Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na Opus arenu stigao Nigerijac Ohajunwa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 69050
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.02.2025. 9:38 
Naslov:  Na Opus arenu stigao Nigerijac Ohajunwa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Posljednjeg dana prijelaznog roka NK Osijek je realizirao dolazak napadača koji je do sada igrao u moldavskom FC Zimbru iz Kišinjeva. To je Justice Chigozirim Ohajunwa, 23-godišnjak iz Nigerije, visok 180m centimetara koji najčešće igra na poziciji klasične „špice“. Naš ga je klub otkupio od Moldavaca i s nama je potpisao ugovor do ljeta 2027. s opcijom produženja na još jednu godinu.

Prvi put sam u Hrvatskoj i bez obzira što sam tek prvi dan ovdje, sviđa mi se ovo što sam zatekao i što vidim u Osijeku. Uvodni dojmovi su mi odlični, svi su vrlo ljubazni i jako susretljivi, na čemu sam zahvalan. Također, uvjeti na Opus Areni i u kampu su vrhunski, ugodno sam iznenađen jer uživo još sve izgleda bolje u odnosu na ono što sam nakratko uspio vidjeti na internetu, rekao je Justice.

Ove je sezone za Zimbru odigrao 13 ligaških utakmica i postigao 8 golova uz 5 asistencija, a još je jedan pogodak dodao u kvalifikacijama Konferencijske lige. Dakle, u 15 nastupa zabio je 9 puta i ta je statistika zasigurno pridonijela da ga angažiramo u trenutku kada su zanimanje za njega pokazali još neki klubovi.

Zadovoljan sam svojim igrama u Moldaviji. Bilo je zaista dobro, posebno u smislu učinka pred suparničkim vratima. Nadam se da ću i u Osijeku nastaviti u istom ritmu, to mi je svakako velika želja.

Europsku karijeru započeo u Danskoj
Počeo je igrati u rodnoj Nigeriji za FC Ebedei, a u Europu je stigao 2019. godine, potpisavši za danski Midtjylland.

Kada sam napustio Domovinu, Danska je bila moj tadašnji izbor. Kao mlad igrač prošao sam kroz akademiju Midtjyllanda, da bih poslije toga otišao u Kolding IF. U jesen 2023. odlučio sam prihvatiti poziv iz Zimbrua i otići u Moldaviju. Mislim da sam tada ispravno postupio, kao što i sada vjerujem da sam povukao pravi potez za nastavak svoje karijere.

Na pitanje kako bi sebe opisao kao igrača, Ohajunwa je odgovorio:
Rekao bih da sam vrlo eksplozivan, isto tako i dosta brz. Uvijek tražim priliku asistirati svojim suigračima i činiti ih boljima na terenu. Naravno, kao i svaki drugi napadač volim zabijati golove jer to se od nas najviše i traži. Uvijek kažem da se momčad mora držati zajedno i boriti se jedan za drugoga. Osobno jedva čekam istrčati pred ovdašnju publiku i osjetiti atmosferu.

O ovom potezu u smiraju prijelaznog roka, direktor NK Osijek Vladimir Čohar je zaključio:

Kako smo i komunicirali, tražili smo još jedno rješenje za dodatno pojačati konkurenciju u napadu. Kada se otvorila prilika da dovedemo Justicea iskoristili smo je i nadamo se da će svojim dobrim igrama potvrditi naš odabir. Kao i svim drugim novopridošlim igračima NK Osijek, tako i njemu želimo puno sreće i dobrih nastupa u bijelo-plavom dresu.

Tekst i foto: NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: