malih ekrana i raznih pozornica. Riječ je o komediji na čakavskom dijalektu koja prikazuje smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas. Irena i Mario, odnosno Đurđa i Franko, upoznali su se u autobusu. Ona je bila mlada i poduzetna, a on neiskusan i nagovorljiv. Skupa su pogledali film „Casablanca“ i započeli romansu.

Bilo je lijepo dok je trajalo, a onda je došao brak, pa djeca. Komunizam pa kapitalizam. Partija pa stranke. Trendovi su se mijenjali, a Đurđa i Franko trajali, ali ne bez problema. Jer, kako kaže Franko: „Život se more opisat va tri besedi. Vavek neki k…..“.Predstava progovara o životnim izazovima u kojima se svi mogu prepoznati.

Đurđa i Franko prisjećaju nas dana kada smo bezbrižno živjeli samoupravljanje, kupovali u Trstu na Ponte Rossu, vozili stojadine, na parne i neparne datume, i čekali u redu za ulje. Potom smo dočekali suverenu Hrvatsku, opijeni vlastitom državnošću i ojačani nacionalnim identitetom pratili privatizaciju, rasprodaju i propadanje tvornica, svjedočili krizi morala i licemjerju prekrivenim vjerom.

A onda je stigla 2020. godina, cijeli je svijet stao, pa su i Đurđa i Franko ostali kod kuće i čekali „novo normalno“. Mada se zapravo na našim prostorima „novo normalno“ događa svakih par desetljeća, a predstava CASABIANCA upravo na primjeru jednog bračnog para, različitih karaktera i pogleda na život, progovara o prilagodbama ljudi na nove situacije, nova pravila i neke nove društvene „mjere“.

„Casabianca“ je premijerno izvedena 2021. godine, a dosad je doživjela 160 izvedbi. Osim u gradovima diljem cijele Hrvatske, predstava je izvedena i u New Yorku i Dubaiju.


21:00 sati - Etnoskupina VEJA – Zemlja bez granica vas poziva na otkačeni koncert istarske etnogrupe VEJA iz Pazina. Dođite u Tvrđu, uživajte u food corneru i in da sofi i poslušajte ovaj fenomenalni etno-bend!
Program se održava u dvorištu Kazamata, u Tvrđi, a ulaz je besplatan!

U suradnji s najpoznatijim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta food corner i in da Sofu kako ne biste ostagli gladni i žedni prije i poslije predstave i koncerta!



Utorak, 27. kolovoza 2024.
19:30 sati - SPORTSKA PARLAONICA
Što nakon sportske karijere? Na to i još puno pitanja, odgovorit će vam naši poznati sportaši tijekom SPORTSKE PARLAONICE.

Sudjeluju:
MIHOVIL ŠPANJA
IVICA KOSTELIĆ
MIRNA RAJLE BROĐANAC
ROBERT SELIGMAN
Moderator: URŠULA TOLJ


21:00 sati - 80's PARTY BY DJ ZBGY
Program se održava u dvorištu Kazamata u Tvrđi, a ulaz je besplatan!

U suradnji s najpoznatijim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta food corner i in da Sofu kako ne biste ostagli gladni i žedni prije i poslije Talk Showa!



Srijeda, 28. kolovoza 2024.
19:30 sati - VODIČ ZA AUTOSTOPERE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
Na eventu VODIČ ZA AUTOSTOPERE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA moći ćete čuti kako navigirati društvenim mrežama te se družiti s poznatim licima iz medijskog svijeta! Dolaze nam MALAJSKI TAPIR, DARIO MARČAC, IVANA MIŠERIĆ i URŠULA TOLJ
Moderator: Mirna Šmit


21:00 sati - EUROVISION PARTY BY DJ ZBGY
Program se održava u dvorištu Kazamata u Tvrđi, a ulaz je besplatan!
U suradnji s najpoznatijim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta food corner i in da Sofu kako ne biste ostagli gladni i žedni prije i poslije Talk Showa!



Četvrtak, 29. kolovoza 2024.
19:30 sati - MUDROVANJE I ZNANSTVENO PRIGOVARANJE
U sklopu Dana znanja upoznajte Krešimira Sučevića Međerala i Krešimira Mišaka, razgovarajte s njima o temama znanja, izvrsnosti, posebnosti, nadarenosti i talenta!

Sudjeluju:
KREŠIMIR MIŠAK
KREŠIMIR SUČEVIĆ MEĐERAL
i gost iznenađenja


21:00 sati - DISCO PARTY BY DJ ZBGY
Program se održava u dvorištu Kazamata u Tvrđi, a ulaz je besplatan!

U suradnji s najpoznatijim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta food corner i in da Sofu kako ne biste ostagli gladni i žedni prije i poslije Talk Showa!



Petak, 30. kolovoza 2024.
18:00 – 21:00 sati - ZEMLJA BEZ GRANICA - IZAZOVIMO SVIJET!
Predstavljanje svih radionica i djece koja su pet dana vrijedno radila sa svojim voditeljima.

18:30 sati - HORNBOX – koncert
Hornbox je sekstet virtuoza iz Berna. Možete očekivati sve, od nježnih balada do vatrenih afro ritmova, od razigranog ska do senzualnog latina. A vrhunac večeri će nedvojbeno biti osebujni zvuk alpskog roga, protkan jazzom i funkom.

20:15 sati - GRADSKE BITANGE – koncert
Gradske Bitange su autorski rock bend iz Valpova, nastao 2018. godine. Iza sebe imaju četiri objavljena singla i trenutno rade na nadolazećem albumu. Mogu se pohvaliti priličnim brojem live nastupa među kojima vrijedi istaknuti gostovanje na INmusic, Superval te SHIP festivalu. Njihov zvuk je mješavina novog vala, indie i alternativnog rocka, a članovi benda su Domagoj Ivić (vokal i gitara), Mislav Sušić (vokal i solo gitara), Noa Bolkovac (Bas gitara) i Matko Varžić (Bubanj).

21:00 sati - Dino Jelušić JELUSICK – koncert
Zagrebački rock bend, nakon velike svjetske turneje dolazi ravno u Osijek!

Program se održava u dvorištu Kazamata u Tvrđi, a ulaz je besplatan!

U suradnji s najpoznatijim osječkim restoranima i Kreativnom agencijom Adverta food corner i in da Sofu kako ne biste ostagli gladni i žedni prije i poslije koncerta!



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: