Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vlak naletio na kamion

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
tomi

Ukupno postova: 205
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.09.2007. 17:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

El-Fatih je napisao/la :
Iz gore navedene slike, da se zakljuciti dase radi o nagibnom vlaku (2 put se nagne do ZGa), ali taj vlakic ima samo 2 vagona.....znaci cijeli je izletio!!???

Nije to nagibni vlak...to je "Macosa".

http://img293.imageshack.us/img293/4683/7121017zn033bp2.jpg

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
saba

Ukupno postova: 1320
Post Postano: 11.09.2007. 18:57 
Naslov:  

meni se ujak vozio u tom vlaku išao je na posao (on je vlakovođa tako da je on bio sa drugim vlakovođom koji je upravljao vlakom.... )

na svu sreću nije jako ozljeđen sam ga kičma i koljena bole i to je to.

Ukupno postova: 31
Post Postano: 12.09.2007. 22:59 
Naslov:  Re: Vlak naletio na kamion

Isuse koliko je ovdje gluposti napisano da je to nevjerovatno....

Citat: Tko šiša što ljudi ginu. Pružni prijelazi su preskupi za obilježevanje i osiguravanje. Važnije je uložiti po par milijardi kuna za pruge (Vukovar - Osijek) koje nikada neće biti rentabilne.

A tko to molim te obnavlja prugu Vukovar-Osijek? Pruga koja se obnavlja je Vinkovci- Osijek, koja je prije rata imala značajnu prometnu ulogu. Niti jedna pruga u Hrvatskoj nije rentabilna, no država bez željeznice ne može opstati, zato nebulazni!

Citat: mogu misliti koji su šok proživjeli ljudi u prva dva vagona što su izletili sa pruge..strašno.
brz oporavak svima!

Ne postoje nikakva prva dva vagona. Riječ je o DMV-u ilitiga diesel motornome vlaku kojeg čine dva modula, a oni zajedno čine jednu garnituru.

Citat: Iz gore navedene slike, da se zakljuciti dase radi o nagibnom vlaku (2 put se nagne do ZGa), ali taj vlakic ima samo 2 vagona.....znaci cijeli je izletio!!???

Vjerujem da si zasigurno trčao za vlakom (znači negdje brzinom 100-160km/h) te si brojao koliko se puta naginje. Naravno, već ti je objašnjeno da nije riječ o nagibnom vlaku.

Citat: Sad kako sređuju prugu Osijek-Vinkovci u Antunovcu su tri prijelaza... Još nema rampi, ali kad krene promet nadam se da će ih staviti, pa tri prijelaza u jednom malom selu.... cccccc....

Momentalno se obnavlja sama pruga, a kasnije će doći na red infrastruktura, znači signalizacija i kolodvori.

I za kraj, budući da mi se ne da više kvotati pola postova, svaki ŽCP je obilježen! Ukoliko nema rampe ne znači da uopće nema signalizacije! Svaki ŽCP ima Andrijin križ i znak STOP Exclamation Dakle, što se radi kada vidiš znak STOP? Zaustavi se vozilo! Ne uspori, već zaustavi! Dotični kamiondžija nije obratio pozornost na postojeću signalizaciju, a kada je već tako postupio, vjerujem da mu ni spuštena rampa ne bi bila nekakva prepreka....

Citat:
meni se ujak vozio u tom vlaku išao je na posao (on je vlakovođa tako da je on bio sa drugim vlakovođom koji je upravljao vlakom.... )

Ujak ti nije vlakovođa niti je to čovjek koji je upravljao vlakom. Stručni i jedini pravi termin jest STROJOVOĐA.

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 13.09.2007. 0:34 

A jesi nabrijan! Kakva rampa, namjerno je izletio pred vlak Rolling Eyes

bazooka_joe

Ukupno postova: 3237
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.09.2007. 1:10 
Naslov:  

Forever Defiant je napisao/la:
Dakle, što se radi kada vidiš znak STOP? Zaustavi se vozilo! Ne uspori, već zaustavi!

To sam i mislio, sigurno kamion nije bio tehnički ispravan kad se nije zaustavio na znaku STOP...

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
lion
Ukupno postova: 22
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 13.09.2007. 15:25 

bio sam na mjestu nesrece i prizor je bio strasan!
čeh je isao iz smjera ivanovac - čepin, a iz tog smjera je preglednost cijele pruge relativno dobra, neznam samo gdje je kreten gledao, ili je mozda zaspao! jedan pruzni prijelaz kosta milijun kuna, a za grad je to prevelika lova, od antunovca do vinkovaca ce biti oko 36 pruznih prijelaza a za to onda treba 36 milijuna kuna, pa glavonjama je bolje da godisnje pogine pedesetak osoba, (ko ih jebe sta nisu gledali) nego da i na to trose lovu, vjerojatno u tom sektoru nemogu krast pa im se ne isplati gradit rampe!
ovo je bila puka sreca sto nije bilo mrtvih! osim toga netko je napisao da antunovac ima tri pruzna prijelaza, nema ima dva u antunovcu a u opcini antunovac ima cetiri pruzna prijelaza, domaci sam pa znam!

svaka cast fotografima svih medija koji su imali muda usprkos policijskom upozorenju usuljat se u vlak i fotkat!!!!!

Forever Defiant
Ukupno postova: 31
Post Postano: 13.09.2007. 20:03 
Naslov:  

romanovic je napisao/la:
bio sam na mjestu nesrece i prizor je bio strasan!
čeh je isao iz smjera ivanovac - čepin, a iz tog smjera je preglednost cijele pruge relativno dobra, neznam samo gdje je kreten gledao, ili je mozda zaspao! jedan pruzni prijelaz kosta milijun kuna, a za grad je to prevelika lova, od antunovca do vinkovaca ce biti oko 36 pruznih prijelaza a za to onda treba 36 milijuna kuna, pa glavonjama je bolje da godisnje pogine pedesetak osoba, (ko ih jebe sta nisu gledali) nego da i na to trose lovu, vjerojatno u tom sektoru nemogu krast pa im se ne isplati gradit rampe!
ovo je bila puka sreca sto nije bilo mrtvih! osim toga netko je napisao da antunovac ima tri pruzna prijelaza, nema ima dva u antunovcu a u opcini antunovac ima cetiri pruzna prijelaza, domaci sam pa znam!

svaka cast fotografima svih medija koji su imali muda usprkos policijskom upozorenju usuljat se u vlak i fotkat!!!!!

Čeh prvenstveno sa takvim kamionom nije imao što raditi na toj cesti jer ona nije magistralni pravac. Ako se ne varam, prometovanje takvim kamionima izvan magistrala je strogo zabranjeno. Pruga na kojoj se nesreća dogodila trasa je budućeg koridora 5c. Rok za završenje radova na toj pruzi jest 2011. godina, te će tek onda taj dio pruge dobiti veći status, a samim time svi žcp-i imati će i rampe. Sada ta pruga još uvijek nema ni približno iskorišten potencijal, samim time i njena prioritetnost nije na visokoj razini, tako da po najjednostavnijoj ekonomskoj i matematičkoj računici oznaka ŽCP-a sa Andrijinim križem i znakom STOP, koji je sam po sebi dovoljno jasna oznaka i signal svim vozačima, je sasvim dovoljna. Kada pruga bude u potpunosti završena, tj. gotova signalizacija(u koju spadaju i ŽCP-i), prošireni i obnovljeni kolodvori, te elektrifikacija, i svi oni kojima postojeće oznake na ŽCP-ima nisu dovoljne će doći na svoje.

Što se tiče spomenute pruge Osijek-Vinkovci; ona je najkraća veza između ta dva grada. Putovanje bi vlakom trajalo oko 35 minuta. Za njenu je obnovu
izdvojeno oko 80 milijuna kuna, a ta će se sredstva dakako otplatiti jer je ta trasa prije rata bila jedna od isplativijih(iako već sam rekao, željeznica nikada neće biti isplativa) u cijeloj bivšoj državi. Umjesto da ljudima bude drago što će se Osijek sve više i više prometno povezivati, a samim time realno je i za očekivati da će porasti gospodarski potencijal i status grada, oni tu kukaju cijelo vrijeme. Za ovu prometnu nesreću nije kriv ni ŽCP, ni (kako bi mnogi rado rekli) strojovođa, ni HŽ. Kriv je jedino i isključivo vozač kamiona, a sad ako je zaspao za volanom osim u njemu krivicu treba tražiti i u njegovom poslodavcu. Ako ste već toliko zapeli za postavljanje rampe na tom već obilježenom prijelazu,. organizirajte ozljeđene putnike, tužite vozačevog poslodavca za iznos od milijun kuna i sami inicirajte postavljanje rampe.

mvarga

Ukupno postova: 731
Post Postano: 14.09.2007. 9:33 
Naslov:  

[quote="Forever Defiant"]
Isuse koliko je ovdje gluposti napisano da je to nevjerovatno....

Citat: Tko šiša što ljudi ginu. Pružni prijelazi su preskupi za obilježevanje i osiguravanje. Važnije je uložiti po par milijardi kuna za pruge (Vukovar - Osijek) koje nikada neće biti rentabilne.

A tko to molim te obnavlja prugu Vukovar-Osijek? Pruga koja se obnavlja je Vinkovci- Osijek, koja je prije rata imala značajnu prometnu ulogu. Niti jedna pruga u Hrvatskoj nije rentabilna, no država bez željeznice ne može opstati, zato nebulazni!

[quote]

Jedino što se slažem je da napisano puno gluposti. Ali čijih prosudi sam.
1. Nije istina da su sve pruge nerentabilne. Npr. Koprivnica-Zagreb i Rijeka-Karlovac-Zagreb su rentabilne
2. Obilježavanje pružnih prijelaza nije adekvatno opasnosti kojoj si izložen. Nekada su mjesta na cesti obilježavali crnim točkama. Hoćemo to i danas? Zašto ulagati u ceste ako možeš lijepo staviti znak crne točka i time si riješio problem. Ma daj....
3. Pruga Vukovar-Osijek se obnavlja. To što dio ide prema Vinkovcima nije presudno.
4. Kad si već zapaljen za HŽ ne moraš druge omalovažavati. Svak' ima pravo na svoje mišljenje pa tako i ti. Nekorektno je tuđe mišljenje proglašavati glupošću.
5. Kada kvotaš tuđe izjave koje usput proglašavaš glupošću najmanje što možeš napraviti je da argumentima potvrdiš da su to gluposti. Ponašaš se kao političar. Sve što su drugi rekli je glupost. Samo ja znam pravo stanje stvari ali to ne iznosim.

1. Na vlasti je opet HDZ
2. Na portalu se vrti OSTV
3. Sve je poskupilo ali nitko iz vlasti to ne priznaje
4. Zemlja je okrugla, al' na svakom ćošku neka glupost

Skoči u forum: