Autor |
Poruka |
Legica
Ukupno postova: 21 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
Ovako...zanima me mišljenje malo većeg kruga ljudi o toj temi...Mislim nije prošlo toliko dugo godina od rata a i stalno su te teme aktualne i stalno se provlače u medijima a i živim u gradu (Osijek) gdje tenzije između Hrvata i Srba još postoje...ne možda u tolikoj mjeri kao u Vukovaru ili mjestima bližim granici sa Srbijom ali POSTOJE! znima me što mislite o ulasku u vezu pa i brak između Hrvata i Srpkinje te obratni...i da li takvi brakovi mogu funkcionirati ako se svako drži svoje vjere i svoje nacionalne strane ili jednostavno uspijevaju tako da jedna strana popusti!? |
|
|
|
|
|
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
i konačan odgovor je DA
a razlog je taj što me zaboli neka stvar za to koje je neko nacionalnosti, vjere ili boje.... čovjeka treba gledat kao čovjeka, njegovu osobnost, i tako to, a ne njagov jezik i ostala sranja.... ak je meni neko dobar i ak sam ja njemu dobar kao osoba onda sve kul bez obzira na to odakle je.
čak i da naletim na neku seksi marsovkinju koja liči na žensku bi ju ženio ak mi odgovara |
|
|
031OS
Ukupno postova: 41 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
kod mene ljubav nema veze s nacionalnosti |
|
|
|
|
|
swamp
Ukupno postova: 396 Spol: Muško
|
Meni je bitno jel voli bjelo il crno u kinder ladi.. Al nije ni to tak jednostavno, jel ja volim kad je mješano, onak da bude 80% bjelog i 20% crnog, tak da mi treba neka koja voli 80% crnog i 20% bjelog. Može u biti i ako voli samo bjelo, jer onda možemo kupit 5 čaša bjelog i jednu čašu crnog. Može i ak voli samo crno, ak će mi ostavit 20% crnog iz svake čaše. Ak neko zajebe u omjeru, onda mora namazat onog drugog / drugu cijelu i polizat ju. Ak će se pridržavat tih jednostavnih pravila, boli me kurac da je iz Slovenije... |
|
_________________ "Now remember, I do my best work when I'm being worshiped as a god."
-- Johnny Bravo |
|
|
|
paperje
Ukupno postova: 794 Spol: Žensko
|
@swamp, koji si ti kralj!!! šteta što ne volim kinder ladu
ma ja vjerujem da miješani brak može funkcionirati ko i svaki "čisti" dokle god su supružnici normalni ljudi koji nisu previše zagrizli za svoju bogomolju, velečasnog, popu, ikone, svete vodice... |
|
_________________ ne moras biti super-optimist, ali ako na sve gledas crno, za tebe sunce zalazi vec ujutro |
|
|
|
steam
Ukupno postova: 811 Lokacija: Zagreb Spol: Muško
|
Različitiji geni - kvalitetniji potomci. Ja mislim da supružnici ne bi smjeli biti iste nacionalnosti, pa ti gledaj. |
|
_________________ --
Don't rub the lamp if you don't want the genie to come out. |
|
|
|
Isis
Ukupno postova: 1211 Lokacija: In Fiction Spol: Muško
|
Ne smeta mi dok god se radi o dobroj osobi koja mi odgovara.
čak i poznajem neke srpkinje koje su mi strašno simpa. |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
Scenarij... Sjedne ti na lice i vozis ju na ono rajsko mjesto. I kad dodjes malo do zraka sta bi drugo pitao nego... navijas za sv.cabu ili sv.jozu? |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
fairy
Ukupno postova: 1955 Lokacija: Ššššššume Spol: Nebitno
|
krv se treba mijesati da bi djeca bila zdrava,,,,,ali moram priznat da se ne bih mogla udati za muslimana,,,eto,,,,ispričavam se ako sam nekoga uvrijedila,,,,,samo sam iskrena,,, |
|
_________________ Riding high, when I was king
Played it hard and fast, cause I had everything
Walked away, won me then
But easy come and easy go
And it would end |
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
|
|
|
kvakica
Ukupno postova: 339 Spol: Nebitno
|
Nemam ništa protiv mješanih veza ili brakova. I sama bih ušla u takvu vezu kad bi znala da bi bila sretna. Prvenstveno je bitana ljubav, povjerenje, poštovanje, razumjevanje... Ma ima toga puno al ipak i nacionalnost je nekima bitna.
Može veza između dvoje ljudi biti super. Ali ruku na srce ipak živimo još uvijek u toj sredini gdje mlađima nije bitno al starijima je. Npr. na obiteljskim okupljanjima ili manjim društvenim događanjima uvijek se potegne tema politike među muškima. Vjerujem da onda u takvim situacijama onaj "druge"nacionalnosti tj. srpkinja/srbin jednostavno zašuti ili pokušava promjeniti temu.
Inače ja sam za mješani brak, dok god postoji razumjevanje.
Imam tektku hrvaticu i tetka pravog srbina. Žive u Osijeku i prošli su i rat zajedno. On se jednostavno prilagodio tome da je on u Hrvatskoj i da se treba boriti za državu u kojoj živi a ne u kojoj je rođen njegov djed ili pradjed.
E to mi je bilo u redu. |
|
_________________ Kad jednom ljubavi dodje kraj, slabići kukaju, energični smjesta pronađu novu ljubav, a pametni su je vec odavno imali u rezervi. |
|
|
|
CatCloe Ukupno postova: 3252 Spol: Nebitno
|
svaki profil nastao u porsljednjih tjedan dana, a naročito onaj koji postavlja ovakva pitanja mi je sumnjiv čisto sumnjam da je the-one-who's-name-we-do-not-mention otišao i da se neće vratiti
a što se nacionalnosti tiče.. bitna mi je jednako koliko i boja wc-papira u nečijoj kupaoni... |
|
|
|
|
|
fatcat
Ukupno postova: 1181 Spol: Nebitno
|
fairy je napisao/la: ›
... ali moram priznat da se ne bih mogla udati za muslimana,,,eto,,,,ispričavam se ako sam nekoga uvrijedila,,,,,samo sam iskrena,,,
|
Kad bi znala... Recimo da se zaljubis do kraja, i pet dana prije vjencanja saznas da je tvoja prava/jedina ljubav druge vjere? |
|
_________________ Sooner or later you will have to stand up for something or in the end you will stand up for nothing at all. |
|
|
|
_Jimmy_
Ukupno postova: 1375 Lokacija: Legagrad Spol: Muško
|
opaa tko se to vratio ... |
|
_________________ Lock 'n' Load Baby |
|
|
|
Poppy
Ukupno postova: 2988 Lokacija: u snovima Spol: Žensko
|
nije mi bitna nacionalnost, al da me netko forsira da preuzmem njegove običaje, e to bi me smetalo. vjerojatno je i fairy na teko nešto mislila. |
|
|
|
|
|
|
|