Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ništa bez Kohorte

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 21.02.2007. 12:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@Osječanin će biti vrlo jako sretan kad vidi što smo mu napravili od topica....... Rolling Eyes

Post Postano: 21.02.2007. 12:16 
Naslov:  

@DonQuijote,

poznavajući ženski rod, možeš se identificirati i s ljepuškastim nogometašem, pa kud on, ti za taj klub navijaš......

Ukupno postova: 4291
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.02.2007. 12:20 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la: ›
@DonQuijote,

poznavajući ženski rod, možeš se identificirati i s ljepuškastim nogometašem, pa kud on, ti za taj klub navijaš......

mislio sam prvenstveno na "pravo muško" navijanje. Wink ovoga se nisam želio ni doticati. i onda su muškarci površni... Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
allein

Ukupno postova: 1542
Post Postano: 21.02.2007. 12:48 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la (Pogledaj post): ›
allein je napisao/la: ›
Krivo si me razumio. Nisam ja za ukidanje loših klubova (koga bi onda Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, neki drugi klub, pobjeđivali?). Ja sam za jednu drugačiju kulturu navijanja i ponašanja navijača. Takva kultura evidentno je neostvariva, ne samo u HR nego u cijeloj Europi, možda čak i svijetu.

ako se ne varam, tvoja je poanta da to za koga ćeš navijati nije uvjetovano mjestom rođenja ili življenja, nego da postoji "sloboda izbora".

međutim, da bi kontinuirano navijao za nekoga, tebe nešto mora dovoljno jako privući. ljepota igre, borbenost, požrtvovnost i slično se mijenjaju kako se mijenjaju igrači i treneri. jedino što ostaje je ime/tradicija. dakle, identificiraš se s imenom kluba, njihovim bojama, simbolima... a najlakše (i najprirodnije) je identificirati se s nečime što ti je poznato, "u krvi".

Ne varaš se - dobro si skužio što sam htio reći. Dodao bih još možda da isto tako smatram da odabir za koga ćeš navijati se ne smije određivati ni "krvno" Wink
Istina, jeste najlakše se identificirati s lokalnim klubom, njega pratiti; da je tolko nevjerojatno da netko prati klub koji nije iz njegovog mjesta, mislim da samo po sebi ne bi smjelo biti tolko čudno. Vidim da se ipak čudite tome, a meni barem nije čudno u današnje doba kada su sve informacije, fotografije, biografije, štogod, udaljeno samo jedan klik, da se netko saživi s klubom za koji zeli. Kako navijaju navijači klubova iz lige petice, a nalaze se u Hr?

lufus je napisao/la (Pogledaj post): › Siguran si? A je ti argument. Ne vidim svrhu rasprave. Inače "hard core Kohortaši po mojoj mjeri" su u to vrijeme bili na putu iz Splita.

Ako netko ruši spomenike po parkovima u gradu, taj je budala; nema veze s mojom sigurnošću ili ne. To je jednostavno tako. O tome nema rasprave.
Jesu li apsolutni svi do jednoga Kohortaša iz grada bili na putu iz St? Wink

Ukupno postova: 205
Post Postano: 21.02.2007. 13:12 
Naslov:  Re: Ništa bez Kohorte

@allein

prestani srat, kako rušenje biste ima veze s kohortom.

i da: za nogometni klub se ne navija preko interneta ili TV, nego na stadionu, a još nije moguće kroz jedan klik teleportirati.

Zadnja promjena: cohors; 21.02.2007. 13:15; ukupno mijenjano 1 put.

CatCloe
Ukupno postova: 3252
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.02.2007. 13:13 
Naslov:  

allein je napisao/la: ›
Ako netko ruši spomenike po parkovima u gradu, taj je budala; nema veze s mojom sigurnošću ili ne. To je jednostavno tako. O tome nema rasprave.

naravno da je budala, pa to nitko nije ni porekao.. ne znam samo gdje je onaj silni video nadzor o kojem se jedno vrijeme tako gorljivo govorilo??
samo mislim da su počinitelji svih tih vandalskih budalaština po gradu češće pijana mladež koja nema pametnijeg posla i ne zna kamo bi sa sobom.. nije mi jasno zašto se za svaku štetu netko odmah uhvati kohorte. jer, govoreći o škrabotinama po zidovima, to je moglo napisati svako dijete koje je 2 puta u životu bilo na utakmici i misli da je zbog toga u kohorti..

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 21.02.2007. 13:20 
Naslov:  Re: Ništa bez Kohorte

allein je napisao/la (Pogledaj post): ›
Siguran sam da je u toj grupi pijanih budala (pretpostavljam da su bili pijani, da su budale, siguran sam) bilo bar dva hard-core kohortaša po tvojoj mjeri.

Što na kraju ima veze s tvojom sigurnošću?

lufus
Post Postano: 21.02.2007. 13:24 
Naslov:  

Ne varaš se - dobro si skužio što sam htio reći. Dodao bih još možda da isto tako smatram da odabir za koga ćeš navijati se ne smije određivati ni "krvno" Wink
Istina, jeste najlakše se identificirati s lokalnim klubom, njega pratiti; da je tolko nevjerojatno da netko prati klub koji nije iz njegovog mjesta, mislim da samo po sebi ne bi smjelo biti tolko čudno. Vidim da se ipak čudite tome, a meni barem nije čudno u današnje doba kada su sve informacije, fotografije, biografije, štogod, udaljeno samo jedan klik, da se netko saživi s klubom za koji zeli. Kako navijaju navijači klubova iz lige petice, a nalaze se u Hr?

Još jedan dokaz da nemaš pojma o navijačkoj sceni.

zlusch

Ukupno postova: 2038
Post Postano: 21.02.2007. 14:22 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la: ›
Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...

Ne bi vjerovao, ali nekad ne tako davno Osijek je bio drugoligaš i ekipa je navijala za Hajduk, Dinamo, Partizan i Zvezdu. Naravno, ako se netko doselio iz neke druge republike, bilo je tu navijača Radničkog iz Niša, Veleža iz Mostara ili Vardara iz Skopja Smile

47! Još se trese na udici.... osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile
DanicaV

Post Postano: 21.02.2007. 14:46 
Naslov:  

eto, @zlusch je malo iskusniji (a i pamćenje ga dobro služi), pa vam je objasnio..... Smile

@cohors, zašto su stadioni prazni? plus ti je avatar sličica čovjeka koji baš neki pozitivan lik u nogometnom svijetu, a sto godina na funkciji......

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 21.02.2007. 14:49 
Naslov:  

Znam to vrijeme kada je Osijek bio drugoligaš...No moj stari je i tada navijao za njega...

Moj djed je nakon drugog svjetskog došao iz Dalmacije pa mu je Hajduk bio u srcu, ali je postao navijač Osijeka, tj pardon tada ne još Osijeka nego Proletera i Slavonije dok su igrali još pod Dravom gdje je sada Elektra...

Ja tvrdim da oni za koje se može reci da navijaju su navijači domačeg kluba, ovo ostalo su večinom oni koji gaje simpatije prema nekom klubu od izvan grada i to je to, a zaboli ih za rezultate i sl...Onih pravih u Osijeku ima po 5 dinamovaca i hajdukovaca, ostalo su oni koji glume nešto i jedino kada gledaju svoj klub na stadionu je kada se dođu šepuriti u kavez našega stadiona...

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 21.02.2007. 14:51 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la (Pogledaj post): ›
@cohors, zašto su stadioni prazni? plus ti je avatar sličica čovjeka koji baš neki pozitivan lik u nogometnom svijetu, a sto godina na funkciji......

poznam Cohorsa i ja cu ti reci da je njegov avatar sarkazam Wink

lufus
Post Postano: 21.02.2007. 15:00 
Naslov:  

zlusch je napisao/la (Pogledaj post): ›
Evil Poodingh je napisao/la: ›
Kako netko tko je rođen ovdje i tko voli ovaj grad može slaviti pobjedu "svog" Dinama ili Hajduka protiv Osijeka. To mi nikada neće biti jasno...

Ne bi vjerovao, ali nekad ne tako davno Osijek je bio drugoligaš i ekipa je navijala za Hajduk, Dinamo, Partizan i Zvezdu. Naravno, ako se netko doselio iz neke druge republike, bilo je tu navijača Radničkog iz Niša, Veleža iz Mostara ili Vardara iz Skopja Smile

Ako nitko nije navijao za Osijek, tko je srušio rekord Maksimira u posjećenosti?

DanicaV

Post Postano: 21.02.2007. 15:03 
Naslov:  

sad mi je lakše.... Wink

dečki, nemojte misliti da ja kao imam nešto protiv kohortaša, ne smatram ih ni boljima ni gorima od drugih navijačkih skupina.

naprosto, neki ljudi nisu iz tog filma. ima dobrih navijača i loših navijača, ali sigurno je da će se u vijestima pričati prvenstveno o lošima. tako su bazirane vijesti. crna kronika, ubio, silovao, ukrao....

jedno je sigurno. kod nas se previše prostora posvećuje nogometu. mene to podsjeća na "kruha i igara".
ne može nam svima biti idol netko tko dobro trčkara za loptom ili je dobro udara ili kako hoćete. niti smatram da to mora biti tako dobro plaćen posao u odnosu na ostale.

Ukupno postova: 2492
Post Postano: 21.02.2007. 18:41 
Naslov:  

naravno danice da neki ljudi nisu iz tog filma. ali eto, imaju potrebu da komentiraju svaku temu pa i svaki post koji se napiše na forumu. nema veze što nemaju pojma o čemu se govori. e sad, tvoji postovi iako odišu atmosferom "boli me ona stvar za nogomet" imaju nekog smisla. ali ima ljudi s kojima je polemizirati čisto gubljenje vremena. mislim da smo do sad već usvojili gradivo koga zanima nogomet a koga ne. tko sve loše što se događa u gradu odmah pripiše kohorti(jer ipak moraš naći krivca za svoj sjebani život a kohorta je idealna jer je to ipak grupa ljudi koja postoji i koju je lako popljuvati) naravno da je kohorta kriva za sve pošarane fasade grada osijeka, za sve srušene spomenike, za krađu svega i svačega, za postojanje kriminalaca, za korumpirane ljude u državnim službama, pedofiliju, rat, globalno zatopljenje, tonjenje venecije, dubrovačku banku, nezaposlenost, nizak vodostaj Drave...

Skoči u forum: