Manijak sa Sjenjaka, koji dulje vrijeme po hodnicima i liftovima stambenih zgrada presreće djecu i pokazuje im spolovilo, uskoro bi mogao biti uhićen jer, doznali smo, policija zna njegov identitet i adresu.
Još se, međutim, ne zna hoće li se protiv njega podnijeti kaznena ili prekršajna prijava jer će djevojčice policiji tek trebati detaljno ispričati što im se dogodilo. Cijeli je slučaj, naime, policiji prijavljen u utorak poslijepodne, kada se manijak prikazao 11-godišnjoj kćeri
Janike Jarabeka.
No, tada je utvrđeno da su slična iskustva imale i njezine dvije prijateljice, od kojih se jedna s pervertitom susrela još prošlo ljeto.
- Bolje mu je da ga policija nađe prije mene. Ipak, i roditelji moraju nešto poduzeti jer je takvih, na žalost, jako puno - rekao nam je
Janika Jarabek i dodao da njegova kći zbog događaja za sada ne pokazuje nikakve poremećaje u ponašanju koji su u takvim slučajevima česti. Još šokirana 11-godišnjakinja danas nam je ispričala da je ekshibicionista primijetila puno prije nego što joj se pokazao.
- Kada sam se s prijateljicom vraćala iz škole, primijetila sam da jedan čovjek stoji ispred zgrade. Odmah mi je bio jako čudan. Nas dvije smo se još neko vrijeme igrale ispred ulaza, a on je cijelo vrijeme stajao u blizini. Čekao je da moja prijateljica ode pa je za mnom ušao u zgradu.
Dok sam čekala dizalo, stajao je kod poštanskih sandučića, a onda se, kada sam pogledala prema njemu, odjednom okrenuo. Tada sam vidjela što je napravio - sramežljivo nam je ispričala
11-godišnja djevojčica. U tom je trenutku, kaže, zbog straha zaboravila na lift i do sedmog je kata trčala stepenicama.
- Kada je ušla u stan, nije mogla govoriti. Bezuspješno sam ju ispitivao i ispitivao. Na kraju sam ipak doznao što se dogodilo. Nakon tog događaja kćerku s prozora pratim na putu do škole, koja je, na sreću, blizu. Uz to, čekam ju ispred ulaza jer sam u mirovini pa mogu - rekao je ogorčeni
Janika, objašnjavajući kako je najgore to što, u slučaju da je riječ samo o pokazivanju, nema prave i dostatne kazne jer je tada riječ o prekršaju.
Igrališta na Sjenjaku potpuno su prazna
- Do prije nekoliko mjeseci, kada sam otišao u mirovinu, nagledao sam se takvih jer sam bio policajac. Za to što rade dobiju samo prekršajnu prijavu, a djeca zbog njih imaju psihičke probleme - rekao je umirovljeni policajac
Jarabek, ističući da na Sjenjaku sada vlada potpuna pomutnja i djecu više nitko ne ostavlja bez nadzora, zbog čega su brojna igrališta prazna.
Autorica:
Verica Tomić/
Jutarnji.hr