Autor |
Poruka |
sexyback Ukupno postova: 475 Spol: Žensko
|
ilija je napisao/la: ›
allein je napisao/la: ›
Tko ima previše, neka se bavi sportom ako će mu samo to pomoći da skine višak kila. Pravilna prehrana je tu samo dodatna akcija. Ako takva fizička aktivnost i dalje ne pomaže u skidanju kila na vazi, onda je na redu dijeta....
Ako treba napravit ću ti blok-dijagram
|
Njet. Prvo je prehrana onda vježbanje. Negdje sam na netu bio naletio na jedan dobar primjer toga - ne sjećam se točno kako je išao ali bit je u tome da npr. 2 pojedena hamburgera zahtijevaju recimo 1,5 vremena trčanja samo da se spale te kalorije - a gdje je onaj višak što već postoji. Sad pomnoži te hamburgere (oliti štoveć hoćeš) s brojem obroka dnevno i usporedi sa slobodnim vremenom koje prosječan čovjek ima za fizičke aktivnosti pa vidi...
|
Apsolutno si u pravu, ne mo´š istrčati burek za doručak, svinju za ručak, pizzu za večeru sve da trčiš do Zagreba i nazad.
Treba organizmu reducirati unos kalorija.Npr. trošiš 2000 dnevno, unosiš 1200, iz pohranjenih "viškova" u organizmu namiriš razliku. Za 10 dana "uštediš" 8000 kcal., a to je 1 kg manje na vagi.
Uz dovoljan unos vode koja je neophodna za "sagorijevanje" energije.
Teoretski veoma jednostavno i učinkovito, u praksi problem je što većina nas ima "razvaljen" želudac, koji smo navikli napuniti do vrha. |
|
|
|
|
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol: Muško
|
11.06.- 117kg
20.07.-110kg
|
|
|
|
|
|
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol: Nebitno
|
sexyback je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Apsolutno si u pravu, ne mo´š istrčati burek za doručak, svinju za ručak, pizzu za večeru sve da trčiš do Zagreba i nazad.
Treba organizmu reducirati unos kalorija.Npr. trošiš 2000 dnevno, unosiš 1200, iz pohranjenih "viškova" u organizmu namiriš razliku. Za 10 dana "uštediš" 8000 kcal., a to je 1 kg manje na vagi.
Teoretski veoma jednostavno i učinkovito, u praksi problem je što većina nas ima "razvaljen" želudac, koji smo navikli napuniti do vrha.
|
Eh da je bar sve tako jednostavno. Nisam upoznao kompleksniju disciplinu od ovoga.
Nije samo stvar u kalorijama. Ja kad jedem hranu sa nizim i srednjim glikemijskim indeksom uz 8x dnevno trpanje u sebe jako tesko dobivam kilograme. |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
|
sexyback Ukupno postova: 475 Spol: Žensko
|
Rajnus je napisao/la: ›
sexyback je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Teoretski veoma jednostavno i učinkovito, u praksi problem je što većina nas ima "razvaljen" želudac, koji smo navikli napuniti do vrha.
|
Eh da je bar sve tako jednostavno. Nisam upoznao kompleksniju disciplinu od ovoga.
Nije samo stvar u kalorijama. Ja kad jedem hranu sa nizim i srednjim glikemijskim indeksom uz 8x dnevno trpanje u sebe jako tesko dobivam kilograme.
|
o-ho, ovo je ugodno iznenađenje!
Postoje ljudi (zapravo Rajnus) koji shvaćaju važnost GI-a. Nije mi se dalo elaborirati značaj glikemijskog indeksa, namirnice sa niskim ili srednjim GI.
Svatko pismen,a zainteresiran, lako će pronaći sve navedeno ...
P.S. sad ti se i štamplice može oprostiti |
|
|
|
|
|
Rajnus
Ukupno postova: 1029 Spol: Nebitno
|
Trebas znati sto i kada smijes jesti. Da sam sve ovo znao odnosno da mi je bilo dostupno kao teenageru. Ne da mi se vise trositi rijeci i ljudima objasnjavati sto i kako. Onoga koga zanima pitat ce i naci ce.
Eh da vidis kak mi sad stoje stramplice |
|
_________________ samo Osijek! |
|
|
|
poison girl Ukupno postova: 438 Lokacija: somewhere I belong Spol: Žensko
|
dođi veečras na forumašku kavu da se uvjerimo. samo pazi da te ženske ne rastrgaju |
|
_________________ ...servere ću pogasiti, blogere ću pohapsiti... |
|
|
|
ennna
Ukupno postova: 211 Lokacija: grad osijek Spol: Žensko
|
ilija je napisao/la: ›
allein je napisao/la: ›
Tko ima previše, neka se bavi sportom ako će mu samo to pomoći da skine višak kila. Pravilna prehrana je tu samo dodatna akcija. Ako takva fizička aktivnost i dalje ne pomaže u skidanju kila na vazi, onda je na redu dijeta....
Ako treba napravit ću ti blok-dijagram
|
Njet. Prvo je prehrana onda vježbanje.
Negdje sam na netu bio naletio na jedan dobar primjer toga - ne sjećam se točno kako je išao ali bit je u tome da npr. 2 pojedena hamburgera zahtijevaju recimo 1,5 vremena trčanja samo da se spale te kalorije - a gdje je onaj višak što već postoji. Sad pomnoži te hamburgere (oliti štoveć hoćeš) s brojem obroka dnevno i usporedi sa slobodnim vremenom koje prosječan čovjek ima za fizičke aktivnosti pa vidi...
|
ovo je već prešlo u offtopic, nitko ne spominje undijetu... u biti..
što se slobodnog vremena tiče, to je veliki problem današnjice, svi trče, rade, neki po 8 sati sjede u uredu, jedu kifle, neki ne doručkuju, pa se pretrpavaju za ručak,jedu međuobroke, oa se opet za večeru natrpaju, i onda se to sve vidi na vazi.. nažalost.
što se mene tiče, nisu mi bitne kile, definitivno. boli me briga za to, nego mi je bitno kako se osjećam u svojem tijelu. drago mi je jako što treniram plivanje i što sam u kondiciji, i što jednostavno kad imamo pauzu, ne mogu izdržati a da se ne bavim nekom tjelesnom aktivnošću. recimo,ovdje na moru vozimm bike.
a sad, što se slobodnog vremena i bavljenja rekreacijom u to vrijeme tiče...moja mama je prezaposlena zadnje vrijeme, stvarno jako puno radi i muče ju svi, a opet, uvijek si nađe sat vremena pa da ode ili rolat ili na fitnes ili na tenis, i jako dobro izgleda. stoga, oni koji kažu da nemaju vremena, mislim da samo traže izgovor za ono što im se ne da raditi...
i onda idu recimo na dijete, pa skinu kile, izgledaju zgodnije,iako se to nekad ne primjeti, al svejedno budu kante koje se ne mogu pomaknuti. i naravno da ćeš,ako se baviš sportom, izgledati i bolje i zdravije i na koncu,mršavije, bez obzira na kile. |
|
_________________ daću ti savet: CRKNI! |
|
|
|
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol: Nebitno
|
nemam pojma nisam probala, ali moram priznati da sve moje curke koje su držale tu diejtu izgledaju odlično, skinile u ohoho kila i dobro se osjećaju s tim da se nisu baš strogo strogo pridržavale, zači znale su popiti ili prekršit dan, ali šokiralo me kada sam došla u restoran i u jelovniku našla kao,,,,škrobni dan, mliječni dan..... |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end |
|
|
|
Burence
Ukupno postova: 143 Spol: Muško
|
ja sam na kiwi dijeti i super mi ide! kakva je to kiwi dijeta!? pa jedeš sve osim kiwia! |
|
_________________ www.pivopije.com
|
|
|
|
kvakica
Ukupno postova: 339 Spol: Nebitno
|
hm, ja OPET krećem za mjesec dana. Bila sam već na početku godine. Ostalo mi je još par kg za skinit i to planiram za mjesec dana.
Od prošlog puta samo mi se vratila 1,5 kg tak da i to sad planiram skinit. Jedva čekam |
|
_________________ Kad jednom ljubavi dodje kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi. |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Ja imam još sutra vodeni dan i gotovo! |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
allein je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Ja imam još sutra vodeni dan i gotovo!
|
Jelte?
p.s.
Navodno je voda jako kalorična. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
morgan
Ukupno postova: 3964 Lokacija: gone to North Pole Spol: Nebitno
|
čovjek jede očima.
probajte zatvoriti oči dok jedete pa ćete vidjeti da vam i ne treba baš toliko velik obrok koliko mislite. |
|
_________________ Zašto bi se izlagali mamurluku? Ostanite pijani
Kad čovjek umre, ne zna da je umro, i to je samo teško drugima.
Isto je i kada je čovjek glup. |
|
|
|
ennna
Ukupno postova: 211 Lokacija: grad osijek Spol: Žensko
|
stvarno je to istina. kao što se kaže :"oči su ti veće od guzice" |
|
_________________ daću ti savet: CRKNI! |
|
|
|
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol: Muško
|
Hah Meni ne trebaju ni oči. Ponekad je dovoljno da znam da imam nešt u stanu za pojest, pogotovu ako su u pitanju neki slatkiši; ne mogu se smiriti dok to nije u donjem dijelu mog probavnog trakta. Ponekad se zabrinjavam da nemam problema s kontrolom nad svojim porivima |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
|
|
|