Autor |
Poruka |
LucijaX
Ukupno postova: 188 Spol: Žensko
|
gledao sam ga prije mjesec s braticem... inace imamo dosta razlicit ukus, ali o ovom filmu smo se slozili da je odlican, a i da je gibsonova rezija nesto novo, bajkovito i carobno... on bi trebao raditi LOTR. |
|
_________________ godinama pričaju, ima nas malo, a sve nas je više |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
allein je napisao/la: ›
/bla,bla/
Motivacija i razlozi aliena što žele osvojiti Zemlju unatoč tome što je puna vode koja je za njih smrtonosna je nešto potpuno nebitno za film.
|
Zašto su ih onda ubacili u film?!
Tko zna, možda alieni bježe sa svoga uništenog svijeta i ne biraju...
|
Da, prešli su desetke, tko zna, možda i stotine svjetlosnih godina da bi došli na ovu rupu od planete, kao nemaju izbora. A i ta mi teorija smrdi na Gibsonovu novootkrivenu vjeru.
@LucijaX - Gibson bi se trabo vratiti glumi, kao i svaki drugi glumac. To što je Eastwood dobar redatelj ne znači da će i svaki gotovan koji je glumio u par akcija isto to postati.
O Pasiji nemam komentara, općenito me ekranizacija kršćanskih bajki nikad nije pretjerano zanimala... |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Okršaj Mela Gibsona i stručnjakinje za majansku kulturu nakon što ga je optužila da je njegov film rasistički: "Lady, fuck off!"
http://www.tmz.com/2007/03/23/mel-goes-ballistic-f-you/ |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
euchrid
Ukupno postova: 511 Spol: Muško
|
najviše mi u filmu na ku..c ide slovmoušn... da je sve u normalnom tempu film bi sigurno trajao bar sat vremena manje |
|
_________________ __________________________________
Stojim uz to što sam jučer rekao. Ne znam doduše što sam rekao, no znam, što mislim, a mislim točno ono što sam rekao! |
|
|
|
flatline
Ukupno postova: 139 Lokacija: dno Drave ispod željezničkog mosta Spol: Muško
|
Bazooka i cat, potpuno ste promašili poantu Znakova. Upravo je to što ste zapeli na tu spiku s vodom znak da niste uopće skužili o čem je film.
|
hmm ne samo da su promašili nego isto nije gibsonov film:-(, što je još gore film je M. Night Shyamalana, modernog majstora.drama sa elementima sf-a, vanzemaljci su u filmu nebitni...zato se i ne pojavljuju do kraja filma. |
|
|
|
|
|
LucijaX
Ukupno postova: 188 Spol: Žensko
|
bazooka_joe je napisao/la ( Pogledaj post): ›
O Pasiji nemam komentara, općenito me ekranizacija kršćanskih bajki nikad nije pretjerano zanimala...
|
Jebeš Pasiju. Pasija, Aladin... isto. Pogledaj Posljednje Kristovo iskušenje. Martin Scorsese. 1988. Willem Dafoe Isus, Harvey Keitel Juda...
Da Vincijev kod prije Da Vincijevog koda.
Inače, Gibson fino režira - a to što čovjek ima svoje poglede o svijetu, jebiga. Njegovi su filmovi gledani, i prvi je otkrio trik kako spojiti lukrativnost blockbustera i uživanciju angažiranog gledanja kod zahtjevnijeg filmoljupca...
Ne razumijem, gdje je rasizam u filmu? |
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
flatline je napisao/la: ›
Bazooka i cat, potpuno ste promašili poantu Znakova. Upravo je to što ste zapeli na tu spiku s vodom znak da niste uopće skužili o čem je film.
|
hmm ne samo da su promašili nego isto nije gibsonov film:-(, što je još gore film je M. Night Shyamalana, modernog majstora.drama sa elementima sf-a, vanzemaljci su u filmu nebitni...zato se i ne pojavljuju do kraja filma.
|
gledala sam film kad je igrao u kinu, a to je bilo prije barem 3-4 godine, ako ne i više, tako da se više ne sjećam detalja. znam samo da me naživcirao jako.
a sad kad kažeš da je od shyamalana mi je još čudnije, jer su mi inače njegovi filmovi odlični.. the village, unbreakable... obožavam ih... mislim da je i 6th sent njegov, ako se ne varam.. i, naravno, žena iz vode - odličan je! |
|
|
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Eto, kako ti the Village može biti odličan, a Signs ne? Unatoč tome što je i Selo jaaako dobro, u njemu ima rupa koje su čak i meni zasmetale. Dok sam u Znakovima mogao provariti skoro pa sve.
