Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Plenković najavio povećanje minimalca od Nove godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 67611
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2024. 10:05 
Naslov:  Plenković najavio povećanje minimalca od Nove godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Premijer Andrej Plenković podnoseći Hrvatskom saboru Godišnje izvješće o radu Vlade najavio je rast prosječne, medijalne i minimalne plaće.

Podsjetio je da je Hrvatska, zbog takvih poteza i odgovorne politike krenula u izdavanje narodnih obveznica i trezorskih zapisa.

"Meni može imponirati kada nam kreditne agencije kažu nešto dobro o našem kreditnom rejtingu, ali mi puno više imponira ako četiri milijarde štednje hrvatskih građana uspijemo mobilizirati tako da građani, vjerujući u smjer politike koju vodimo, četiri milijarde svoje štednje ulože u vrijednosnice hrvatske države", rekao je Plenković i dodao da je takva politika dovela do toga da nam je prosječna plaća narasla za 76 posto, sa 749 eura na 1315, što je, kada se odbije inflacija, realni rast od 35 posto. U istom razdoblju medijalna plaća narasla je za 69 posto, od 656 na 1106 eura, a minimalna neto plaća porasla je za 103 posto, s 331 na 672 eura.

Također, najavio je povećanje plaća od Nove godine.

"Zato je naš cilj da nam prosječna neto plaća do kraja mandata bude 1600 eura, a minimalna plaća od 1. siječnja iduće godine bude na 970 eura, što je za 130 eura više. Na taj način pomažemo onima koji imaju najmanje", rekao je Plenković.


Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: