Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

GISKO: Predstavljanje knjige "Ironwoman: moja priča"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 67952
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2024. 9:50 
Naslov:  GISKO: Predstavljanje knjige "Ironwoman: moja priča"
21.11.2024. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira predstavljanje knjige pod nazivom “Ironwoman: moja priča!” autorice Đurđice Orepić.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 21. studenog 2024. s početkom u 17.00 sati u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Program će moderirati Saša Drinić i Željko Garmaz.

Ironwoman: moja priča knjiga je o ženi koja je, kako navodi urednica knjige Korana Svilar, “životu u inat i životu za ljubav odlučila da neće više samo ‘hodati’, nego trčati, plivati i pedalirati stotinama kilometara – ona će se natjecati u triatlonu, jer život se živi, a ne preživljava”. Iznenađujući sve koji svjedoče njezinoj odluci da pomiče vlastite granice, trpjet će bol i previranja, plakat će i smijati se, upoznat će vlastito tijelo u najekstremnijim uvjetima, prkosit će sebi i svima koji sumnjaju i natjecati se u Ironmanu, najtežoj utrci na svijetu. Ništa nije nemoguće onome tko ima volju pobijediti samoga sebe, dokazuje Đurđica Orepić, najbolja svjetska Ironwoman u svojoj dobnoj skupini.

U memoarskoj prozi Ironwoman: moja priča Đurđica Orepić nadahnuto ispisuje svoje nevjerojatno iskustvo, ne štedeći ni srce ni smisao za humor. I jedinstvena Đu pobjeđuje još jednom. No, ovoga puta ne osvaja trofeje, već srca čitatelja, kojima svakom stranicom prenosi svoju najveću strast – život sâm. U osvrtu na knjigu, Boris Dežulović je napisao da knjiga Ironwoman: moja priča „nije samo priča o uspješnoj ženi koja nikad u životu nije obula patike, pa u pedesetoj odluči postati svjetska prvakinja u triatlonu, ovo je i priča o uspješnoj ženi iza koje – kao iza svake uspješne i dovršene žene – stoji muškarac“.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: