![](http://cdn-vps.osijek031.com/slike/novosti/2007_02_04_epso_streljastvo.jpg)
Gradonačelnik
Anto Đapić izabran je preksinoć, na konstituirajućoj sjednici, za predsjednika
Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u streljaštvu, koje će se od
11. do 25. srpnja 2009. godine održati u Osijeku. Odbor čine
53 člana, s tim što su, istodobno, za dopredsjednike izabrani
Vladimir Šišljagić,
Gordan Matković,
Slavko Barić i
Antun Schmidt, a za glavnu tajnicu
Mirela Skoko-Ćelić. Predmnijeva se da će dva tjedna u gradu na Dravi ljeta 2009. boraviti oko
1.100 natjecatelja iz
43 europske države, koje očekuju nadmetanja u
38 disciplina, dok su financijska sredstva za
EPSO 2009 planirane u visini nešto više od
20 milijuna kuna (20,470.000).
EPSO 2009. - Europsko prvenstvo u streljaštvu - program
To su najvažniji odjeci preksinoćnjeg skupa u Hotelu “
Waldinger”. Kao što je, inače, poznato, to prvenstvo dodijeljeno je Osijeku na zasjedanju
Europske streljačke konfederacije prije godinu i pol dana, kad je kandidatura Osijeka prihvaćena s naglašenim odobravanjem jer se još uvijek poštuju laskave ocjene za vrhunsku organizaciju, ali i gostoprimstvo Osječana prigodom
Europskog prvenstva održanog 1985., kad je i izgrađeno sadašnje strelište. To su riječi kojima je sinoćnji skup uglednih uzvanika na konstituirajućoj sjednici pozdravio
Tomislav Šepec, glavni tajnik HSS-a, ali i dopredsjednik
Europske streljačke konfederacije.
- Ukazana mi je iznimna čast, povjerenje, ali i obveza, a kad se prihvatim neke obveze, nastojim je obaviti na najbolji moguć način - rekao je nakon izbora gradonačelnik
Đapić. - Svjestan
sam iznimno teškog i odgovornog posla koji je pred nama, ali sam uvjeren da ćemo, uz vašu maksimalnu pomoć, sve odraditi vrhunski.
Govorili su i
Antun Schmidt,
Zvonimir Kovačević i
Srećko Lovrinčević, koji će, također, u nastupajućem razdoblju morati dati značajan doprinos uspješnosti drugog zaredom
EPSO-a u Osijeku. Program predviđa djelovanje po povjerenstvima, pa su u tom kontekstu jučer izabrani povjerenici za pojedine dijelove zacrtanih aktivnosti. To su, uz Kovačevića (organizacija natjecanja) i Lovrinčevića (dogradnja, oprema i uređenje strelišta Pampas), i
Vlatka Kalafatić,
Branimir Vekić,
Davor Krušelj,
Mario Bogdanović,
Zvjezdana Tuma-Pavlov i
Goran Lučić.
Autor:
Dragutin Kerže/
Glas-Slavonije.hr
EPSO 2009. - Europsko prvenstvo u streljaštvu - program