Autor |
Poruka |
swamp
Ukupno postova: 396 Spol: Muško
|
Ivan je napisao/la: ›
dobro je to ali nista nije bolje od "rear window"
|
Nije ni u top 5, al ovi ostali su preočiti da bi uopće vrijeđao nekoga s pomisli da ih nije gledo
Top 10:
1. Rear Window
2. Rear Window
3. Rear Window
4. North by Northwest
5. Rope
6. Psycho
7. Vertigo
8. Notorious
9. Dial M for Murder
10. Lifeboat ili Foreign Corespondant
Zaboravio sam Birds, al mi se sad neda prepravljat listu...
DanicaV je napisao/la: ›
Meni je Mike Leigh super. Britanska socijalna drama, otprilike uvijek isti glumci. Ali ja inače gledam "crnjake" .
Evo moj prijedlog:
Igmar Bergman: 'Fanny and Alexander'
|
Ja imam neku urođenu averziju prema tragedijama. Iritira me što im većina kritičara automatski dodjeljuje veću umjetničku vrijednost od komedija.. A možda sam i istraumatiziran Jugoslavenskim / Hrvatskim socijanim dramama...
Preporuka:
Wim Wenders, The End of Violence
Nije zbog Wim Wendersa, nego zbog Bill Pullmana. Čovijek je neshvaćeni i potcijenjeni genije. U rangu Bill Murraya, kojeg se isto nitko ne bi sjećo, da nije snimio Lost in Translation...
kad sam već kod potcjenjenih genija:
Tim Robbins, Bob Roberts
Politička satira o desničarskom country pjevaču koji se kandidira za senat. Genijalan film. Ujedno i odgovor na pitanje: "Zašto Michael Moore više vrijedi u svojoj težini u masti, nego kao redatelj?" |
|
_________________ "Now remember, I do my best work when I'm being worshiped as a god."
-- Johnny Bravo |
|
|
|
wastedbass
Ukupno postova: 273 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
evo preporucam Sentinel iako u zadnje vrijeme ne volim političke trilere ovaj mi se svidio |
|
|
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
wastedbass je napisao/la: ›
evo preporucam Sentinel iako u zadnje vrijeme ne volim političke trilere ovaj mi se svidio
|
dobar, dobar! |
|
|
|
|
|
wastedbass
Ukupno postova: 273 Lokacija: Osijek Spol: Nebitno
|
CatCloe je napisao/la: ›
evo preporucam Sentinel iako u zadnje vrijeme ne volim političke trilere ovaj mi se svidio
|
dobar, dobar!
|
oprosti il to ironicino heheh ma volim tog kiefera iz 24 sata totalno max payne lik |
|
|
|
|
|
tonya
Ukupno postova: 2171 Lokacija: Nedođija Spol: Žensko
|
Kiefer - bljak! |
|
_________________ Space: The final frontier
These are the voyages of the Starship, Enterprise
Its 5 year mission
To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
oprosti il to ironicino heheh ma volim tog kiefera iz 24 sata totalno max payne lik
|
Kiefer je dobar, al' ne u 24h ;-) |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
swamp je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Nije zbog Wim Wendersa, nego zbog Bill Pullmana. Čovijek je neshvaćeni i potcijenjeni genije. U rangu Bill Murraya, kojeg se isto nitko ne bi sjećo, da nije snimio Lost in Translation...
|
Uf uf. Teške riječi. Murray bi bio ubercool i cijenjen i bez LiT. Možda je ta uloga malo razvikana, al definitivno ne bih rekao da je to glavna uloga njegove karijere.
Puno pamćeniji će biti po Groundhog dayu, jednom od najboljih filmova svih vremena. Unatoč tome što je komedija |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
Deez
Ukupno postova: 414 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Meni osobno najdraža uloga Murraya je u filmu Kingpin. Obavezno pogledat ko dosad nije. |
|
_________________ www.excalibur.hr |
|
|
|
swamp
|
allein je napisao/la: ›
Uf uf. Teške riječi. Murray bi bio ubercool i cijenjen i bez LiT. Možda je ta uloga malo razvikana, al definitivno ne bih rekao da je to glavna uloga njegove karijere.
Puno pamćeniji će biti po Groundhog dayu, jednom od najboljih filmova svih vremena. Unatoč tome što je komedija
|
Možda me nisi shvatio u potpunosti. Bill Murray je genije i bez LiT-a, po Groundhog Dayu i po Where Buffalos Roam, a i novijim Wes Andersonovim filmovima (meni Rushmore caruje).. Ali sigurno je da bi ga mainstream publika strpala u isti koš sa Chevy Chaseom, da nije bilo LiT-a. Bill Pullman, koji je isto odličan glumac, nije dobio takvu priliku, pa sad snima neke serije, dok Murray sad skoro da ima status koji zaslužuje.
Da Pullman danas umre, ostao bi zapamćen po Independance Dayu, što je uloga *daleko* ispod njegovih mogučnosti. Ako ne vjeruješ, pogledaj Zero Effect i End of Violence.. |
|
_________________ "Now remember, I do my best work when I'm being worshiped as a god."
-- Johnny Bravo |
|
|
|
Korisničko ime Ukupno postova: 64 Lokacija: sarajevo-osijek Spol: Nebitno
|
Zero Effect je ooooooodličan |
|
_________________ umri...umri...umri....zbogom a ja ću za tobom........... |
|
|
|
swamp
|
Korisničko ime je napisao/la: ›
Zero Effect je ooooooodličan
|
Dodjeljujem ti počasni kikiriki za dobar ukus!
..ili za slaganje samnom, kako ti je draže |
|
-- Johnny Bravo |
|
|
|
Korisničko ime Ukupno postova: 64 Lokacija: sarajevo-osijek Spol: Nebitno
|
swamp je napisao/la: ›
Korisničko ime je napisao/la: ›
Zero Effect je ooooooodličan
|
Dodjeljujem ti počasni kikiriki za dobar ukus!
..ili za slaganje samnom, kako ti je draže
|
bit će da je dobar ukus.volim detektivske filmove.a ovaj je ne dobar,nego odličan...Ako se ne varam,Pullman je bio onaj detektiv što je onu malu našao,dijete od onog bogatuna i neke tam kurve ako se dobro sječam....što se osvećivala....
thanks za kikiriki... |
|
_________________ umri...umri...umri....zbogom a ja ću za tobom........... |
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
Joj taj Parfem... meni je bio ka-ta-stroooofa! Eto... |
|
|
|
|
|
malecka
Ukupno postova: 1383 Lokacija: stol...i stolica..na tavanu desno pored dnevne sobe Spol: Žensko
|
fairy je napisao/la: ›
1. Parfem - priča o ubojici- predobar ,ljudi morate pogledat
|
jedan od mojih najfilmova..... prepredobar je ... |
|
_________________ I felt every ounce of me screaming out,
But the sound was trapped deep in me |
|
|
|
fairy