Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[INTERVJU] Upoznajte Vlatku Kopić Tenu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67377
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2024. 20:48 
Naslov:  [INTERVJU] Upoznajte Vlatku Kopić Tenu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na portalu Osijek031.com, možete pročitati intervju s Vlatkom Kopić povodom njene nove pjesme "Tvoja sjena".

Predstavili ste se s novom pjesmom na požeškom festivalu gdje je premijerno prikazan i spot. Možete li nam reci tko je radio na pjesmi i kakva su vaša očekivanja?
Tvoja sjena pjesma autora Krznarića i Homokya. Aranžman potpisuje moj dugogodišnji suradnik Željko Nikolin koji poznaje moj senzibilitet i emociju te smo je zajedno donijeli ovako kako ona danas zvuči. Nikada ne očekujem čudo već samo povratnu emociju publike koju sam i ovaj puta dobila. Zadovoljna sam kritikama koje su mi dale dodatan vjetar u leđa i motiv nastaviti malim koracima naprijed. Nikad ne žurim, uživam svaki puta u stvaranju nečega novoga i izlasku na pozornicu kao i ovaj puta na festivalu koji je dao puno lijepih pjesama. Nadam se kako će i ova ostati zapamćena. Na festivalu sam predstavila i spot za pjesmu u režiji Bojana Molnara. Dao je sve od sebe i zadovoljna sam njegovim angažmanom i viđenjem pjesme.

Dugi niz godina surađujete s vrhunskim glazbenicima i producentima, koliko vam znaci ta suradnja?
Kao pjevačica koja ne radi puno imam privilegiju zaista surađivati s vrhunskim glazbenicima. Da nisu prepoznali moj trud i rad sigurno mi ne bi bili oslonac svih ovih godina. Kako sam već i sama došla do godina tako je zapravo naša suradnja postala i prijateljska. I kad sam znala odustajati uvijek su me podizali, bodrili i ja sam i dalje ovdje, možda ne često kako bih trebala ali sam tu.

Kada je zapravo vaša karijera počela?
Kad se prisjetim svojih početaka i prve pjesme Golube moj bijeli te davne 1997. obuzme me neka divna emocija i sreća jedne djevojke koja je silno voljela pjevati i sasvim se slučajno dogodila suradnja s Jozom Ivankovićem čija pjesma i jest. Sve je tada zapravo počelo. Trebalo je možda ući u rizik koji si tada nisam smjela dopustiti a danas bi možda sve bilo drugačije. No kad bolje razmislim, sve se nekako s nekim razlogom događa u životu i nije mi žao. Tako je moralo biti, a ja postojim i postoji evo današnja Tvoja sjena.

Imate li neke glazbene uzore?
Svaki pjevač odrasta na nekoj sceni pa tako sam i ja odrastala na Fosilima, Jasni Zlokić, Magazinu i da ne nabrajam...u novije vrijeme naravno Vanna, Nina...no ne bih rekla da su mi pjevački uzor. Svatko ima neki svoj izričaj, svoju interpretaciju i prenosi emociju na svoj način. Opus glazbe koju sam slušala nije bio isključivo vezan za naše izvođače. Kao i svi slušala sam ono što mi je u nekom trenutku odgovaralo, a bilo meni interesantno.

Kroz vas autorski rad primijetili smo da se jako dobro prilagođavate svim stilovima glazbe, od tambure do popa. U kojem stilu se najbolje osjećate?
Snalazim se najviše u pop glazbi i stilu no snašla bih se i u bilo čemu. Probam pa ako mi se ne svidi ne vraćam se...

Kao i većina izvođača koji pjeva po raznim događanjima bilo da su svadbe u pitanju, zabave i slično normalno je da ne možeš uvijek pjevati samo ono što je tebi lijepo i dobro. Publika je šarena, od 7 do 77...treba se prilagoditi i zadovoljiti formu koja se traži i svi smo sretni. Ja probala što nisam nikad a publika i gosti zadovoljni. Ljubav je to..


S obzirom na velik broj snimljenih pjesama, možemo li očekivati uskoro i album?
Od kad sam počela pjevati o tome govorim, a nikako da se realizira ideja. Da, ima zaista dovoljan broj pjesama koje bi se mogle malo i doraditi. Ako bude sreće i pameti možda osvane i album naravno.

Naravno, moramo postaviti pitanje koje uputimo svim glazbenicima. Kakvi su vaši daljnji planovi, nastupi, autorski rad i sl?
Nakon svakog javnog nastupa, nove pjesme, festivala dobijem nekakvu snagu za dalje. Nisu to pjesme na broj tijekom godine, ali je ispunjenje praznina tijekom godine. Moj posao nije vezan uz glazbu pa već godinama imam kočnice koje popuste koliko dopustim. Radim često u studiju, snimam prateće vokale u studiju Željka Nikolina i to me ispunjava. Imam bezbroj kolega s kojima svakodnevno surađujem na ovaj ili onaj način ali sam uvijek tu...bilo da su pjevači ili instrumentalisti, tamburaši, pop ili rock izvođači. To je dio moga života odavno i ne bih mogla zamisliti da toga nema. Planiram snimati i dalje, možda pokoji spot jer bez toga nisi ni snimio pjesmu, a za ostalo se čujemo kad bude aktualno.

Pjesmu možete poslušati ovdje.


Foto: Bojan Molnar

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: