Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Izložba rukotvorina "Iglicom i kistićem by Čer"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67227
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2024. 10:16 
Naslov:  GISKO: Izložba rukotvorina "Iglicom i kistićem by Čer"
Od 09.09.2024. 16:00 do 30.09.2024. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom mjeseca rujna u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati izložba rukotvorina izrađenih tehnikom pečkog veza i oslikavanjem akrilnim bojama autorice Tamare Čer pod nazivom "Iglicom i kistićem by Čer", a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Tamara Čer profesorica je filozofije i hrvatskog jezika i književnosti. Majka je troje djece koje odgaja tako da rastu uz knjige, kako je i sama odrastala. Volonterka je u Društvu "Naša djeca" grada Osijeka i pjevačica u ŽPS "Šokice". Velika je zaljubljenica u slavonsko tradicijsko nasljeđe, a tu joj je ljubav usadila njezina baka. Upravo ju je ona naučila vesti tehnikom pečkog veza i baratati kistovima. Vézē od svoje šeste godine, a svoje samostalne stolnjačiće izradila je već s dvanaest godina.

Izloženi radovi osmišljeni su samostalno, ali nadahnuti, kako sama autorica kaže, bakinim mustarma i motivima sa slavonskih narodnih nošnji i upotrebnih predmeta, no ipak malo osuvremenjeni. Ljubav prema ručnom radu, ovoj tehnici vezenjem, kao i oslikavanja predmeta ("molovanja") koji se nalazi na različitim upotrebnim predmetima, Tamara Čer želi oživjeti među suvremenicima i očuvati od zaborava.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: