Autor |
Poruka |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
steam je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mislim da se emocije ne mogu definirati kao lose ni kao dobre
|
Kako ne? Ljubomora je neupitno losa emocija.
|
Primjer:
Kolegica sa faxa ima bolje ocjene od mene i ja sam na nju ljubomoran iz te ljubomore proizlazi pozitivan inat koji mi kaže, ja želim biti kao ona imati iste ako ne i bolje ocjene.... u ovome što sam sada napisao ljubomora bi bila jedna veoma pozitivna stvar! |
|
|
|
|
|
terrorWrist Ukupno postova: 85 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
nikakve emocije po mogucnosti nikad....osim prema osobi svog zivota (ali cak ni onda sve...)...
iskazivanje emocija pokazuje slabosti koje drugi samo cekaju da iskoriste protiv tebe!
...zao mi je sto nisam takav... |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...tako je...
...ja bih baš voljela da nisam emotivna osoba...ali jedino što sam uspjela u pogledu emocija jest da sam naučila kako sakriti iste...
...samo, kad ih se nakupi previše - jednostavno izlete van, bilo pozitivne ili negativne...
...kad bih još to naučila kontrolirati, bila bi sretna... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
wendy je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne bih se složila Ovisno o kojim se razmjerima ljubomore radi, ona može biti i pozitivna emocija, kada zagrebemo malo ispod blistave površine i zavirimo u ljudski ego. Jednostavno, ima ljudi koji ljubomoru ne doživljavaju negativno i koja na njih djeluje u jednom smislu poticajno.
|
Hajde dobro, priznat cu ti ovo, ali vise za ljubomoru u drugim granama ljudskog djelovanja, malo teze za ljubavnu ljubomoru, koju sam jedinu imao na umu pišući ono.
Jer kad si ljubomoran u nekom drugom podrucju ljudskog djelovanja, onda si ljubomoran na neko određeno postignuće. Znaš koje je to postignuće i imaš ideju što je potrebno uasvršiti/napraviti da bi ga se postiglo.
Kod ljubavne ljubomore jedino što možeš usavršiti je nesigurnost.
dodajem TO: mali_ivica nakon sto sam prcitao i njegov post:
Eto zaslijepio me ljubavni topic koji nekako uvijek u čitanju padne prije ovoga, pa mi ostao takav mind-set i spriječio da sagledam širu sliku. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
ruana Ukupno postova: 1374 Spol: Nebitno
|
wendy je napisao/la: ›
ruana je napisao/la ( Pogledaj post): ›
U razradi osjetilnih informacija, a to znači u stvaranju misli i iskustva, važna je tzv. prefrontalna moždana kora. Bez nje čovjek gubi moralne kočnice, lako mijenja raspoloženja i ne može se koncentrirati na neku misao.
|
Netko uči fiziologiju...
A kako čovjek može ostati bez prefrontalne moždane kore? Kod oštećenja ili smanjene aktivnosti iste dolazi do poremećaja koje si opisala. Njezina smanjena aktivnost smatra se glavnim krivcem za nastanak shizofrenije.
Ima veliku važnost u razvoju mišljenja pojedinca i u percepciji različitih iskustava. Sa samim naslovom, pak, nema tolike veze. Za emocije su zaslužniji puno složeniji procesi od onih koji se odvijaju u prefrontalnoj moždanoj kori.
|
kolko vidim da si ti ona ista wendy s www.cronurse.net |
|
|
|
|
|
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol: Žensko
|
Nisam |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
|
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol: Nebitno
|
mali_ivica je napisao/la ( Pogledaj post): ›
steam je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Leteci mungos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Mislim da se emocije ne mogu definirati kao lose ni kao dobre
|
Kako ne? Ljubomora je neupitno losa emocija.
|
Primjer:
Kolegica sa faxa ima bolje ocjene od mene i ja sam na nju ljubomoran iz te ljubomore proizlazi pozitivan inat koji mi kaže, ja želim biti kao ona imati iste ako ne i bolje ocjene.... u ovome što sam sada napisao ljubomora bi bila jedna veoma pozitivna stvar!
|
to je pozitivna zavist, a ne ljubomora |
|
|
|
|
|
fairy
|
e, al ono što mene muči je: znate ono kada vam kažu: samo slušaj svoje srce i sve će biti u redu...pa onda s mojim srcem nešto nije u redu jer svaki put kada sma slušala srce sam si zakomplicirala život.....e sad mene zanima, da li slušati srce znači raditi rpema emocijama ili razumom ili je to nešt sasvim 58 stvar? |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end |
|
|
|
Ivan
Ukupno postova: 575 Lokacija: Retfala Spol: Muško
|
"slušanje srca" je slušanje spolnih nagona, pa eto, ako ti to u tom trenu odgovara, zasto ne |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
fairy
|
Ivan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
"slušanje srca" je slušanje spolnih nagona, pa eto, ako ti to u tom trenu odgovara, zasto ne
|
misliš,,,da je to spolni nagon.....znači kada ti gospođa majka kaže, slušaj ivane, slijedi svoje srce, zapravo ti želi reći da...... |
|
|
|
|
|
Ivan
Ukupno postova: 575 Lokacija: Retfala Spol: Muško
|
zeli mi reci da idem produziti vrstu da. |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
fairy
|
Ivan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
zeli mi reci da idem produziti vrstu da.
|
iii ti si naravno, kao i svaki dobar mamin sin lijepo poslušao..... |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
fairy je napisao/la: ›
pa onda s mojim srcem nešto nije u redu jer svaki put kada sma slušala srce sam si zakomplicirala život.....e sad mene zanima, da li slušati srce znači raditi rpema emocijama ili razumom ili je to nešt sasvim 58 stvar?
|
Emocije su porok. U njima treba uzivati, ali nikako im ne dozvoliti da postanu silnice zivota. Dakle, zivotom treba upravljati ratio i intuicija, a u emocijama gustati kad za to postoji prilika. Ako ratio kaze da su emocije prerizicne - odjebati emocije matematickom tocnoscu i kirurskom preciznoscu. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
CAROLINE
Ukupno postova: 139 Spol: Nebitno
|
o leteci, bravo, bravo!!! skidam ti kapu ako to mozes postici! a znamo dobro i ti i ja, kao i ostala ekipa na forumu da je to utopija... sve nas snadju emocije, a kad nas preplave nikakav racio ne moze pomoci...
iako bih bilo prekrasno kad bismo mogli kirurskom preciznoscu odstraniti emocije... u tom slucaju, ako me memorija jos uvijek sluzi, morali bismo od straniti neki dio limbickog sustava...amigdale? ajde wendy, buduca doktorice, reci mi kojeg dijela mozga da se rijesim... mislim da su amigdale u igri |
|
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
CAROLINE je napisao/la: ›
sve nas snadju emocije, a kad nas preplave nikakav racio ne moze pomoci...
|
Nazalost, tako je... zato sam i napisao da bi ratio *trebao* upravljati zivotom, ali precesto se dogadja da emocije zamagle i um i ratio... ali, pitanje je bi li do takve situacije doslo da je ratio pravovremeno presjekao mogucnost da emocije uopce narastu do razine kada mogu nanositi bol...
Citat: ›
amigdale? ajde wendy, buduca doktorice, reci mi kojeg dijela mozga da se rijesim... mislim da su amigdale u igri
|
Rijesila bi se toga i pod cijenu da vise nikada ne osjetis ni jednu emociju (odnosno ljubav, buduci da sada o njoj pricamo)?! Hmmm... Neka hvala... radije cu se posvetiti razvijanju metoda prepoznavanja emocionalno rizicnih situacija... ;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
|