Autor |
Poruka |
kantautor Ukupno postova: 203 Spol: Nebitno
|
|
|
|
sexyback Ukupno postova: 475 Spol: Žensko
|
je: sloboda, u smislu neopterećenog življenja.
Ustati se ujutro kad se sam probudiš, razvlačiti kavu do pola 11( kao nedjeljom).Imati isključen mobitel, a da te ne peče savjest.(bdw. oba mobitela)
...i još nekoliko godina raditi za novac, a zatim pustiti da novac radi za tebe (jeeees, po mojim proračunima još pet godina), a nakon toga: |
|
|
|
|
|
neja
Ukupno postova: 619 Spol: Žensko
|
s novcem možeš ugodno živjeti, riješiti se dugova, kredita, putovati neopterećeno,kupiti klincima sve, ispunjavati želje...ali ako to ode u sebično ispunjavanje hirova, snobizam, zatvaranje očiju na tuđu nesreću i bijedu...
LOVA JE ISTO ŠTO I VATRA: DOBAR SLUGA, LOŠ GOSPODAR!!!! |
|
_________________ NEJA
My dear the Heart which you behold,
Will break when you the same unfold ,
Even so my heart with lovesick pain,
Sure wounded is and breaks in twain. |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
mont
Ukupno postova: 180 Lokacija: pariz Spol: Muško
|
e jebiga ,kriv je monopol stampanja ,,,uvijek u istim rukama |
|
_________________ ne zamjeram ljudima sto nemaju moje,vec svoje misljenje |
|
|
|
sexyback Ukupno postova: 475 Spol: Žensko
|
anakonda je napisao/la: ›
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....
|
lova je kó slana voda .. što je više piješ - žedniji si..
ali, treba imati mjeru,slažem se s tobom |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
anakonda je napisao/la: ›
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....
|
Zbog toga smatram sve ovo piskaranje kantautora beznacajno, kapitalizam nije problem nego nas mentalitet... |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Ne misliš da je naš mentalitet proizvod društva (kapitalizma)? |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
DanicaV je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ne misliš da je naš mentalitet proizvod društva (kapitalizma)?
|
Ne... nas mentalitet je vrlo selektivan sto se tice mnogo drugih stvari/proizvoda drustva. Lijepo je imati nesto (u ovom slucaju kapitalizam) sto mozemo kriviti za sve. |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
Prije toga smo imali socijalizam, koji je još uvijek kriv za sve, sad smo samo još dodali i kapitalizam.
Da mentalitet jeste selektivan, samo što smo mi od kapitalizma selektivno preuzeli samo najgore stvari. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
Shadow Striker
Ukupno postova: 127 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
Para vrti di burgija neće |
|
|
|
|
|
Pašće
Ukupno postova: 401 Lokacija: tu negdje Spol: Muško
|
Kapitalizam-odraz ludskog razmišljanja(ja i moje).
Ljudsko razmišljanje je odraz kapitalizma (privatni biznis- mogu zaraditi na drugima).
I tako u krug jer smo mi ljudi sebični(svako bi da ima više) |
|
|
|
|
|
|
|