Nakon senzacionalne i prvi put uopće u Osijeku organizirane večere na kojoj su hranu pratile rakije, ili obrnuto, kako hoćete, kad su se u
Gastro pubu Bulart 1887, na događaju prozvanom
Ljekarna u Tvrđi, spojile rakije i likeri destilerije Jedna s jelima velikog chefa
Gorana Kočiša, došlo je vrijeme za nastavak te prakse koja se, unatoč nevjerici, pokazala izvanrednim eksperimentom. Dokazali smo da se rakije u različitim izvedbama mogu konzumirati sa svim tipovima hrane te da su sasvim nezasluženo izbačene iz servisa, osim kao aperitiv ili dižestiv.
U
petak, 15. studenog 2024., s početkom u
19:00 sati, u Ljekarni u Tvrđi, kako su naslovili večeri na kojima prezentiramo destilerije i vinarije, u spomen na
Johana Bularta, ljekarnika koji je snabdijevao osječku bolnicu i koji je 1887. godine izgradio zgradu u kojoj danas djeluje Gastro pub Bulart, gostuje
AurA iz Buzeta, najbrže rastuća hrvatska destilerija, koja će svoje najpoznatije destilate predstaviti kroz koktele koje će cijelu večer za vas pripremati njihovi miksolozi. AurA je jedna od najznačajnijih hrvatskih destilerija s Teraninom kao međunarodno relevantnim brendom kojeg godišnje proizvedu više od 220 tisuća litara, a koji je na prestižnom London Spirits Competition 2024. godine osvojio trostruku medalju - Aura Teranino proglašen je Likerom godine, osvojio je Best In Show u nacionalnoj kategoriji i zlatnu medalju s visokih 97 bodova.
A u njihovom portfoliju je čak 28 vrsta rakija, likera i ginova među kojima se ističu gin
Karbun, Orancello, Limoncello i Biska, pelinkovac Victoris, kao i
Viljamovka i Dunja. Proizvodi destilerije Aura se ne prodaju u supermarketima, na benzinskim crpkama ni na štandovima uz cestu. Tako će i ostati.
Auru će osobno doći predstaviti njezin vlasnik
Mišel Sirotić.
Za hranu će, prvi put u javnosti, brinuti zaljubljeni natjecatelji MasterChefa,
Moris Vareško i Ivana Božac. Moris je genijalac kome su u Mensi izmjerili IQ 164, trčao je na 100 metara 11 sekundi, igrao nogomet, vozio motociklističke utrke, radio je kao pizzaiolo, pčelar, ribar, skiper, maslinar, vinar, menadžer Agroprodukta, konobar u vinskom baru, vinogradar, destiler, informatičar i web dizajner, DJ, električar, kuhar, brodski mehaničar, bio je zaposlenik Coca-Cole, Jamnice, Hyundaija, Termaga, distribuirao je kubanske cigare, kotlove za destilaciju…, ukupno je u radnoj knjižici zabilježio čak 29 različitih zanimanja!!! Prijatelji su ga prozvali „Chuck Moris Svemogući“! Ivana je Morisova suprotnost, zubna tehničarka koja je, u stvari, prva osoba u koju se Moris istinski zaljubio u životu.
Moris i Ivana su, zasad, dogurali do TOP 14 najboljih kandidata na MasterChefu, osmislili su meni koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Amuse Bouche
Škombro (Skuša) u panko mrvicama. Majoneza od Titovih mandarina sa Brijuna. Ukiseljeni motar.
Aura aperitivo Ora d'Oro spritz
(Aura aperitivo Ora d'Oro, tonic)
Hladno predjelo
Tuna tartar, sezam, vlasac, kora limete, mikro bilje, krema od avokada, ponzu umak.
Aura Limoncello spritz
(Aura Limoncello, pjenušavo vino, mineralna voda)
Glavno jelo
Ravioli punjeni repovima škampa, mascarponeom i sušenim rajčicama, bisque od škampi i ribano srce od tune.
Aura Signor Victoris
(Aura Premium Pelinkovac Victoris, Aura Orancello, sok limete, tonic)
Desert
Čokoladna torta sa Aurora mladim maslinovim uljem, sladoledom od Aura Teranina, gel od Aura gina i tostirani bademi.
Aura Ginster
(Aura Teranino, Aura Gin Karbun, tonic)
Broj gostiju su ograničili na 40, tako da će prednost za sudjelovanjem na ovoj uistinu ekskluzivnoj Ljekarni u Tvrđi imati oni koji se prvi jave i spremni su za to izdvojiti
60 eura.
Svoje mjesto rezervirajte putem e-maila:
[email protected] ili pozivom na broj
0916400527.