Autor |
Poruka |
Angie7 Ukupno postova: 2 Spol: Žensko
|
Na stanici www.apocalypto.com ima zgodan filmic o toj sceni s panterom pa pogledajte. Samo zbog ove scene je glavni glumac itekako zaradio svoj honorar. |
|
|
|
|
|
debeli
Ukupno postova: 920 Lokacija: evriver Spol: Nebitno
|
Eh pa taj filmich potvrđuje da je jaguar (m-type), bio sputan u slobodnom kretanju pomoću čelične sajle koja se jednostavnim animacijskim postupkom uklonila sa konačne verzije za kina. Pa što je to doli specijalni efekt.
Manje više to je kao da kažete da u je u gospodarima bilo jako malo specijalnih efekata.
Btw. film ko film nije zaslužio oscara, da je dobar to je istina. Al što bi naš Vlado rekao većina ideja i kadrova je pokradena iz ranijih filmskih uradaka koji su već pobrali oscare.
A sumnjam da ce Gibson dobiti i jednoga oscara jer je naljutio židove prije par mjeseci, a ko njih naluti bolje da ga nema. |
|
|
|
|
|
danijel20
Ukupno postova: 45 Spol: Muško
|
Film je loše režirano govno. Humanost Maya je opisana tako da je debeli indijanac impotentan i onda se ostali tome forsirano smiju (otprilike sinopsis citave prve trecine filma.)
Ostale dvije trecine su notorno dosadni treš koji se sastoji od toga da protagonist hoda u jednom smjeru i onda na kraju trči prema natrag. Sve puno patetike, naivnih obiteljskih vrijednosti, loše akcije, monotone fotografije... promašaj na svakom planu. |
|
|
|
|
|
kelly
Ukupno postova: 317 Lokacija: osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Da, to su mi rekli i za Pasiju - da je film koji treba pogledati. Pogledao sam ga i onda sam skužio da sam bacio 2.5 sata na taj film. Tako da sad oklijevam gledati Apocalypto.... |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
allein je napisao/la: ›
Da, to su mi rekli i za Pasiju - da je film koji treba pogledati. Pogledao sam ga i onda sam skužio da sam bacio 2.5 sata na taj film. Tako da sad oklijevam gledati Apocalypto....
|
i meni je pasija bila drek, ali apocalypto mi se svidio jako... eto, možeš ga pogledati |
|
|
|
|
|
flatline
Ukupno postova: 139 Lokacija: dno Drave ispod željezničkog mosta Spol: Muško
|
danijel20 je napisao/la: ›
Ostale dvije trecine su notorno dosadni treš koji se sastoji od toga da protagonist hoda u jednom smjeru i onda na kraju trči prema natrag. Sve puno patetike, naivnih obiteljskih vrijednosti, loše akcije, monotone fotografije... promašaj na svakom planu.
|
zar nije svaki gibsonov film takav...samo mjenja vrijeme radnje:-)
bravehart je jedini doista dobar |
|
|
|
|
|
allein
|
Ako ćeš malo kritičkije pogledati većinu Gibsonovih filmova...
prvi dio filma - Gibsonova idila sa ženom u inače nepravednom svijetu;
drugi dio filma - Gibsonu ubiju ženu;
treći dio filma - krvava osveta.
Primjeri: Mad Max, Patriot, Braveheart |
|
|
|
|
flatline
Ukupno postova: 139 Lokacija: dno Drave ispod željezničkog mosta Spol: Muško
|
da, ali max nije gibsonov film, a i kvalitetom odskače od spomenutih... računaj na to koliki je bio budžet??? 400 000$ a zaradio preko 100 000 000, wiki kaže da je jedini Blair witch project nadmašio taj omjer!!!
kako god, apokalipto mi je bio zanimljiv kao uvid u život maja,
ocjena:3.5/5 (ako čemo se već igrati kritičara |
|
|
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
Meni se film svidio. Nije neko remek-djelo ali cijelog sam ga napeto pratila. I glavni glumac mi je prezgodan. |
|
|
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
Heh, prošli Gibsonovi filmovi... Sjetilo me na Signs (http://www.imdb.com/title/tt0286106/)... Katafakinstrofa od filma, toliko loše da mi se bljuvalo poslije; mislim, vanzemaljci, toliko napredna rasa radi invaziju na zemlju. Na kraju ljudi skuže da su frajeri toliko osjetljivi na vodu da ih doslovce možeš ubiti istom (naravno, Gibson je nekakav jebeni preacher koji je posvetio vodicu). WTF?! Meganapredni alieni koji ne znaju izvršiti spektroskopiju planeta koji je plav zbog oceana - vode? |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
Heh, prošli Gibsonovi filmovi... Sjetilo me na Signs (http://www.imdb.com/title/tt0286106/)... Katafakinstrofa od filma, toliko loše da mi se bljuvalo poslije; mislim, vanzemaljci, toliko napredna rasa radi invaziju na zemlju. Na kraju ljudi skuže da su frajeri toliko osjetljivi na vodu da ih doslovce možeš ubiti istom (naravno, Gibson je nekakav jebeni preacher koji je posvetio vodicu). WTF?! Meganapredni alieni koji ne znaju izvršiti spektroskopiju planeta koji je plav zbog oceana - vode?
|
joj da, od tog filma sam toliko očekivala, a na kraju me naživcirao kao ni jedan u životu!!! uspio ga je zasrat maksimalno. totalno smeće.
a gibson je looser poprilični. prije tog filma sam ga još koliko-toliko i mogla smisliti, ali od onda sam ga prekrižila.
zato mi je iznenađujuće da mi se apocalypto svidio... i za nepovjerovati je što su kršćani prikazani u jednom jedinom kadru! čovjek napreduje! |
|
|
|
|
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol: Muško
|
flatline je napisao/la: ›
kako god, apokalipto mi je bio zanimljiv kao uvid u život maja
|
nije prikazao život maja
već je na prikriven način prikazao život konzervativne amerike i američke vrijednosti u oblku maja, krivotvorio je majansku kulturu... tu je cijeli film pao u vodu |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
allein
|
Bazooka i cat, potpuno ste promašili poantu Znakova. Upravo je to što ste zapeli na tu spiku s vodom znak da niste uopće skužili o čem je film. To nije film o vanzemaljskoj invaziji nego o jednoj obitelji koja se nosi sa svojim problemima, prvenstveno tragedijom gubitka majke i žene, Gibson zbog toga gubi vjeru i smisao života itd.
Motivacija i razlozi aliena što žele osvojiti Zemlju unatoč tome što je puna vode koja je za njih smrtonosna je nešto potpuno nebitno za film. Istina, time se rješava zadnja scena filma, na jedan lak način. S druge strane, i čovjek ima aspiracije prema Mjesecu, Marcu i sl. Ima li tamo od čega živjeti? Teško, jako teško. Ima li tamo toksičnih stvari za njega? Sigurno. A svejedno se želi širiti. Tko zna, možda alieni bježe sa svoga uništenog svijeta i ne biraju... |
|
|
|
|
Bilke
Ukupno postova: 634 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
euchrid je napisao/la: ›
već je na prikriven način prikazao život konzervativne amerike i američke vrijednosti u oblku maja, krivotvorio je majansku kulturu... tu je cijeli film pao u vodu
|
Ma napravio je AKCIJSKI film. Mislim da ambicija uopće nije bila prezentirati majačku (majčansku?) kulturu, već napraviti zabavan film. Bez skrivenih poanti, motiva, štotijaznam.
Ne čini mi se da se ovaj film treba analizirati na taj način. |
|
|
|
|
|
|
|