Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...
Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 4,50 EUR/33,90 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 3,70 EUR/27,88 kn. Ulaznica za školske projekcije (grupe manje od 30 učenika) je 3,30 EUR/24,86 kn, a za grupe veće od 30 učenika cijena ulaznice je 2,70 EUR/20,34 kn. Za obiteljsku srijedu i dječje matineje ulaznice iznose 3,70 EUR/27,88 kn za sve gledatelje.
*Prije izdavanja ulaznica napomenite imate li studentski ili umirovljenički popust. Izdane ulaznice ne mogu se stornirati. Popust vrijedi uz predočenje važećih iskaznica.
Dragi gledatelji, od nedjelje 1. rujna do subote 5. listopada u Osijeku će se održati Mjesec židovske kulture koji Židovska općina Osijek organizira sada već četvrtu godinu za redom. Cilj ove velike europske manifestacije je istaknuti raznolikost i bogatstvo judaizma te njegovu lokalnu, regionalnu i nacionalnu povijesnu važnost, sa čvrstom namjerom promicanja dijaloga i tolerancije. Ovogodišnja krovna tema je Obitelj. To je tema koja u europskoj židovskoj kulturi ima niz dimenzija i dubine; obuhvaća trajni utjecaj tradicije, od biblijskih priča o patrijarsima i matrijarsima do bezvremenske zapovijedi Poštuj oca i majku. Ove tradicije nastavljaju oblikovati suvremeni obiteljski život i obitelj, uloge i modele, povezujući prošlost sa sadašnjošću. Židovska općina Osijek će tijekom Mjeseca židovske kulture građanima Osijeka ponuditi mnoštvo sadržaja: od koncerata, izložbi, različitih predavanja, likovnih i plesnih radionica, sportskih događanja, scenskih izvedbi, vođenih šetnji, živih knjižnica, književne večeri. Kino Urania se uključuje besplatnim projekcijama 2 izvrsna filma. U subotu 7. rujna s početkom u 19 h gledamo dokumentarac Čuvari Mrtvog mora iz 2022. godine u režiji Ido Glassa i Yoava Kleinman, koji govori o Mrtvom moru kao najnižem mjestu na Zemlji i jednom od svjetskih čuda koje presušuje alarmantnom brzinom. Tjedan poslije, u subotu 14. rujna u 19 h na rasporedu je Golubica: Čudesna priča, nova adaptacija bestseler romana White Bird: A Wonder Story autorice Čuda R. J. Palacio - poticajan film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto. Dođite i upoznajte se s kulturom naroda koji je na ovom području tijekom godina ostavio neizbrisivi trag.
U ponedjeljak 2. rujna kino Urania neće raditi, a projekcije se taj dan neće održavati. Vidimo se u utorak 3.9. prema redovnom popodnevnom rasporedu.
U novom tjednu na program kina Urania stižu i 2 nova naslova.
Priča završava s nama filmska je adaptacija bestselera svjetski poznate autorice Colleen Hoover koja na velike ekrane donosi život traumatizirane, ali odlučne Lily Bloom (Blake Lively), koja upoznaje šarmantnog neurokirurga Rylea Kincaida s kojim dijeli neodoljivu kemiju. No, tek nakon što se ludo zaljubi, Lily počinje otkrivati stranu Ryleove osobnosti koja je podsjeća na traumu iz djetinjstva…
Joan Baez: Ja sam glasna neobičan je intiman psihološki portret legendarne folk pjevačice i aktivistice Joan Baez. Ovaj impresivni dokumentarni film pomiče se naprijed-natrag kroz vrijeme dok prati Joan na njezinoj posljednjoj turneji i zaranja u njezinu izvanrednu arhivu, uključujući novootkrivene kućne filmove, dnevnike, umjetnička djela, terapeutske vrpce i audio snimke.
Ne propustite pogledati nove sinkronizirane avanture Kao pas i mačka i Panda u Africi, Marvelov hit ovoga ljeta Deadpool i Wolverine, novi nastavak Alien: Romulus i remake kultnog gotičkog romantičnog trilera Vrana, dok su na programu Kino kluba nagrađivani festivalci. Kako se poseksati i Ljubav i krvoproliće.
Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.
Proslavite rođendan u Uraniji ili isprobajte naše nove VR naočale i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku i umirovljeničku iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama, uz grupne popuste i poklon vouchere
Četvrtak, 29. kolovoza 2024.
16:30-20:00 VR Game Room
17:00 Alien: Romulus - Alien: Romulus (119 min)
18:00 Kino klub: Joan Baez: Ja sam glasna - Joan Baez: I Am a Noise (113 min) PREMIJERA
19:15 Deadpool i Wolverine - Deadpool & Wolverine (127 min)
20:00 Kino klub: Ljubav i krvoproliće - Love Lies Bleeding (104 min)
21:30 Vrana - The Crow (110 min)
Petak, 30. kolovoza 2024.
17:00-20:00 VR Game Room
17:30 Panda u Africi - Panda Bear in Africa (90 min) SINK
18:00 Kino klub: Kako se poseksati - How to Have Sex (91 min)
19:15 Priča završava s nama - It Ends With Us (130 min) PREMIJERA
20:00 Kino klub: Joan Baez: Ja sam glasna - Joan Baez: I Am a Noise (113 min) PREMIJERA
21:30 Deadpool i Wolverine - Deadpool & Wolverine (127 min)
Subota, 31. kolovoza 2024.
17:30 Kao pas i mačka - Chien et chat/ Cat and Dog (86 min) SINK
18:00 Kino klub: Kako se poseksati - How to Have Sex (91 min)
19:00 Deadpool i Wolverine - Deadpool & Wolverine (127 min)
20:00 Kino klub: Joan Baez: Ja sam glasna - Joan Baez: I Am a Noise (113 min) PREMIJERA
21:30 Alien: Romulus - Alien: Romulus (119 min)
Nedjelja, 1. rujna 2024.
18:00 Kino klub: Joan Baez: Ja sam glasna - Joan Baez: I Am a Noise (113 min) PREMIJERA
Ponedjeljak, 2. rujna 2024.
- nema projekcija
Utorak, 3. rujna 2024.
17:45 Kao pas i mačka - Chien et chat/ Cat and Dog (86 min) SINK
19:15 Alien: Romulus - Alien: Romulus (119 min)
21:30 Vrana - The Crow (110 min)
Srijeda, 4. rujna 2024.
20:00 Kino klub: Kako se poseksati - How to Have Sex (91 min)