Kao što je flatline rekao, Shyamalan je pisao scenarij i režirao Signse tako da je to njegov film, a ne Gibsonov, on je samo glumio u njemu. Alieni tamo služe za dizanje tenzija, vanjski pritisak koji će zbližiti obitelj koja se raspada. Zadnja scena s alienom koji napada kćerku je klimaks filma, možda čak i nepotreban. No misteriozna 'Swing Merrion' rečenica koju je žena na izdisaju rekla, a koja značenje dobije tek kada Merrion treba bejzbol palicom razbiti aliena, to je neka poruka koju samo M. Night zna šta je trebala biti... |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
meni je isto village puno bolji od signs. priča je puna rupa, naravno, ali mi je priča zanimljiva i napeta, a kadrovi su mi fenomenalni! signs nekako nisam doživio, a i ono dobro u filmu mi je uništilo prenaglašavanje onom scenom na kraju kad je gibson u svećenićkom odijelu, kao da se to nije moglo zaključiti, moralo se i nacrtati! da neki kreten ne promaši poantu.
btw, cat je spomenula unbreakable, taj mi se film baš sviđa! a pasiju i apocalypto nisam gledao, to neću komentirati. ali, ako ćemo dodavati koji plusić za gibsona, ne zaboravite da je i braveheart njegov film! |
|
|
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
Eto, kako ti the Village može biti odličan, a Signs ne? Unatoč tome što je i Selo jaaako dobro, u njemu ima rupa koje su čak i meni zasmetale. Dok sam u Znakovima mogao provariti skoro pa sve.
|
Tako nekako, s tim da ja ne bi rekla da je Village dobar film, već samo film s potencijalom. Nažalost, previše nelogičnosti, ali dobra ideja i atmosfera... |
|
|
|
|
|
|
Eto, kako ti the Village može biti odličan, a Signs ne?
|
možda zato jer dobijam ospice od svega što ima imalo veze s križem... a u signs je to jebeno prenaglašeno.. |
|
|
|
|
|
|
DonQuijote je napisao/la: ›
btw, cat je spomenula unbreakable, taj mi se film baš sviđa! a pasiju i apocalypto nisam gledao, to neću komentirati. ali, ako ćemo dodavati koji plusić za gibsona, ne zaboravite da je i braveheart njegov film!
|
pogledaj onda ženu iz vode, meni je odličan! 6. čulo si gledao, to se podrazumijeva, i guess.. |
|
|
|
|
|
Metalucifer
Ukupno postova: 599 Lokacija: NYC Spol: Muško
|
Bit ću kratak - govno i smeće teško! |
|
_________________ "...sve čopore i sva jata,sve od blata sve od zlata...progutat će danas ista vatra..." |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
a gdje je nestala priča o apocalyptu?!?
meni osobno je film prazan.tema je kao i u većini filmova (vratit ću se da te spapsim al prvo sebe moram) jedino je "nacija" promjenjena.nakon onog svog trčanja nije mi jasno čemu? ima puno boljih d okumentaraca na tu temu.
zanimljivo mi je jedino kako Mel nastavlja sa svojom opsesijom da sve bude krvavo, nasilno....mislim da ima problema sa bijesom. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
Bilke
Ukupno postova: 634 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Sve je u tome kako film doživiš i što ti je bitno u njemu. Ja sam ga doživio na sličan način kao što sam doživljavao romane o Zagoru. Akcijski, ambijantalno nerealno... |
|
|
|
|
|
|
|