Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svjetski dan srca [2024.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 67370
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2024. 8:39 
Naslov:  Svjetski dan srca [2024.]
29.09.2024. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Udruga kardiovaskularnih bolesnika Osijek, Gradsko društvo Crveni križ Osijek, Zavod za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek i Medicinska škola Osijek obilježit će Svjetski dan srca u nedjelju, 29. rujna 2024. u Osijeku, na Trgu Ante Starčevića, od 10 do 13 sati. Tom prigodom će se građani informirati o bolestima srca i krvnih žila, te će se mjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi.

Svjetski dan srca se obilježava od 2000. godine s ciljem informiranja ljudi diljem svijeta o kardiovaskularnim bolestima koje su vodeći svjetski uzroci smrti. Svjetski dan srca se obilježava 29. rujna svake godine.

Od 2024. do 2026. godine World Heart Federation (WHF) vodi međunarodnu kampanju pod temom „Koristi srce za akciju“ (Use heart for action) podržavajući pojedince da se brinu za svoje srce i osnažujući ih da potaknu lidere i donosioce odluka da ozbiljno shvate zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Bolesti srca i krvnih žila ubojica su broj jedan u svijetu. Stanja koja utječu na srce ili krvne žile (poput srčanog udara, moždanog udara i zatajenja srca) svake godine ubiju više od 20,5 milijuna ljudi. 80 % preuranjenih smrti od kardiovaskularnih bolesti može se spriječiti. Uvođenjem malih promjena u naš stil života možemo bolje upravljati zdravljem srca i pobijediti kardiovaskularne bolesti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: