Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.07.2010. 14:05 
Naslov:  Dva nova kružna toka na Trpimirovoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što je Gradsko vijeće nedavno odborilo Hrvatskim cestama da komunalni doprinos za izgradnju južnog kolnika južne obilaznice plate u ratama, otvoren je put početku projekta obnove Trpimirove ulice.

Naime, premda je od ranije poznato da Hrvatske ceste - pod čijom je ingerencijom ta ulica bila godinama - neće izravno sudjelovati u rekonstrukciji Trpimirove, novac od komunalnog doprinosa za dogradnju južne obilaznice (HC će do kraja ove godine uplatiti 4, a ukupno 13,3 milijuna kuna) bit će usmjeren upravo u taj projekt. Riječ je o zajedničkom projektu Županijske uprave za ceste i Grada Osijeka - ŽUC će biti nositelj projekta, dok će gradska uprava biti zadužena za uređenje zelenih površina, biciklističke i pješačke staze, te javne rasvjete. U radove će biti uključen i Vodovod, a u kasnijoj fazi i GPP. Riječ je o dionici od južne obilaznice do križanja s Drinskom na kojoj će Trpmirova dobiti i dva kružna toka - kod dvorane Gradski vrt te na križanju s Divaltovom/Gackom kroz koji će prolaziti i tramvaju.

- Značajan je to projekt koji obuhvaća dva kružna toka, a riječ je o jednom od ulazaka u grad kojega treba dostojno urediti. Riječ je o velikoj investiciji, no ne volim govoriti o okvirnim iznosima, nego sačekati provedbu natječaja. Do sada, gdje god smo išli s procijenjenim vrijednostima prema onome kako je to radila bivša uprava, sve je bilo 30 i više posto jeftinije - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Problem s dva bespravno sagrađena objekta
Ranije procjene govorile su o projektu vrijednom devet milijuna kuna. No, premda je ishođena potvrda glavnog projekta, a Grad rebalansom proračuna osigurao sredstva za ovu godinu, te se očekuje da će ŽUC uskoro raspisati natječaj, konkretnih datuma o početku radova još uvijek nema - nisu, naime, riješeni svi imovinsko-pravni problemi. Pročelnica za urbanizam Branka Andraši, pojašnjava kako su s dvije gradske parcele u sjevernom dijelu Stadionskog naselja uklonjeni derutni objekti, no postoji problem na druge dvije parcele. Tamo su na gradskom zemljištu bespravno sagrađena dva objekta.

Autor: Mario Mihaljević/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
centurion
Ukupno postova: 938
Post Postano: 25.07.2010. 14:10 
Naslov:  

fuj HC ...godinma kroz trpimirovu prolazili kamioni i sav promet iz Baranje prema jugu a kad se treb obnovit i rekonsturirat prebace tu cestu na županiju i Grad.
Osijek nema ni jednu državnu cestu.bljak HC

Ukupno postova: 640
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.07.2010. 14:36 
Naslov:  

koji će Q dva kruzna toka.................ne vidim razlog postojanja kod dvorane gradski vrt.....

centurion
Post Postano: 25.07.2010. 14:46 
Naslov:  

a valjd ce imat smisla kad dodju i bazeni , kad se Nk osijek opet bude malo masovnije pratio..kad dvoranski sportovi budu punili dovranu...
bit ce lakse i na bosutsko pored baumaxa sa novom cestoma koja ce tamo kroz polje ici do mađarskog centra a preko puta tog mađarskog centra treba biti i neko novo naselje.
eto to mi je nekak logicno da se misli na buducnost a planiran je bio i 3 kruzni tok - na raskrizju sa drinskom

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.07.2010. 14:57 
Naslov:  

Mozda bi se fraza Potemkinova sela u novijoj povijesti trebala zamijeniti Bubalovim selima

centurion
Post Postano: 25.07.2010. 14:58 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
Mozda bi se fraza Potemkinova sela u novijoj povijesti trebala zamijeniti Bubalovim selima

vrijeme ce te potvrditi ili demantirat Wink

Ukupno postova: 3470
Upozorenja : 1
Post Postano: 25.07.2010. 15:30 
Naslov:  

centurion je napisao/la :
Ingo je napisao/la:

vrijeme ce te potvrditi ili demantirat Wink

kako to mislis ??

pa vrijeme me vec potvrdilo ... jer osim multipliciranja jednih te istih najava kojekakvih projekata, sarenih crteza i 3d modela, ja jos nisam vidio niti jednu lopatu na bilo kojem gradilistu.

Vidim samo pad kvalitete komunalnih usluga u gradu i osjecam poskupljenja.

osim ako ne mislis da bi bubalo & Co. mogli 'vladati' gradom iducih 200 godina ... ja sam u pravu.

Naravno, pred izbore ce iskopati 60tak kamena temeljaca za vrtice, skole itd. ... ali to ce samo ostati na kamenju ... jer takvih kamena temeljaca ima sirom slavonije i baranje koje je jos njihov veliki vodja postavljao.

centurion
Post Postano: 25.07.2010. 15:34 
Naslov:  

zivi bili pa vidili Wink zivio

btw. sta ti je bubalo kriv sto na ovom portalu vijest izađe prvo kroz onaj prilig viejsti ostv pa tek onda ovako kao posebna vijest iz Glasa?

i da,200g je malo previse ali u iducih7g sam siguran

daj koji link o tim temeljcima sta je pocelo a nije dovrseno ..ne moras sve..samo 10ak nabaci na brzinu..

jel nebi bilo zanimjlivije da raspravljamo u ovakvim temam o tome jel potreban taj prvi kruzni kod vorane i sta ce se jos tamo gradit nego da ti i jos vas par u svaki topic napisete isto : od toga nista..bla bla bla..a kne bude nista onda oni lete s avlasti a ako naprave onda ostaju . al o tome se moze pricati tek za 3 g a ne sada

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 25.07.2010. 16:15 
Naslov:  

"...gdje god smo išli s procijenjenim vrijednostima prema onome kako je to radila bivša uprava, sve je bilo 30 i više posto jeftinije - kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo. "
ovo je najznačajnija rečenica u cijelom članku.
dižu perje sami sebi....
malo mi je glupo postavljati kružni tok kod dvorane jer pritok vozila od nje i od strane Metro/Baumaxa i nije prevelik.no, kako nisam prometni stručnjak...vjerojatno računaju na povećanje prometa ovom novom cestom koju će dograditi u pravcu Bosutskog.
što to znači za nas građane brzo će se otkriti,jer zatvaranjem ovih dionica opet će patiti Drinska,Vukovarska i sve okolne obilazne ceste...još živciranja..

MAXXIS
Ukupno postova: 59
Post Postano: 25.07.2010. 16:23 
Naslov:  

Zašto se ne napravi onda kružni i na križanju sa vukovarskom!?

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 25.07.2010. 16:33 
Naslov:  

Ne vidim neku opravdanost gradnje kružnog toka kod Baumaxa (neovisno o najavi gradnje spojne ceste s Gackom). Tamo se stvaraju gužve tek nekoliko puta mjesečno, ovisno o učestalosti održavanja sportkih i glazbenih događaja u dvorani.
Morgan kaže da nije prometni stručnjak, nisam ni ja, no na našu žalost izgleda da to nisu ni oni koji su zaduženi za regulaciju prometa u gradu.
Uostalom, najbolji primjer su diletantski regulirani semafori.

Ukupno postova: 1157
Post Postano: 25.07.2010. 16:53 
Naslov:  Re: Dva nova kružna toka na Trpimirovoj

Znaci tramvaji ce na liniji prema bikari prolaziti kroz 3 kruzna toka. ovaj ce bit najgori

hellraiser
Ukupno postova: 63
Post Postano: 25.07.2010. 17:09 
Naslov:  

kad se malo bolje pogleda projekt, logičniji je kružni tok kod dvorane nego na križanju divaltova/ trpimirova... vjerojatno će u skoroj budućnosti planirati i kružni tok na raskrižju trpimirove i vukovarske pa mi recite kakvog to tek ima smisla: napraviti tri(četiri) kružna toka na potezu od obilaznice do mosta f.tudjmana. osobito iz perspektive da je južna obilaznica zagušena te je treba rasteretiti izgradnjom novog traka. imajući u vidu igradnju novih trgovačkih centara na tom potezu upitno je koliko su ti kružni tokovi prometno rasterećenje...

hellraiser
Ukupno postova: 63
Post Postano: 25.07.2010. 17:11 
Naslov:  

dino_bno je napisao/la:
Znaci tramvaji ce na liniji prema bikari prolaziti kroz 3 kruzna toka. ovaj ce bit najgori

dakle u cijelom gradu samo kroz jedan kružni tok neće prolaziti tramvaj...

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 25.07.2010. 17:38 
Naslov:  

još malo pa cemo morati mijenjati onu poznatu pjesmu o Osijeku...umjesto ....moj Osijek pun je sunca....pjevat ce se moj Osijek pun je kružnih tokova... Very Happy

no dobro...valjda ce se netko sjetiti iskorisiti to kao turisticku atrakciju...u smislu obilazak kružnih tokova...kao znamenitosti grada u doba jedne vladavine....

al budimo realni...svi ovi projekti se ipak prave samo zbog toga da bi netko stavio lovu u džep...a ionako je opce poznato kako svi ti projekti na kraju nikad se ne realiziraju...no zato bez obzira na sve...netko uvijek zadovoljno trlja ruke....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....

Skoči u forum: