Ovdje se govori o brendiranju,kao načinu kako prepoznati identitet grada?!Nije mi jasno,odakle nekome toliko vremena,živaca,i volje,za još jedno tapkanje u mraku.Inače sam veliki optimista,ali treba biti realan.Treba sagledati činjenice.Što naš grad nudi,kome god to išlo u korist(najbolje obostranu).Da li smo bili dovoljno sretni,ili pametni,pa dovoljno dobro iskoristili bogatstvo povijesti grada.Nismo.Neki se trude,ali uvijek će netko da se izvlači ratom,koji je davno završio,a umjesto da smo vizionari,gubimo vrijeme u prošlosti.Europska avenija npr. je kulturno blago,i mogle bi biti magnet za turiste(mada nedovoljno),a kako izgledaju fasade???Tvrđa???Sve je u rasulu.Kada gledamo na htv-u vijesti iz našeg županijskog suda,vidimo" brendiranu" zgradu.Brend duha prošlosti rata.Nažalost,još uvijek smo grad-slučaj.A kako se iskobeljati iz te ružne perspektive?Radom.Mozgom.Jebote,ovdje se jedna zgrada gradi u prosjeku 4 godine,a 3godine prije njene gradnje,već se priča o tome. I kad je gotovo,toliko vremena prodje,da više nije niti moderno,i pravazilazi očekivanja kroz te godine.A tek što ostarismo,a što smo novoga vidjeli?Samo se naslušali...Ljudi odlaze,i odlaze iz ovoga grada.Nema ničega za mlade.I kada se to počne masovno dešavati,ne moraš biti pametan,kako bi shvatio da nešto nije u redu.Sve ovo je samo jedan posto od problema,ali osnova od koje treba krenuti,promijeniti,zadržati mlade,to je bitno,završiti campus,i tek onda nazvati tramv.stanice po njima,pokušati npr.pokrenuti ideju o otvaranju arhitektonskog fakulteta u osijeku,kao programa decentralizacije,pokrenuti onaj projekt grada na rijeci(apropo toga,i maknuti onaj potopljeni ponton u zimskoj luci,ne ide baš na ruku projektu!!!).Eh,nije da se hvalim,ali imam ja mnogo ideja o dobrim brendovima,ali čemu to sve ako KUĆU NE GRADIŠ OD TEMELJA?!