Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

--> -->

Zbog kupnje odjevnih predmeta Osječani putuju od tržnice Arizona do Londona i Pariza

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leon
Admin

Ukupno postova: 4122
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.04.2008. 8:48 
Naslov:  Zbog kupnje odjevnih predmeta Osječani putuju od tržnice Ari
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dok u Osijek tijekom vikenda u shopping masovno dolaze Mađari, Osječani kupnju radije obavljaju u europskim metropolama. Naime, posljednjih nekoliko godina pravi su hit postala vikend-putovanja u sklopu kojih su organizirani izleti u shopping zone i ulice koje nude velik izbor, prije svega, odjevnih predmeta po pristupačnim cijenama. Kako doznajemo u turističkim agencijama, zbog garderoba i vikend-zabave Osječani putuju po cijeloj Europi. Oni nešto dubljeg džepa u Pariz, London i Amsterdam, a oni ograničenih financijskih mogućnosti u Budimpeštu, Beč i Prag.

- Naši su sugrađani uvijek rado putovali, kako na duža putovanja tako i u sklopu vikend-tura. No posljednjih nekoliko godina njihov broj raste, skupa s raznovrsnosti naše ponude. Također, danas se puno lakše prodaju nešto skuplje vikend-destinacije poput Pariza i Londona. Povećao se broj ljudi veće kupovne moći koji vole spojiti ugodno s korisnim i vikend provesti kupujući i zabavljajući se u metropolama - kaže Ilona Šinko iz turističke agencije "Kompas", u kojoj su trenutačno najatraktivniji aranžmani za Amsterdam, u koji se na četiri dana može otputovati za 2.795 kuna, s time što cijena uključuje i avionsku kartu.

Manje atraktivni nisu ni Pariz i London, u koje se za vikend može otputovati za oko 3.500 kuna, kao ni nova atrakcija - Istanbul - gdje se za manje od tri tisuće kuna mogu provesti četiri dana.

Ipak, najmasovnije Osječani zbog kupnje putuju u bliže metropole, poput Budimpešte, kamo se na dva dana može otići već za 390 kuna, i to autobusom s polaskom iz Osijeka. Tu su i jednodnevni izleti u Graz, koji se plaćaju dvjestotinjak kuna, kao i oni u Beč, Prag ili Veronu, koji osim shoppinga nude i neki kulturni sadržaj poput kazališnih predstava, koncerata ili kakve izložbe poznatih umjetnika. Njihova je cijena oko 1.500 kuna, u što su uključena tri noćenja i prijevoz autobusom.

Osječani vikende rado provode i u Srbiji te u Bosni i Hercegovini. I dok na popularnu tržnicu Arizona preko BiH granice putuju mahom umirovljenici, mladi radije odlaze u stotinjak kilometara udaljen Novi Sad ili nešto dalji Beograd, gdje im se osim mogućnosti dobre kupnje pruža i prilika za raznovrsnije noćne izlaske. Za takve izlete, osim džeparaca za shopping, nije potrebno više od tristotinjak kuna, što je dostatno za prijevoz, hranu i noćenje u nekom od hostela.

Autorica: Ivana Kukić/Glas-Slavonije.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.04.2008. 8:51 
Naslov:  

...tja, da mi je malo putovati...Smile

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2008. 9:16 
Naslov:  

Ne znam kako je na Arizoni...ali sam sticajem okolnosti bila u Bosanskom Brodu i njihovoj tržnici i srela ne mali broj osječana. Kako ta tržnica izgleda he hee, ma legendarno, neke potleušice od kartona i lima, neke i sa kojim metalnim stupcem nitko te ne forsira, oš gledat, oš probat samo kaži..nemoj se baaa ustručavat...onako kroz zapaljenu pljugu.
A garderoba...sve ono što sam uzela vidjela sam u osječkim buticima dva puta skuplje posebno oni gore u "Nami"
Budimpešta je prekrasna, vrijedi je obilaziti pješaka preko mostova, noćni život odličan...međutim spavanje i odjeća.. bar meni Skupo. Beograđanke su se -uvek lepo nosile- , vjerojatno i sada...
ZA garderobu ne treba trošiti velike novce, već samo razmisliti što ti nedostaje za popnjavanje i osvježenje postojeće. Ali netko voli krenut o gaća... Wink

marrai

Ukupno postova: 1127
Post Postano: 17.04.2008. 11:13 
Naslov:  

Za sada još uvijek kupujem u Os,ili eventualno u Pečuhu u Promodu...
Mislim da se do Novog Sada isplati otići,što zbog blizine a i zbog pristojne cijene odjeće(tako kažu)...
Pariz i London će pričekati,a Budimpešta,hmmm,bilo bi lijepo jedan vikend,u ugodnom društvu obići trgovinice i razgledati prekrasan grad.

