Ugledna međunarodna turistička organizacija
Trade Leaders Club iz Madrida proglasila je osječki
hotel Waldinger najboljim malim hotelom s četiri zvjezdice.
Prestižna nagrada, koja je vlasnika elitnog osječkog hotela
Berislava Mlinarevića ugodno iznenadila, hotelu Waldinger uručit će se na 33. dodjeli
Međunarodnih nagrada za turizam, hotelijerstvo i catering u siječnju 2008. godine u
Madridu.
- Jako sam se iznenadio kada sam dobio obavijest o ovoj iznimnoj nagradi. Naime, uopće nisam znao da nas je posjetila izborna komisija te renomirane udruge, tako da uistinu ništa nije bilo naštimano. Pretpostavljam da su predstavnici Trade Leader Cluba hotel posjetili tijekom proljeća, a ocjenu su donijeli nakon što su u hotelu spavali te konzumirali usluge u kavani i restoranu. Ondje su se uvjerili u cjelokupnu uslugu: od ljubaznog osoblja preko estetskog izgleda i kvalitete soba do hrane i pića. Ova nagrada znači jako puno za samopouzdanje u daljnjem radu - kaže
Berislav Mlinarević.
Hotel Waldinger postoji već tri i pol godine, a sobe su uglavnom popunjene tijekom cijele godine. Elitnom hotelu i istoimenoj kavani nedavno se pridružio i
slow food-restoran koji se našao i na popisu najboljih hrvatskih restorana u knjizi “
Hrvatske gastroikone”, i to prema ocjeni najpoznatijega hrvatskog gastronoma
Renea Bakalovića.
- Ugodno je saznanje da negdje ipak postoje neutralni stručnjaci koji prepoznaju kvalitetu. Čudno je što me hrvatsko Ministarstvo turizma kandidiralo u kategoriji najboljih hotela s četiri zvjezdice, a da pritom nikakva komisija nije posjetila naš hotel kako bi uopće mogla ocijeniti našu uslugu.
U Hrvatskoj uvijek ima nekakvih sugestija o tome tko bi trebao pobijediti, a ovo je profesionalna nagrada donesena bez ikakvih veza i namještanja - napominje
Mlinarević i dodaje da planira proširiti hotel.
Autorica:
Nefreteta Zekić/
Jutarnji.hr
Foto:
Waldinger.hr