Nakon nedavnog ponovnog otvorenja,
Restoran & Bar Meandar u sklopu
Hotela Osijek postao je
nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje hrane. Smješten uz
rijeku Dravu, na jednom od njenih
meandara po kojem je restoran i dobio ime, Meandar nudi
jedinstveno iskustvo za svakog gosta. Ponosi se i
posebnim pogledom – smješten uz Dravu, kroz svoje
staklene stijene gostima nudi
prirodni i umirujući pogled na rijeku. Inspiracija za dizajn restorana i bara bila je prvo izdanje Hotela Osijek, ali uz
moderni zaokret – u interijeru prevladavaju zemljani tonovi i suvremeni detalji koji stvaraju ugodan prostor za svaku prigodu.
Bilo da ste ljubitelj
kave, vrhunskih vina ili koktela – svatko će pronaći piće za sebe. Jutro možete započeti u baru s
kremastom i bogatom talijanskom Illy kavom. Uz aromatičnu kavu, gosti mogu uživati i u
slasticama, a u ponudi su i
čokoladne praline (100% belgijska čokolada) ručne izrade lokalnog proizvođača, koje dolaze u devet različitih okusa. Za ljubitelje koktela, tu je i raznovrstan izbor
osvježavajućih i kreativnih koktela, idealnih za opuštanje uz pogled na Dravu.
Vinska karta Meandra nudi pažljivo odabrana vina kontinentalne Hrvatske, s posebnim naglaskom na
Slavoniju, a uključuje i ponudu renomiranih autohtonih sorti iz primorja i s otoka.
Gosti mogu birati između
raznovrsnih vina na čaše, uz podršku
sommeliera koji će pomoći pri odabiru. Osim domaćih vina, u ponudi su i tipična
vina svijeta, predstavljajući
vrhunske vinare iz nekoliko država, što dodatno obogaćuje iskustvo svakog ljubitelja vina. Meandar se ponosi svojim kreativnim
à la carte jelovnikom, koji je izmijenjen od ponovnog otvorenja. Jelovnik nudi
širok spektar jela – od bogatih salata i predjela, preko tjestenina i rižota, do glavnih jela i steakova. Svako jelo pažljivo je osmišljeno, a tim iskusnih kuhara s ljubavlju prenosi svoje umijeće na svaki tanjur. Ljubitelji mesnih specijaliteta oduševit će se sporo
pečenom telećom koljenicom, koju prati
sezonsko korjenasto povrće i umak od pečenja, a za gurmane koji uživaju u pravom mesnom doživljaju nudimo steakove
Black Angusa servirane s maslinovim uljem i cvijetom soli. Za nove kreacije na jelovniku zadužen je chef
Danijel Posavac i njegov mladi, vrijedni kuharski tim.
Posebna pažnja također je posvećena
desertima od kojih na meniju možete pronaći
Tris Crème brûlée, domaće šufnudle, čokoladnu sferu, tiramisu te pistachio cheesecake.
[Sponzorirani članak]