U povodu obilježavanja
Dana zaljubljenih,
Izdavačka kuća Prof&Graf i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, u
petak, 14. veljače 2025. s početkom u
18.00 sati organiziraju književnu večer s autoricom ljubavnih romana
Sašom Jakšić pod nazivom “
Ljubav – po mojoj mjeri”. Autorica će ovom prigodom predstaviti svoj najnoviji ljubavni roman pod nazivom “
Po mojoj mjeri”. Književna će se večer održati u prostoru Studijske čitaonice, a moderirat će je
Ivana Đerđ Dunđerović.
Po mojoj mjeri ljubavna je priča u kojoj je oboje glavnih protagonista doživjelo bračni brodolom, te si sada pokušavaju skrojiti život ispočetka. Ona angažira njega da joj napravi kuhinju po mjeri za novi dom koji je nedavno kupila, a on će kod nje pronaći utočište kada ga čak i obitelj ostavi na cjedilu. Zajedno i postupno, pronaći će izlaz iz labirinta svojih nesigurnosti i snažnih emocija te uploviti u sigurnu luku koja će oboma biti upravo ono što su oduvijek trebali – ljubav, koja se ničime ne može izmjeriti.
Saša Jakšić rođena je 1976. u Osijeku, gdje završava osnovnu i srednju školu te upisuje studij engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Čita od malih nogu i najranija sjećanja vezana su joj uz knjige. U osnovnoj školi počinje pisati poeziju i sastave za školske novine te izmišljati priče koje je i tijekom srednje škole i studija zapisivala u obliku osobnog dnevnika. Dosad je izdala osam romana: Napokon zajedno, Ménage à trois, Pusti i dopusti, Južina u glavi, Zgodni usamljeni štreber, Zvijezda padalica, Lutkica i Istina o njemu, a napisala je i izdala duet s autoricom Martinom Duvnjak pod nazivom Najgora nevolja. Dizajnirala je i izdala i dvije bojanke za odrasle: Sve boje naših raspoloženja i Sve boje romantike, a napisala je, dizajnirala i izdala i Planer pisanja za autore, te Dnevnik čitanja za čitatelja. Njezine kratke priče i poezija izišle su u zbirkama više autora IK Prof&Graf, objavila je i samostalnu zbirku priča s naslovom Nešto za Božić, te zbirku priča Ove zime… ljubav!