Sve je to u redu, ali zar mi sad trebamo stalno vraćati primitivnim ljudima u Srbiji napadajući one koji s tom pričom nemaju veze? Da konačno pokažemo da smo drukčiji i da nismo na toj razini, premlaćivanja slučajnih prolaznika, e to bi me baš iznenadilo.
Nekakva elaboracija o tome što je radio Divac prije 17 godina, pa zato su i svi koji nose dres Divac isti, jer su automatski protiv Hrvatske iako su ovamo došli kao gosti, pa su onda ujedno i velikosrbi, pa ih treba prebiti jer su došli provocirati, jer naime tako se brani Hrvatski dignitet, itd., itd., kao i ona priča kako su nekad nekog pretukli u, recimo, Zagrebu, pa su svi Zagrepčani protiv "nas", pa ih treba prebiti kad dođu u Osijek, zašto uopće dolaze, Slovenci nas mrze i treba ih sve polomiti, Englezi i Francuzi su oduvijek na strani Srba i treba ih razbiti, itd., itd...... na razini je koja nije vrijedna daljnjeg raspravljanja. Rat je davno prošao, a kako smo u istom pobijedili Srbe nema nikakvog razloga da se spuštamo na tu razinu primitivnog dijela srpske populacije koji svoje komplekse liječe napadajući strance (agresivcima s kompleksima nije uopće važno tko je meta, jer se protiv svih može nešto naći, uostalom, koliko pratim navijači se uspijevaju potući i u najmiroljubivijim sredinama, pa se nameće zaključak da tu nema nikakve ideologije nego samo čista agresivnost i pomanjkanje identiteta)...
No znanost je sve već slično davno opisala, margina društva, osjećaj pripadnosti nečemu zbog pomanjkanja vlastitog identiteta, sigurnost kretanja u krdu, kompleksi, pomanjkanje kućnog odgoja, bla, bla, bla...
Dajte onda barem, kad ste angažirani na obrani Hrvatstva, zaletite se u Q, Patiku, Koktel, Oks, Downtown, itd., pa se tamo pobunite protiv provokacija puštanjem pjesama udovice najgoreg ratnog zločinca, i bivšeg vođe delija, ako niste znali, a vjerojatno jeste. Nekako mi se čini da je to puno veći problem za nacionalni identitet nego klinjo u dresu nekog košarkaša.