Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradska četvrt Donji grad obilježava svoj dan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67263
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2024. 8:44 
Naslov:  Gradska četvrt Donji grad obilježava svoj dan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska četvrt Donji grad obilježila je svoj dan svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti, kao i polaganjem vijenaca za poginule branitelje i mještane Donjeg grada tijekom Domovinskog rata.

Uime Grada Osijeka, obilježavanju dana ove gradske četvrti nazočio je predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić koji je svim Donjograđanima čestitao njihov dan i crkveni god Preslavnog Imena Marijina koji će se obilježiti svečanom svetom misom.

Na donjogradskom groblju ćemo odati dužno poštovanje svima onima koji su pali i dali svoje živote za obranu naše domovine, ovdje na istočnoj strani grada, gdje su obranjeni i grad Osijek i naša domovina.“, rekao je predsjednik Gradskoga vijeća Florijančić.

Naglasio je da se politikom Grada Osijeka prema gradskim četvrtima govori i o tome da se želi ravnomjerni razvoj svih mjesnih odbora i gradskih četvrti pa su se, od preuzimanja odgovornosti gradonačelnika Ivana Radića za Grad, povećala sredstva za prioritete i u mjesnim odborima i gradskim četvrtima.

Ona sada ukupno iznose negdje preko milijun eura, s tim da su za Donji grad ove godine sredstva negdje na razini iznad 90 tisuća eura i povećana su, u odnosu na prošlu godinu, za 15%. Kad govorimo o nekakvim konkretnim ulaganjima unazad par godina, ali posebice u ovih posljednjih godinu dana, onda bih spomenuo obnovu Cvjetkove ulice koju smo realizirali odmah nakon što smo preuzeli odgovornost za upravljanje Gradom, a nakon toga smo renovirali i Mostarsku te dio ulice Matija Gupca. Najsvježije što smo u posljednjih godinu dana napravili je Riječka ulica gdje je kompletno renoviran cjelokupni kolnik, cesta i nogostup, zajedno s dijelom Huttlerove ulice.“, nastavio je Florijančić.

Rekao je i kako je prošle godine na svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti najavljena obnova dječjeg igrališta na Trgu bana Jelačića koje je mjesto okupljanja velikog broja roditelja i djece, a koje je sada moderno igralište namijenjeno djeci sve dobi. Za kraj je spomenuo i ulaganje u Nogometni klub Olimpija, ali i rekonstrukciju središnjeg dijela Vijenca Murse na kojem je obnovljeno dječje, odnosno sportsko igralište te je, na želju roditelja i djece, postavljen i stol za stolni tenis.


Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: