Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Veliki požar skladišta još nije ugašen

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67274
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2024. 12:55 
Naslov:  Veliki požar skladišta još nije ugašen
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uzrok velikog požara koji je izbio u nedjelju u 3,06 sati u Osijeku, u Južnom predgrađu, gdje su izgorjela skladišta nekoliko tvrtki i sva roba koja se u njima nalazila, bit će utvrđeni policijskim očevidom nakon što požar bude u potpunosti ugašen.

Izvijestio je to u ponedjeljak načelnik Stožera CZ Grada Osijeka i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, a osim uzroka požara, bit će utvrđeno i što se nalazilo u skladištima te kolika je u konačnici šteta.

Dežurne ekipe vatrogasaca su još uvijek na terenu, paze da ne dođe do novih zapaljenja, a što se pojavi unutar samog objekta još uvijek gase. Teško je reći kada će požar biti u potpunosti ugašen, vjerujem tijekom današnjega dana – rekao je Vulin.

Podsjetio je da je u gašenju požara sudjelovalo 78 vatrogasaca s 22 vozila, da je u kratkom vremenu stavljen pod kontrolu i da nema stradalih.

Nije bilo veće ugroze za stanovništvo jer je izdimljavanje išlo prema istoku. Došlo je otprilike do Gradske četvrti Jug 2, Južnog stadionskog naselja i prigradskog naselja Tenja, gdje se mogao osjetiti miris dima i vidjeti dim. Međutim, to je bilo u ranim jutarnjim satima u nedjelju, kada nije bilo previše aktivnosti na otvorenome, a u vrijeme kada su krenule jutarnje aktivnosti dima manje-više nije bilo – dodao je.

Vezano za vodostaje koji se očekuju u gradu Osijeku, Vulin je podsjetio da je prošle godine na vrhuncu vodenoga vala u kolovozu vodostaj Drave kod Osijeka bio +418 centimetara, a ove godine na vrhuncu 428 centimetara.

U tim uvjetima Drava se izlije na šetnicu između pješačkog mosta do ZOO vrta, to očekujemo i sada. Nezahvalno je reći koliki će biti vodostaj ovoga puta, ali vjerojatno viši nego u lipnju. Osijek je dobro utvrđen i ne očekujemo probleme u gradu – kazao je Vulin.

Načelnik Stožera CZ OBŽ i župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić rekao je da službe prate situaciju vezanu uz bujične poplave u dijelu Europe te da su kritične točke u županiji pod kontrolom.

Nismo imuni na ta događanja, jer su i Dunav i Drava i Vuka i Vučica znale napraviti dosta problema. Međutim, već bismo za koji dan imali ozbiljnijih problema da unazad nekoliko godina Hrvatske vode nisu napravile zaista veliki posao. U ovom trenutku obilaze kritične točke i situacija je pod kontrolom – rekao je Lukić podsjetivši na izjavu generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića u kojoj kaže da se u roku sedam dana očekuje ogroman vodeni val iz smjera Mađarske na Dunavu.


Na današnjoj sjednici smo dogovorili sastavnice Stožera civilne zaštite OBŽ, piramidu zapovijedanja i operativnih snaga, ukoliko bude potrebe za tim. No imamo iskustva i već smo djelovali žurno u ovakvim situacijama i sve je do sada završilo u najboljem redu – dodao je Lukić.

Rukovoditelj obrane od poplava sektora B i direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i Dravu Hrvatskih voda Željko Kovačević kazao je da su visoki vodostaji rezultat visokog vodostaja Dunava te da val u Hrvatsku dolazi za sedam do 10 dana.

Val dolazi na Dunavu. Bit će jedan od većih vodnih valova. Premašit će u Batini +700 centimetara. Linije obrane su nam dograđene, poboljšane i nema nikakvog mjesta panici. Na terenu smo od prošlog tjedna, provjeravamo sve, angažirali smo punjenje pijeskom na pojedinim lokacijama – rekao je Kovačević zaključivši da se u Batini očekuju izvanredne mjere obrane od poplave, a u Osijeku redovne mjere.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 856
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.09.2024. 10:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Imamo sustav dojave o požaru iz devetneastog stoljeća. Nije onda ni čudo da su izgorjela sva skladiša koja su bila u nizu. Da je vatrogasni dom bio bliže požarištu izgorio bi i on.
U korumpiranoj državi svaki pokušaj da se unaprijedi sustav dojave doveo bi do toga da bi taj sustav koštao kao svetog Petra kajgana jer bi ta korumpirana država omogućila "svojima" da se "ugrade" i tako pljačkaju "pastvu" po zakonu, kao u mnoštvu primjera do sada.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: