Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na mjestu Mačkamame crkva i trg, igralište seli

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
diva
Offline
Avatar

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2007. 9:28 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Niti tamo trba trg a kamo li crkva. Pošto Crkva sv. J. Radnika vrši službu za građane Ind. četvrti i zjapi poluprazna, vidim samo jedan razlog za novu. Napraviti će crkvu sv. Antuna pošto Osijek nema crkvu ovog sveca. Otac domovine mora imati i svoju crkvu. Gradnjom crkve Matković očito ima potrebu u svakom trenutku čuti riječ Gospodnju za prosvijetljenje misli - Bogu hvala. Pošto ta četvrt muku muči sa nedostatkom djece, a postoje dvije nepopunjene škole, bilo bi im korisnije prebaciti djecu (koju dovoze busevima iz Brijesta i okolnih pustara) u jednu školu, a drugu prenamijeniti npr.u starački dom koji grca u svom preoskudnom kapacitetu. Crkva sv. J. Radnika nema niti dovoljno djece za obavljanje svetih sakramenata. Tako mi je u opće nejasno šta će Ind. četvrti još jedna crkva, radi trga ili sujete. Kad je grad već velikodušan prema crkvama zašto se Matković ne našali pa popravi pravoslavnu crkvu u Radićevoj. Naravno da ne može, nije njegova i nije njegov šor.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DonQuijote
Offline
Avatar

Ukupno postova: 4291
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.06.2007. 10:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

diva je napisao/la: ›
Napraviti će crkvu sv. Antuna pošto Osijek nema crkvu ovog sveca. Otac domovine mora imati i svoju crkvu.

nije li jedna od one dvije crkve u tvrđi posvećena sv. antunu?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
hogar
Offline
Avatar

Ukupno postova: 76
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 26.06.2007. 11:06 
Naslov:  Re: Na mjestu Mačkamame crkva i trg, igralište seli
Citirajte i odgovorite[Vrh] 



Čini se da grad nema gradonačelnika, dogradonačelnika, nego samo "predsjednika
mjesnog odbora Mačkamama" Ma-tkovića. Ušuljao se nogometni klub da ih obrlati za
zemljište, hoće crkvu jer se tako najlakše peru novci. Sada odlično zna (na svom nogometnom terenu) tko je vlasnik čega dok se dajući zemljište Intrsparu pravio blesav, oštetivši dio stanovnika Mandićeve, isto je bilo i sa Merkatorom oštetivši dječji vrtić a sve u "korist građana".

Proslavio se stranim ulaganjima gdje djelatnici rade za 2.300,00 Kn + prijevoz.

Samo se prestani "brinuti" za građane u ime svog džepa ...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Blofeld
Offline
Avatar

Ukupno postova: 636
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.06.2007. 12:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kyoto je napisao/la: ›
CatCloe je napisao/la: ›

čemu? crkvama? ne fali im baš ništa. ima ih jebeno previše!!!
kao i starčevića na trgu.


Primjetno ti puno toga smeta, kod gradske vlasti osobito...što te sad briga hoće li i u kojem djelu grada biti izgrađena neka crkva...
Imam prijedlog...priključi se nekoj stranci ako već nisi, okupi istomišljenike, kandidiraj se na izborima...ako skupiš dovoljan broj glasova radi projekte koje želiš...tramvajsku prugu, copacabanu, autobusni kolodvor, zoo vrt, municipalne obveznice, registar nekretnina grada, uređenje šetnice, partnerstvo izgradnje stanova s nizozemcima i još više od nekoliko projekata ne trebaš raditi jer su već dovršeni ili su u tijeku. Eto.


HSP-ovski agitatori neka se takvima i predstave. Čovjek ode na nekoliko dana i već je grad prepun novih projekata. No krenimo redom.

Tramvajska pruga - već je sve rečeno, no samo se treba podsjetiti broja putnika koji se tom prugom voze, i uništavanja ulice toga radi

Copacabana - ? molim ?

Autobusni kolodvor - sramota je dičiti se projektima jpp-a, kad se zna tko tu lovu uzima a tko gubi. I još da se završi pred izbore netom, već postaje smiješno.

Zoo vrt - ? molim? umiru životinje svakodnevno, a o građevinskim radovima započetim prije 5-6 godina izjasnit ćemo se kad se završe, no podsjećam, nakon promjene vlasti Đap-Gla su tvrdili kako je to bačen novac, a sad je odjednom veliki HSP-ovski projekt. Fuj.

Municipalne obveznice - e ovo je najslađi dio posta, naime, proglasiti milijunsko zaduživanje projektom može samo netko tko ne razumije što te riječi znače, ili je notorni HSP-ovac, u svakom slučaju bravo.

Registar nekretnina grada - ? molim? Svaka čast, napraviti jedan dobar copy paste sa stranica ministarstva može samo velika vlast s ogromnim projektima.

Uređenje šetnice - uz moje gnušanje riječju šetnica, ako već postoji šetalište, podržavam ovaj izniman projekt grada Osijeka.

Partnerstvo izgradnje s Nizozemcima - koje partnerstvo? Koje izgradnje? Gdje? Kada? Tko daje lovu? Ako je privatnik, onda svaka čast gradu što privatnicima ne zabranjuje investiranje u grad. Veliki projekt grada, nesumnjivo.

Još nekoliko dovršenih ili u tijeku - Kojih?

No da ne ispadne da samo kritiziram, agitator Hsp-a zaboravio je vjerojatno jedini veliki projekt grada koji nečemu služi, a to su krediti Zavoda za stanovanje za obnovu fasada (impuls manjim građevinskim firmama). No možda je to zaboravljeno jer je autor Glavaš i direktor PBZ-a podružnice Osijek, a ne Đapić.

Toliko. I izađite na izbore.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
diva
Offline
Avatar

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.06.2007. 12:38 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Crkva Sv. Križa je franjevačka crkva u Tvrđi koju osječani od uvijek (300god.) zovu crkvom Sv. Antuna pošto je sv. Antun franjevac i u crkvi mu je sagrađen oltar .

Čini mi se da će Ind. četvrt postati novo Korzo, sjedište mladih HSP-ovaca, šetnica, raznovrsna dječja igrališta, trgovinski centri, moderni sportski objekt, crkva koja će zasjeniti Katedralu, a tramvajem ćemo u Drinsku u starački.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: