lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
DojaJa je napisao/la ( Pogledaj post): ›
lufus je napisao/la ( Pogledaj post): ›
machor je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Eto seljačine iz kohorte osijek su se potrudile da na ljep način obilježe zadnji dan UFO-a dotični pušači kurca su napali djecu od kojih 17-18 godina iz Novog Sada(zato što je pican imo dres od divca iz sacramenta) i kamenovali kombi od Bugara,čvrsto podržava sanadera u tome da srednja škola bude obavezna pa vjerujem da će biti manje tih glupana kojima je osnovna plafon obrazovanja! Živio Glavaš!
|
Na tvoju veliku žalost nije ga napao nitko iz Kohorte, a što se tiče pušača kurca, o tome bi se dalo popričat, ali sumnjam da ti imaš muda srat dalje od foruma. Mogao bi se malo raspitat o Vladi Divcu, inače deklariranom četniku koji je eto jednom prilikom i gazio hrvatsku zastavu. Jučer je u Novom Sadu kamenovan jedan hrvatski bus, a i nekoliko Hrvata je napadnuto na parkiralištu u Inđiji, vjerojatno isto Kohortaši.
|
pa sta ako su oni idioti znaci trebamo biti i mi???ma super mi razmisljenje imas s 28 god!!!
|
gdje sam ja napisao da mi moramo biti idioti? još jedna koja ima problema s opcijom "quote". |
|
|
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol: Muško
|
Blofeld je napisao/la ( Pogledaj post): ›
lufus je napisao/la: ›
machor je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Eto seljačine iz kohorte osijek su se potrudile da na ljep način obilježe zadnji dan UFO-a dotični pušači kurca su napali djecu od kojih 17-18 godina iz Novog Sada(zato što je pican imo dres od divca iz sacramenta) i kamenovali kombi od Bugara,čvrsto podržava sanadera u tome da srednja škola bude obavezna pa vjerujem da će biti manje tih glupana kojima je osnovna plafon obrazovanja! Živio Glavaš!
|
Na tvoju veliku žalost nije ga napao nitko iz Kohorte, a što se tiče pušača kurca, o tome bi se dalo popričat, ali sumnjam da ti imaš muda srat dalje od foruma. Mogao bi se malo raspitat o Vladi Divcu, inače deklariranom četniku koji je eto jednom prilikom i gazio hrvatsku zastavu. Jučer je u Novom Sadu kamenovan jedan hrvatski bus, a i nekoliko Hrvata je napadnuto na parkiralištu u Inđiji, vjerojatno isto Kohortaši.
|
Sve je to u redu, ali zar mi sad trebamo stalno vraćati primitivnim ljudima u Srbiji napadajući one koji s tom pričom nemaju veze? Da konačno pokažemo da smo drukčiji i da nismo na toj razini, premlaćivanja slučajnih prolaznika, e to bi me baš iznenadilo.
Nekakva elaboracija o tome što je radio Divac prije 17 godina, pa zato su i svi koji nose dres Divac isti, jer su automatski protiv Hrvatske iako su ovamo došli kao gosti, pa su onda ujedno i velikosrbi, pa ih treba prebiti jer su došli provocirati, jer naime tako se brani Hrvatski dignitet, itd., itd., kao i ona priča kako su nekad nekog pretukli u, recimo, Zagrebu, pa su svi Zagrepčani protiv "nas", pa ih treba prebiti kad dođu u Osijek, zašto uopće dolaze, Slovenci nas mrze i treba ih sve polomiti, Englezi i Francuzi su oduvijek na strani Srba i treba ih razbiti, itd., itd...... na razini je koja nije vrijedna daljnjeg raspravljanja. Rat je davno prošao, a kako smo u istom pobijedili Srbe nema nikakvog razloga da se spuštamo na tu razinu primitivnog dijela srpske populacije koji svoje komplekse liječe napadajući strance (agresivcima s kompleksima nije uopće važno tko je meta, jer se protiv svih može nešto naći, uostalom, koliko pratim navijači se uspijevaju potući i u najmiroljubivijim sredinama, pa se nameće zaključak da tu nema nikakve ideologije nego samo čista agresivnost i pomanjkanje identiteta)...
No znanost je sve već slično davno opisala, margina društva, osjećaj pripadnosti nečemu zbog pomanjkanja vlastitog identiteta, sigurnost kretanja u krdu, kompleksi, pomanjkanje kućnog odgoja, bla, bla, bla...
Dajte onda barem, kad ste angažirani na obrani Hrvatstva, zaletite se u Q, Patiku, Koktel, Oks, Downtown, itd., pa se tamo pobunite protiv provokacija puštanjem pjesama udovice najgoreg ratnog zločinca, i bivšeg vođe delija, ako niste znali, a vjerojatno jeste. Nekako mi se čini da je to puno veći problem za nacionalni identitet nego klinjo u dresu nekog košarkaša.
|
Iako je zadnji post poslan prije više od mjesec dana, član sam tek od prije par dana pa u tim trenucima nisam imao priliku reagirati. Mogu reći da se slažem sa većinom stvari koje si rekao i vidim po tome da smo odgajani u sličnom duhu i imamo slične svjetonazore ali ne mogu se složiti s tobom u jednoj stvari. Nije mi jasno zašto, unatoč tvom liberalnom i tolerantnom stavu, izdvajaš Kohortu kao isključivo negativan primjer. Pošto vidim da po prirodi nisi isključiv bilo bi dobro da se malo informiraš i o ostalim stvarima koje to "krdo, isprani mozgovi i sl." poduzima da bi ovaj grad učili ljepšim i ljude u njemu sretnijim. Ne znam jesi li upoznat s doniranjima krvi, uljepšavanja grada novim i prekrasnim grafitima, pomaganja legama s tribine i sl. Nedavno si imao primjer kada se pokušalo pomoći pripadniku suparničke navijačke skupine (BBB). Zato se prava vrijednost ljudi u Kohorti očituje u najtežim životnim situacijama kada regionalne i bilo koje druge "nesnošljivosti" padaju u drugi plan a veliča se nešto puno vrjednije a to je ljudsko dostojanstvo. I sam se osjećam pripadnikom Kohorte ali zbog toga ne proizlazi da sam automatski tabula rasa koja se povodi za masama zato što nema svoje ja. Pokušaj prepoznati i pozitivne stvari koje navijački život nosi, a koje pomažu u formiranju osobe od najranijih dana. U Gradskom vrtu možeš vidjeti sve više mladih dečkiju i cura koji na taj način pokazuju pripadnost i ljubav prema svom rodnom gradu bez nužnih negativnih konotacija i automatskog povezivanja s ovim ili onim režimima, ponašanjima i sl. |
|