Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Više od 800 studenata Sveučilišta u Osijeku ostat će bez sufinanciranog smještaja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67379
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.08.2024. 11:01 
Naslov:  Više od 800 studenata Sveučilišta u Osijeku ostat će bez sufinanciranog smještaja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Više od 2200 prijavljenih na natječaj, a svega 1366 ležaja. Računica je jasna. Više od 800 studenata Sveučilišta u Osijeku ostat će bez sufinanciranog smještaja. Među njima i 350 brucoša. Prema riječima tajnice Studentskog centra Ivane Herceg Mišković ove godine pristiglo je 200 prijava više nego lani.

- Najveći broj primljenih smještaj je osigurao kroz socijalni status odnosno da su primanja po članu kućanstva niža od 280 eura. Dio je primljen po statusu invalidnosti, ostali zahvaljujući uspjehu u školovanju. Nažalost, čak 140 studenata s dosadašnjim smještajem u domu nije osigurao ležaj u sljedećoj akademskoj godini jer nije uspio skupiti dovoljan broj ects bodova, rekla je Ivana Herceg Mišković.

Treba istaknuti da su ovo tek privremeni rezultati natječaja koji se ipak neće previše razlikovati od konačnih. Naime, ostalo je nepopunjeno još pedesetak ležaja jer se čeka protek roka za eventualne prigovore, a i neki studenti "ispod crte" mogu se nadati skoku na ljestvici zbog ponekog odustajanja radi studiranja u drugom gradu ili prelaska u privatni smještaj.

Kada govorimo o privatnom smještaj valja reći da je on za studenta višestruko skuplji od sufinanciranog smještaja u studentskom domu. Tako je cijena studentskog smještaja u trokrevetnoj sobi 70 eura, u dvokrevetnoj 99, a u najskupljoj jednokrevetnoj 130 eura. Studenti s invaliditetom ili bez roditelja plaćat će mjesečno smještaj 50 eura.


Tekst: HRT Radio Osijek
Foto: Inja Pavlić/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: