Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počeo je novi krug upisa trezorskih zapisa za građane

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67377
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2024. 9:32 
Naslov:  Počeo je novi krug upisa trezorskih zapisa za građane
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer, 9. rujna počeo je novi krug upisa trezorskih zapisa za građane. Omogućeno je ulaganje u trezorce ročnosti od 91 dana, pri čemu je ciljani nominalni iznos ukupnog izdanja 250 milijuna eura.

I ovog puta će postojati dva kanala upisa - putem 170 poslovnica Fine te digitalne platforme e-riznica. Minimalni iznos upisa po ulagatelju iznosi 1.000 eura.

Upis u prvom krugu koji je počeo jučer imaju isključivo fizičke osobe, punoljetni hrvatski državljani u Republike Hrvatske i izvan nje, te strani državljani, rezidenti u Hrvatskoj.

"Ponudu trezorskih zapisa predstavljamo prije svega zbog toga što je došlo do 'iskupa' trezorskog zapisa koji je bio izdan u lipnju, isplaćen je jučer, a riječ je o oko 280 milijuna eura, pa je ciljani nominalni iznos izdanja koje danas predstavljamo 250 milijuna eura, prije svega s ciljem zadržavanja građana koji su ulagali u trezorske zapise, kako bismo im omogućili reinvestiranje, odnosno ponovno ulaganje onoga što im je jučer bilo isplaćeno. Želimo održati stabilnu bazu ulagača u sektoru stanovništva, i naravno, polako je postupno širiti i nadograđivati", objasnio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Marko Primorac.

Rok upisa trezorskih zapisa u prvom krugu je 16. rujna do 11 sati, dok će idućeg dana od 9 do 11 sati trezorce u drugom krugu moći upisati i institucionalni ulagači.


Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: