Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
centurion
Ukupno postova: 938
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.07.2010. 23:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

bavaria je napisao/la:
svaki malo veći projekt koji se najavi, je zapravo zamišljen za prethodne vlasti ...

i svi papiri i dozvele su rjeseni..ovi samo trebaju otvorit Smile)

Post Postano: 25.07.2010. 23:54 
Naslov:  

e evo vam jos jedan projekt zapocet u prijasnjoj vlasti..sređeni papiri i građevinska dozvola.samo treba pocet kopat. jebes papire. ko je to vidio sređivat ,pogotovo u ovoj HITRO.Hr drzavi

http://www.novilist.hr/Vijesti/Kronike/osijek-prvi-u-regiji-dobiva-aqua.aspx

OSIJEK Strani investitori žele na području Kopike graditi veliki vodeni park, a takvu su ideju nedavno, doznali smo, predstavili i osječkim gradskim čelnicima.

Riječ je, neslužbeno doznajemo, o velikoj europskoj tvrtki sa svjetskim referencama u polju izgradnje zabavnih (vodenih) atrakcija, a da su visoki predstavnici te tvrtke uistinu posjetili Osijek potvrdili su nam gradonačelnik Krešimir Bubalo, njegov zamjenik Ivan Vrdoljak i Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata.

- Istina je, posjetili su nas potencijalni investitori za projekt aquaparka. Pregovaramo. Vjerujem da bi im Osijek mogao biti zanimljiv budući da je središte šire regije i sjecište međunarodnih puteva. Obišli smo grad, prostor Kopike bio im je zanimljiv i mislim da će pronaći svoj interes - optimističan je gradonačelnik.

M. MIHALJEVIĆ

Investicija od 5 milijuna eura
Inače, cijena izgradnje takvih vodenih parkova kreće se od tri do čak 15 milijuna eura. Kako bi osječki Aquapark bio jedan od manjih parkova, koštao bi između tri i pet milijuna eura. No, Osječani ne trebaju strahovati da si neće moći priušiti (svakodnevni) odlazak na kupanje. vodeni park, naime, obuhvaćao bi tek dio Kopike.

Ukupno postova: 706
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.07.2010. 8:07 
Naslov:  

bavaria je napisao/la :
svaki malo veći projekt koji se najavi, je zapravo zamišljen za prethodne vlasti ...

U tom slučaju bravo i za jedne i za druge. Za prve što su smislili, ali nisu imali snage realizirati iz razloga što je svaka investicija koštala min.30% više nego što je realno. Bravo i za ove sadašnje što nisu isključivi već prihvaćaju svaku ideju nebitno iz koje političke opcije dolazi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pernabukano

Post Postano: 26.07.2010. 8:14 
Naslov:  

Zanimljivo je ovo što govori Centurion. Trpimirova i Biljska cesta su bile državne ceste koje su svakodnevno gazile na stotine tegljača i na taj način ih uništavale. Kada je došlo pitanje obnove cesta HC su se sjetile bajnog rješenja. Proglasiti te ceste županijskim i na taj način sa sebe skinuti odgovornost.

Ne vidim razloga čemu pljuvanje po kružnim tokovima. Prisjetite se samo gužvi na Đakovštini prije izgradnje kružnog. Isto tako i na raskrižju Drinske i Vinkovačke.
Što se tiče sumnjičavosti glede ove investicije moram priznati da sam i ja poprilično sumnjičav, jer gradnja ovisi o uplati komunalnog doprinosa Hrvatskih cesta za proširenje Južne obilaznice. Ove godine bi trebali uplatiti 2 rate(i ovdje im se izašlo u susret) što bi trebalo biti dovoljno za prvu dionicu Trpimirove.

Post Postano: 26.07.2010. 8:20 
Naslov:  

Ovo je vjerovatno jedini forum u Europi na kojem mozes vidjeti da je netko protiv kruznih tokova Sad . do PEcuha kad ides prođes kroz 10 koamda,u đakovu imas par al ne ,sta ce nama kod dvorane i stadiona

Post Postano: 26.07.2010. 8:25 
Naslov:  

centurion je napisao/la :
Ovo je vjerovatno jedini forum u Europi na kojem mozes vidjeti da je netko protiv kruznih tokova Sad . do PEcuha kad ides prođes kroz 10 koamda,u đakovu imas par al ne ,sta ce nama kod dvorane i stadiona

Nisu bitni kružni. Bitno je da se sere po nečemu!

bavaria
Ukupno postova: 262
Post Postano: 26.07.2010. 8:39 
Naslov:  

vidim da je stislo, pa središnjica dala zapovijed da se po svim frontovima dere po neprijatelju ...

centurion ->stavio sam si podsjetnik u 2012. godinu za aquapark ...
pa se čujemo onda, da vidimo to bajno ulagnje i njegovu realizaciju ...

od svega toga, ja zasad vidim samo planove i radove koji su uobičajeni za svaki normalni grad ... komunalije ...

bavaria
Post Postano: 26.07.2010. 8:40 
Naslov:  

pernabukano je napisao/la:
Nisu bitni kružni. Bitno je da se sere po nečemu!

to je otprilike bila krilatica HDSSB-a dok je bio u opoziciji ...

centurion
Post Postano: 26.07.2010. 8:56 
Naslov:  

bavaria je napisao/la:

centurion ->stavio sam si podsjetnik u 2012. godinu za aquapark ...
pa se čujemo onda, da vidimo to bajno ulagnje i njegovu realizaciju ...

od svega toga, ja zasad vidim samo planove i radove koji su uobičajeni za svaki normalni grad ... komunalije ...

pa to ja govorim svaki dan na ovom forumu.
ako papiri nisu rjeseni onda treba najmanje godinu dana da se to rjesi pa tek onda mogu krenuti radovi. ako ne bude nista od tih vecih stvari krenulo u 2011 ili se nista ne napravi u 2012 vjeruj mi da cu ja biti zesci napadac od tebe .

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 26.07.2010. 9:33 
Naslov:  

pernabukano je napisao/la :
Zanimljivo je ovo što govori Centurion. Trpimirova i Biljska cesta su bile državne ceste koje su svakodnevno gazile na stotine tegljača i na taj način ih uništavale. Kada je došlo pitanje obnove cesta HC su se sjetile bajnog rješenja. Proglasiti te ceste županijskim i na taj način sa sebe skinuti odgovornost.

Ne vidim razloga čemu pljuvanje po kružnim tokovima. Prisjetite se samo gužvi na Đakovštini prije izgradnje kružnog. Isto tako i na raskrižju Drinske i Vinkovačke.
Što se tiče sumnjičavosti glede ove investicije moram priznati da sam i ja poprilično sumnjičav, jer gradnja ovisi o uplati komunalnog doprinosa Hrvatskih cesta za proširenje Južne obilaznice. Ove godine bi trebali uplatiti 2 rate(i ovdje im se izašlo u susret) što bi trebalo biti dovoljno za prvu dionicu Trpimirove.

Nije dvojbeno da kružni tokovi pridonose boljoj protočnosti prometa i da smanjuju gužve na raskrižjima. No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi. Na kružnom toku u Đakovštini gotovo svakodnevno se zaguši promet u vrijeme vršnog opterećenja ako je na Čepinskoj spuštena rampa.
Upravo je nevjerojatna činjenica da se kroz sve te silne godine (mislim tu još i na razdoblje Juge) nisu uspjeli denivelirati ključni pružni prijelazi u Osijeku (Čepinska, Vukovarska, Svačićeva i Hutlerova). Rijeka i Zagreb na primjer, koji su poprilično veći gradovi od Osijeka, nemaju takvih problema unatoč neusporedivo frekventnijem željezničkom i cestovnom prometu. U Zagrebu je u širem centru grada pruga izdignuta nasipima i nadvožnjacima i ne stvara nikakve probleme cestovnom prometu. Kod nas prođu tri vlaka dnevno i imamo zastoje...

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 26.07.2010. 10:33 
Naslov:  

Ne mislim da su kružni tokovi loši, čak suprotno. Ali ipak se mora uzeti i u obzir da jednostavno hrpa ljudi ne zna njima voziti - pogotovo ako su iz manjih mjesta u okolici, pa se i s tog aspekt treba gledati što je bolje, nagruvati kružne pa nek se snalaze ili možda ipak ne.
Ali ja sam za, iako mislim da kružni na Trpimirovoj i Divaltovoj nije potreban jer često idem tim putem i u najvećim špicama pa nije stanje tako katastrofalno. Ima pouno gorih križanja.

hellraiser
Ukupno postova: 63
Post Postano: 26.07.2010. 11:48 
Naslov:  

nitko ne "sere" protiv kružnih tokova, problem su projektna rješenja kružnih tokova gdje ti posred toka prolazi tramvajska pruga te ti tako presiječe put i zaustavi promet, time se gubi bit, svrha kružnog toka. nadalje iz smjera trpimirove imaš cestu sa dva traka, dakle u krožnom toku moraju biti dva traka, što je totalno besmisleno jer se križa sa divaltovom gdje je samo jedan prometni trak(u oba smjera). dakle događati će se da se svi prije kružnog toka na trpimirovoj prestrojavaju u desni trak i stvaraju kolonu čime se gubi smisao trpimirove kao brze dvotračne ceste i protočnosti kružnog toka...
da budem i malo sarkastičan: na kružnom toku kod dvorane nema tramvajske pruge, možda bi trebalo uvesti tramvajsku liniju Dvorana-Kopika Smile

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 26.07.2010. 21:32 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la:
Morgan kaže da nije prometni stručnjak, nisam ni ja, no na našu žalost izgleda da to nisu ni oni koji su zaduženi za regulaciju prometa u gradu.

kako istinito...

bavaria
Post Postano: 27.07.2010. 7:42 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la:
No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi.

to je u domeni HŽ-a ... a ne lokalne vlasti ... lokalna vlast tu može sudjelovati sa zemljištem, komunalijama, prilaznim cestama, ali sama investicija je državna ...

pernabukano

Post Postano: 27.07.2010. 8:01 
Naslov:  

bavaria je napisao/la :
PreacheR je napisao/la:
No mi Osječani imamo malo veći problem, a to su pružni prijelazi.

to je u domeni HŽ-a ... a ne lokalne vlasti ... lokalna vlast tu može sudjelovati sa zemljištem, komunalijama, prilaznim cestama, ali sama investicija je državna ...

A one nas redovito zaobilaze. Evil or Very Mad

Skoči u forum: