Osim ranije najavljenih
Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja
WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner
udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih „
Wine & Dine“ radionica za posjetitelje sajma. Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica
sljubljivanja vina i hrane. Uz to,
Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.
Prvog dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu „
Wine & Dine“ programa moći provjeriti kako se vina
Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje, te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istog dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.
U
subotu 11. siječnja program će ponovno biti bogat zanimljiv i –
iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, uz slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti - pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.
Prve radionice u sklopu „Wine & Dine“ programa oba dana na rasporedu su od
15 sati. Drugi termin u danu je u
16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od
18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u
19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u
17 sati.
Premda su sve radionice
besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem
internetske stranice Graševine Croatice.
Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se
10. i 11. siječnja 2025. u prostoru
Gospodarskog centra Osječko – baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren
od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupit na ulazu na sajam po cijeni od
30 eura. Više informacija možete pronaći na
službenoj stranici WineOS-a.
Tekst: Udruga Dekanter
Foto: Damir Varmuža/Piksel photography