Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Vještine na ledu naučit će pet stotina djece

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 30.11.2007. 12:42 
Naslov:  Vještine na ledu naučit će pet stotina djece
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Za starije polaznike osječkih dječjih vrtića počela je škola klizanja. Riječ je o programu navikavanja na led i učenja samostalnog klizanja koji će proći petstotinjak vrtićaraca u organizaciji Udruge za šport djece i mladeži Grada Osijeka. Program za svaki vrtić traje pet dana, od ponedjeljka do petka, a za najmlađe klizače led je rezerviran od 8 do 10 sati. Rad škole klizanja financira Grad Osijek, a svoj doprinos dao je i GPP, koji po simboličnim cijenama svojim autobusima prevozi mališane do klizališta i natrag u vrtić. Na ledu smo zatekli mališane iz dječjih vrtića “Latica” i “Potočnica”, a u želji da svladaju klizačku tehniku nisu ih ometali ni česti padovi.

- Ja sam već klizala i prošle godine, s mamom i tetom. Više ne padam puno, sada već znam klizati dosta dobro. Inače me i mama dovodi na klizanje, a dobro mi je i sada s djecom iz vrtića. Drago mi je što nas uče klizati
- kaže petogodišnja Patricija Hercegovac.

Marin Matijević, iz Udruge za šport djece i mladeži Osijeka, rekao je kako je ovo samo nastavak projekta koji se provodi već deset godina.

- Program škole klizanja proći će djeca iz dvadeset vrtića iz Osijeka te Višnjevca i Josipovca. Na ledu imamo četiri voditelja klizanja, a s djecom se radi u grupama, ovisno o predznanju i sklonostima klizanju, rekao je Matijević, dodavši da će se i ove sezone, nakon što svi vrtići prođu školu klizanja, održati natjecanje među vrtićima "Mala klizaljka".

Zadovoljne programom su i odgojiteljice, koje prvog dana nisu bile na ledu s mališanima kako bi bile na raspolaganju u slučaju padova, ali tijekom tjedna i one će "isprobati led"

Klizalište se neće širiti!

Klizačima koji na klizalište dolaze u večernjim smjenama smetaju često nesnosne gužve, a na ledu se već za desetak minuta klizanja pojave rupe. Unatoč nezadovoljstvu, doznajemo kako planova za širenje klizališta nema.

- Nismo razmišljali o širenju površine klizališta, a na 'Sokolu' se to i ne bi moglo izvesti, jer klizalište već sada prekriva cijelo rukometno igralište. Plan je bio za ovu sezonu klizalište natkriti šatorom, ali projekt nije proveden zbog situacije u Gradu, kaže direktor Sportskih objekata Ivan Vuletić.

Klizaljke od 299 kuna naviše

Iako je ponuda skijaške opreme u specijaliziranim trgovinama bogata, klizaljke i pripadajuće dodatke potrebne za uživanje na ledu teže je pronaći. Prema riječima djelatnika “Intersporta”, kvalitetne klizaljke najvažniji su dio opreme, no u ponudi trenutačno imaju samo nekoliko modela.

- Potražnja za klizačkom opremom još uvijek nije velika. Nudimo nekoliko modela hokejaških, dječjih te klizaljki namijenjenih umjetničkom klizanju. Cijene klizaljki ovise o proizvođaču - od 299 kuna naviše. Očekujemo veću isporuku idućeg mjeseca, rekli su u “Intersportu”.

Slična je situacija i u “Hervisu”, gdje također najeftinije klizaljke stoje 299 kuna.
- U ponudi imamo obične dječje plastične te hokejaške klizaljke po cijeni od 299 i 349 kuna. Zaštitu za noževe klizaljiki i štitnike očekujemo oko Božića, kada se nadamo i većoj potražnji. Za sada se ljudi uglavnom samo raspituju, doznali smo u “Hervisu”.

Autori: Ivan Sekol/B.Božić/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  

Skoči u forum: