Košarkaški hram,
dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku, u protekla je dva dana bila u znaku
sportske gimnastike. Oko
300 gimnastičara i gimnastičarki iz više od 30 klubova u svim programima i kategorijama borilo se za medalje na Prvenstvu Hrvatske. Natjecanje je kao i prošle godine proteklo u sjajnoj organizaciji
Gimnastičkog kluba Salto Zadar.
U seniorskoj konkurenciji višebojsko zlato osvojio je član ZTD-a Hrvatski Sokol
Liam Rabić. 20-godišnji Zagrepčanin specijalist je za konja s hvataljkama, no još je jednom dokazao da je i u višeboju na državnoj razini sposoban za najviše dosege.
„
Jako sam zadovoljan što sam uspio biti prvi u višeboju, inače se ne fokusiram na sve sprave nego samo na konja s hvataljkama. Trener i ja trenutno smo u nekakvom početnom dijelu u pripremi za sezonu pa sam malo lošije odradio konja s hvataljkama, ali nema veze, sve će to sjesti na svoje mjesto i jako sam sretan“, rekao je Liam Rabić.
Srebro u višeboju kod seniora dohvatio je
Josip Vukovac (GK Osijek Žito), a broncu Janko Šeler (GK Novi Zagreb). U momčadskoj konkurenciji najbolji su bili članovi ZTD-a Hrvatski Sokol u sastavu:
Filip Boroša, Jakov Vlahek i Liam Rabić.
Zlato i srebro u višeboju kod seniorki otišlo je u Rijeku. Slavila je
Mila Prpić iz GK Vita. Tri i pol desetinke slabiju ukupnu ocjenu skupila je
Nika Kukuljan Frleta iz GK Rijeka.
„
Jako sam zadovoljna s osvojenim prvim mjestom u višeboju na Državnom prvenstvu u seniorskom uzrastu. Sve sprave sam izvela dobro, a najponosnija sam s gredom koja je ujedno jedna od dviju mojih najboljih disciplina. Sada slijedi priprema za novu sezonu Svjetskog kupova“, rekla je Mila Prpić.
Broncu u višeboju kod gimnastičarki osvojila je inače specijalistica za preskok
Tijana Korent iz GK Nedelišće. Korent je uz klupske kolegice
Leu Ružić i Sabinu Hegeduš stigla do zlata u ekipnoj konkurenciji.
Juniorsko višebojsko zlato ostalo je u Zadru.
Niko Nevešćanin iz GK Salto Zadar bio je najbolji u apsolutnom programu.
Mia Gašparin iz GK Dubrava državna je prvakinja u višeboju kod juniorki. U momčadskoj konkurenciji zlato su osvojili gimnastičari iz GK Novi Zagreb.
Osim Ekipnog i višebojskog Prvenstva Hrvatske u apsolutnom programu, u Zadru je održano
Višebojsko Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu, Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u univerzalnom programu, Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu (kadeti) u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici.
Detaljne rezultate u svim programima i kategorijama možete saznati u Elevien mobilnoj aplikaciji. Prvenstvo Hrvatske iz Zadra dostupno je besplatno kao Video i Result Book.
Osim sportskih natjecanja u Zadru je održana i sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza te brojni radni sastanci.
Tekst i foto: HGS