Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počeo je Mjesec židovske kulture

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67227
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.09.2024. 12:20 
Naslov:  Počeo je Mjesec židovske kulture
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U nedjelju, 1. rujna u foajeu osječkog Hrvatskog narodnog kazališta otvoren je Mjesec židovske kulture koji se, u organizaciji Židovske općine Osijek, održava četvrtu godinu za redom.

Ova manifestacija je dio Europskog dana židovske kulture koji se obilježava diljem Europe, a Osijek je jedini grad koji je obilježavanje Dana pretvorio u cijeli mjesec događanja.

Otvorenju je, uime Grada Osijeka, nazočio predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić.

Nakon što smo jučer na spektakularan način zatvorili Osječko ljeto kulture, možemo reći da ovom manifestacijom ulazimo u osječku jesen kulture. U organizaciji Židovske općine Osijek ovaj koncert uvod je u cjelomjesečnu manifestaciju Mjesec židovske kulture koja se po četvrti puta održava kod nas u Osijeku. Cilj organizatora je promicanje bogatstva i prikazivanje bogatstva i raznolikosti, judaizma i prikazivanje njegove važnosti u regionalnoj i lokalnoj zajednici. Grad Osijek i Židovska općina Osijek, kao i sve nacionalne manjine, izvrsno surađuju, a posebice kroz Gradsko vijeće, odnosno odbor Gradskoga vijeća za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Grad Osijek uvijek će podržavati ovakve manifestacije kulturnoga tipa koji promiču dijalog i toleranciju.“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

Godišnje ovu manifestaciju širom Europe poprati oko 150 000 posjetitelja. Ove se godine očekuje sudjelovanje 35 europskih zemalja i preko 300 gradova dok je krovna tema ovogodišnjeg obilježavanja Obitelj.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: