Autor |
Poruka |
bela@ufo Ukupno postova: 63 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
U subotu, 24. veljače 2007. u 22.00.h u Mini Teatru - Šumski i The Welcomin' Commitee in flames (Zagreb/Tokyo) - Trash´n´Roll kamikaze u svom prvom napadu na Osijek!!!
Dodo Eichmann (ex Babies - gitara), Mr Drumsonic (komad bubnja) i Miss Kazuko Kono (vrisak) clanovi su prvog hrvatsko-japanskog banda u pisanoj povijesti! Svojim su kratkim, kaoticnim, cesto nenajavljenim koncertima i minimalistickim hitovima koji u sebi kombiniraju punk 70-ih, garage 60-ih i rock'n'roll 50-ih u nevjerojatno kratkom vremenu stekli kultni underground status...
+ DJ Sleaz-o-Sonic
garage, beat, surf, punk, rock'n'roll
Grupu Šumski osnovali su početkom 1991. godine Kornel Šeper i Marin Juraga. Zvuk koji tada stvaraju na dvije akustične gitare i jednim bubnjem kojeg je svirala jedna djevojka bio je bučan, neartikuliran i teško podnošljiv. Kada im se polovinom iste godine pridružuje Javor Jeić Šumski polako stvaraju zvuk koji će im u tom periodu postati zaštitni znak, a on bi se ukratko mogao opisati kao spoj etno motiva, dadaističkih kolaža, filmske muzike, a naročito muzike iz animiranih filmova i sve to prevučeno slojem buke i smješteno u konture pop skladbi. Te 1991. Šumski održavaju i nekoliko koncerata od kojih je svakako najvažniji nastup na posljednjem YURM-u, jednom od bitnijih festivala bivše države
Upad je 10kn za članove, 20kn ostali |
|
|
|
|
|
bela@ufo Ukupno postova: 63 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
mjesto je Mini teatar
datum je 24.02.2007. u 22.00.h
upad je 10kn |
|
|
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
vidimo se tamo |
|
|
|
|
|
peaches_lorka
Ukupno postova: 58 Spol: Žensko
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Zvuči predobro! Dolazim i ja! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Možda nisam skužio - dvije grupe nastupaju u subotu u MTu? Japanci i Šumski?
Šumske želim vidjeti. I čuti. |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
Ivan
Ukupno postova: 575 Lokacija: Retfala Spol: Muško
|
nisu japanci, japanka je dosla u bend prije cca pola godine, prije je hrvatica pjevala |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
Evil Poodingh
Ukupno postova: 2517 Spol: Muško
|
|
|
|
allein
|
Ivan je napisao/la ( Pogledaj post): ›
nisu japanci, japanka je dosla u bend prije cca pola godine, prije je hrvatica pjevala
|
OMG?? Japanka?? Ozbiljno?? )) Onda dolazim i na tonsku probu |
|
|
|
|
peaches_lorka
Ukupno postova: 58 Spol: Žensko
|
vidjeli , a posebno s onim što smo čuli nismo ni malo oduševljeni.čak ne bi mogli navući ni dva iz zalaganja za multikulturalno(sranje). |
|
|
|
|
|
allein
|
Meni su Flamesi bili super )) Šumski me razočarao kratkom svirkom i nedorečenim skladbama... |
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Flamesi su bili ZAKON! Šumski je stvarno razočarao (prvo slušanje)...
Tko je ostao dulje nakon koncerta mogao je poslušati još jednom Flamese, u malo intimnijoj atmosferi (a i ljepše su si naštimali razglas, čini mi se)... Onda sam se tek razbacao! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
Meni su Šumski bili dobri, slušao sam ih i prije. |
|
|
|
|
|
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
ma meni oboje bili super.... još sam bio krepan od umora vratio sam se bio iz NS-a i odma na svirku ošo sve u svemu okej je bilo |
|
|
allein
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Flamesi su bili ZAKON! Šumski je stvarno razočarao (prvo slušanje)...
Tko je ostao dulje nakon koncerta mogao je poslušati još jednom Flamese, u malo intimnijoj atmosferi (a i ljepše su si naštimali razglas, čini mi se)... Onda sam se tek razbacao!
|
De nemoj me cimati da su poslije još jednom svirali Flamesi! Ja sam se bio pokupio kad se činilo da neće više ništa bit |
|
|
|
|
|
|