Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

‘Dan crvenog fiće’ neće biti obilježen

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
diva

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.06.2007. 8:43 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

to je za početak više nego dobro, ali treba organizirati neku količinu automobila i vjerojatno prijaviti policiji mirano (zvučno) obilježavanje Dana crvenog fiće. Dolazim sa pratnjom ako se uspijemo dogovoriti. Podržavam !!! konačno građani pomaknite guzice.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
8

Ukupno postova: 1860
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.06.2007. 9:56 
Naslov:  

Koliki smo mi postotak stanovništva? 0,003%?

Bojim se da bi netko stao u raskrižju, a iza njega 150 seljaka u otpadima iz kojih trešte cajketine bi momentalno sjelo na sirenu.

S obzirom koliko je u ovom gradu progresivnih, angažiranih i misaono sposobnih ljudi - preostaje jedino gerilska borba za neke normalne stvari.

debeli

Ukupno postova: 920
Post Postano: 20.06.2007. 14:40 
Naslov:  

e pa treba samo dogovoriti vrijeme u koliko će se sati to napraviti.
Sad se točno ne sjećam kad se nemili događaj zbio, znam da mi se siserica vraćala s posla a onda se radilo do dva tako da je to bilo između tri i pet.
Jel zna neko točno?
Jebga, ja moram bit u Vukovaru pripremat teren za precjednika, al ako se vratim sudjelujem i ja.
P.S. možemo stavit jednu saxiju sa trga da glumi figuara :osijek031.com smile:

student
Ukupno postova: 25
Post Postano: 21.06.2007. 11:53 
Naslov:  

A bar se nesto napravio po tom pitanje ,gospodin ciji je fico zgazen ,bar su mu kupili novi auto (neznam koji) ..

Ugl... koliko su nas granatirali mogli bi svaki dan trubit po 5 minuta ..

zeewee
Ukupno postova: 3
Post Postano: 21.06.2007. 14:36 
Naslov:  Re: ‘Dan crvenog fiće’ neće biti obilježen

Leon je napisao/la :
Gradonačelnik Osijeka Ante Đapić neće održati riječ i ispuniti obećanje dano 28. studenog 2006. godine o tome da će se 27. lipnja ove godine po prvi put obilježiti “Dan crvenog fiće”.

Podsjetimo, riječ je inicijativi HSLS-ove gradske vijećnice Marije Medić staroj više od godinu dana, koju je koalicija HSP-HDSSB već jednom odbila iako je HSP i tada bio načelno za, no presudilo je protivljenje Glavaševe opcije. Ipak, Đapić je jesenas obećao da će se osobno založiti kako bi od 2007. godine Osijek počeo dostojno obilježavati dan kada je tadašnja JNA izašla s tenkovima na ulice grada i u svom pohodu, između ostalog, doslovno pregazila crvenog fiću koji se našao na raskrižju Vukovarske i tadašnje Klajnove ulice. Slika je to koja je obišla svijet i ušla u legendu.

- Taj se dan ove godine neće posebno slaviti, a za ubuduće ćemo vidjeti. Ima još nekih datuma koji bi se također mogli obilježavati kao spomen-dan, mislim da je takav i 3. ili 5. siječnja kada je bilo veliko bombardiranje i kada je grad praktički obranjen.

Razgovarao sam o tome i s Glavašem dok sam mogao do njega doći i plan je da imamo tematsku sjednicu Poglavarstva na kojoj bismo uzeli u obzir sve inicijative i moguće datume te do kraja definirali dan kojim bismo obilježavali spomen na Domovinski rat
- rekao je Đapić, a nakon što smo ga podsjetili na obećanje iz studenog samo je dodao:

- Možete me podsjetiti, ali ove godine se neće slaviti, a vidjet ćemo hoće li uopće - ponovio je još jednom. Iz svega je vidljivo da vladajućima ne sjeda što je inicijativa došla iz redova oporbe, odnosno u ovom slučaju konkretno HSLS-a, čiji su vijećnici do prije dvije godine 12 godina vladali Osijekom i nisu se za to vrijeme sjetili i odredili 27. lipnja kao spomen-dan Domovinskog rata. Ovakva situacija najviše boli udruge proistekle iz Domovinskog rata, jer Osijek je najveći hrvatski grad koji je bio na prvoj liniji obrane, a danas je jedini koji ni na koji način ne obilježava spomen na svoju žrtvu.

- Nemamo ništa i žalosni smo zbog toga, pa se onda ne trebamo čuditi kada drugi po nama “pljuju”. Imali smo i mi svoje prijedloge, ali nas politika nije nikada shvaćala ozbiljno. Evo, još čekamo da se riješe naši prijedlozi o imenovanju cestovnog mosta preko Drave po Franji Tuđmanu i šetnice na lijevoj obali Drave po 106. brigadi., tvrde u Udrugi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vGRldBW4cNs[/youtube]

Dragovoljci: To je svjetski poznata slika

Dan crvenog fiće” bio bi fantastičan i idealan dan za obilježavanje spomena na Domovinski rat, jer to je nešto što nema nitko u Hrvatskoj, to je svjetski poznata slika i boli nas što sami zatiremo svoje vrijednosti
- smatra predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Šimun Bubalo s kojim se slaže i predsjednik osječke HVIDR-e Miljenko Kolobarić smatrajući da je “tog dana počela agresija na Osijek.”

- Nešto se mora učiniti, jer primjerice niti naše brigade 3. gardijska i 106. nemaju ni svoju ulicu u Osijeku, što je u najmanju ruku žalosno - smatra Kolobarić.

Autor: Nikola Patković/Jutarnji.hr
Foto: HRT

diva

Post Postano: 26.06.2007. 8:18 
Naslov:  

dakle dogovora nema . Nećemo se više ljutiti na Đapića što će on odrediti dan agresije na Osijek, a to sigurno neće biti Dan crvenog fiće.

neja

Ukupno postova: 619
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 26.06.2007. 8:29 
Naslov:  

ja ću staviti svijeću u prozor, kao za Vukovar, pa makar na taj način obilježiti....
inače, to mi je prvo ratno iskustvo, bili smo na križanju par minuta nakon što je dnevnik objavio slike pregaženog fiće
koliko je ljudi bilo...nosili smo i amatersku kameru, neku prastaru, skandirali, protestirali..
bili su to DANI PONOSA I SLAVE
danas se tome smiju i rugaju..
bila sam nedavno u capital federal na usavršavanju....kad pričaš s njima ispada da smo mi sami provocirali rat..

Even so my heart with lovesick pain,
Sure wounded is and breaks in twain.
lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 26.06.2007. 9:28 

Huligani nisu zaboravili.

neja

Post Postano: 26.06.2007. 9:34 
Naslov:  

lufus je napisao/la:
Huligani nisu zaboravili.

neka njih, dragi oni meni....

ni ja ne zaboravljam tako lako, imala sam razjašnjavanja u zgb i okolici bez rata, kako je to ćubiti ko štakor u podrumu, kako je biti u progonstvu, kako zvuče granate....
ma došlo mi da im zapalim bar petardu pod guzicu...

lufus
Post Postano: 26.06.2007. 9:38 

Mogli bi bar svijeće zapalit na tom raskrižju sutra.

diva

Post Postano: 26.06.2007. 9:42 
Naslov:  

kada bi ovat transparent još postojao trebalo bi ga iskoristiti i to je to , svaka čast, gdje si to iskopao?

neja

Post Postano: 26.06.2007. 9:42 
Naslov:  

svaka ideja dobrodošla,
kaži koje vrijeme...
pa neka me gledaju ko ludu...
iovako sam previše "agresivna i orijentirana" na prošlost

lufus
Post Postano: 26.06.2007. 9:47 
Naslov:  

diva je napisao/la :
kada bi ovat transparent još postojao trebalo bi ga iskoristiti i to je to , svaka čast, gdje si to iskopao?

ja sam huligan, i redovit posjetitelj huliganskog foruma na www.kohorta.net Very Happy
sumnjam da je još među živima.

Pašće

Ukupno postova: 401
Post Postano: 26.06.2007. 23:15 
Naslov:  

Neznam kako drugi,ali ja ču staviti svijeću na jedan od nogostupa na križanju.Bar toliko da se zna da ima i nas koji pamtimo.

Ukupno postova: 1860
Post Postano: 27.06.2007. 2:52 
Naslov:  

Ovo je žalosno.

Skoči u forum: