mali_ivica je napisao/la: ›
Nisam rekao da je bolja nego da vjernije dočarava određen trenutak Isusova života!
Biblija kao svet knjiga obuhvača cjelokupni Isusov život i vrijeme prije njega, a Pasija kao film obuhvača samo jedan segment te je logično da je taj jedan segment vjernije prikazan u filmu koji je popračen i zvukom i slikom, nego u bibliji kao knjizi.
glede tvoje rečenice "da sam rekao kako je biblija lošija od filma pasija"
komentar je slijedeći: Biblija kao knjiga, te Pasija kao film se ne mogu uspoređivati pošto je biblija napisana za širi vremenski period, a Pasija prikazuje krači te kao takva je normalno da detaljnije razrađuje neke određene trenutke!
Onaj koji stavlja u Isti rang fil tipa Pasija i film tipa npr. Terminator nije baš sav svoj!
|
a ti kao znaš točno kako je izgledao Isusov život i gdje je on vjernije prikazan???
Pasija je samo još jedna u nizu interpretacija teksta zapisanog u Bibliji i raznim apokrifima, a koliko ja znam interpretacija ne može biti vjerodostojnija od originala (u to koliko je u Bibliji zapisana istina, a koliko umjetnička priča i stilizacija Isusovog života ne ulazim - to je stvar vjere...)
uostalom, ajde mi molim te objasni što je to vjernije prikazano u filmu nego u Bibliji...
i prije nego počeneš bubetati nebuloze uzmi Bibliju u ruke i pročitaj što tamo piše... (još uvijek ne odgovaraš na pitanje o Jobu)