Delfin

Ukupno postova: 505
Post Postano: 17.04.2008. 11:22 
Naslov:  

Bila sam prije nekoliko godina u arizoni, iako sam si nasla neke trenerke i majce, sve u svemu i nije bas nesto tamo tako dobro kako se prica.
Roba je jeftinija ali ona malo kvalitetnija kosta isto kao i u Osijeku, a jeftina roba nije dobro obradjena i uglavnom je roba s greskom. Dosta stvari koje sam vidjela u Arizoni ima i na nasoj trznici pa i nekim buticima samo malo skuplje al kad gledas razliku bi dao za gorivo i cevape.

Ukupno postova: 163
Post Postano: 17.04.2008. 15:09 
Naslov:  Re: Zbog kupnje odjevnih predmeta Osječani putuju od tržnice

Čitav ovaj članak mi je besmislen. Kao prvo sam naslov, vući paralelu od Arizone do Pariza je krajnje besmisleno.Usotalom, navedeni aranžmani za putovanja u Pariz,London i Amsterdam se definitivno ne odnose isključivo na besmisleni shopping,nego na turističko putovanje. A to ako netko usput kupi koju krpicu i nije neka velika stvar. Shopping u Grazu i Beču su stara vijest,nešto što u ostatku Hrvatske prakticiraju godinama i to ne iz neke preserancije nego zato što se doista isplati,tamo su sniženja i rasprodaje doista sniženja i rasprodaje,a ne kao kod nas kad nešto snize 20 kuna pa očekuju navalu kupaca.
Inače mislim da se u zadnje vrijeme doista pretjeruje s tim shoppingom,ne samo da previše kupujemo nego se o tome i puno piše, kao da je goruća društvena tema. (nekada doista i bude,nažalost)

MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 17.04.2008. 17:02 
Naslov:  

ja sam bila nedavno u budimpešti radi zabve i naravno pao je šoping
samo tamo treba ići sa nekim tko se zna snalaziti u metrou itd... ovako ko' muha bez glave glavinjati i tražiti šoping centre ne isplati se jer ćete izgubiti previše vrmenea i neće naći nešto baš povoljnije

naravno osim boljih modela kojih imaaa

SVI SMO MI VUCO
jerko
Ukupno postova: 61
Upozorenja : 1
Post Postano: 17.04.2008. 18:16 
Naslov:  

..ma koji london i pariz??? limit je možda arizona,ne preterujte bez veze !!!

cane

Ukupno postova: 2460
Post Postano: 18.04.2008. 3:09 
Naslov:  

Fatin shopping dnevnik:

London 8h, shopping u Harrodsu, trovremenski Taft savršeno drži frizuru.

Pariz 12h, shopping blizu Champ Elysees, Taft još drži frizuru savršenom!

Arizona 16h, shopping kod Haikikija, Taft potpomognut blatom još uvijek drži frizuru postojanom!

Ukupno postova: 103
Post Postano: 19.04.2008. 18:00 
Naslov:  Re: Zbog kupnje odjevnih predmeta Osječani putuju od tržnice

Delfin, pa koliko ti to cevapa pojedes??? hehe Laughing Cool Shocked Shocked Shocked

morgan

Ukupno postova: 3964
Post Postano: 19.04.2008. 22:04 
Naslov:  

čudim se ljudima koji idu na Arizonu...pa sva roba otud je prebačena u osječke nazovi butike...

Anastazija
Ukupno postova: 689
Post Postano: 20.04.2008. 12:01 
Naslov:  

Zašto se čudiš? Ja odem tamo jer su čarape 4 kune, a kod nas 8. Kupim tamo grudnjak za 20 kuna, a ovdje je 50. Uostalom, kad nas 5 podijeli troškove puta, ispadne sve skupa jeftinije. A i treba doć i doživjeti taj ugođaj tamo kad ti nude original grudnjake ili kad ti prijatelja hoće tamo oženiti jer je profesor. Smile

Ukupno postova: 2171
Post Postano: 20.04.2008. 12:20 
Naslov:  

I treba otići tamo i pojesti ćevape.

To explore strange new worlds
To seek out new life and new civilizations
To boldly go where no man has gone before
Anastazija
Ukupno postova: 689
Post Postano: 20.04.2008. 12:23 
Naslov:  

Ma ćevapi su zakon!

Ukupno postova: 6541
Post Postano: 20.04.2008. 12:33 
Naslov:  

tonya je napisao/la :
I treba otići tamo i pojesti ćevape.

janje jest i piva pit, pa kupit vina kvalitetnog u diskontu nuzput za jeftine pare, jest i pit, kupt jeftinih majci/vesti/čarapa/gaća/štipaljki i ostalih budalaština, pa opet jest i pit i slušat cajke na svakom ćošku dok te ne potera rigat od cajki onih najgorih bi-turbo v12 cajki najžešćih i gledat cigane kak plešu na iste, kurabe na ćošku mrdaju dupetom i namiguju dok puše jeftine malboro oriđiđi cigare, češe se po pizdi od svraba i jede ćelape, a baja motri s terase u kožnjaku i trenerki i "tetka" mu se vidi iz hlača, ma arizona je zakon
ciganska posla jednom prilikom na arizoni (po istinitom događaju) je napisao/la:
cigan : kupi kume majcu naJk original za 60 maraka (namiguje)
ja : daj za 50 (odrešito)
cigan : nemoj kume al original je (puppy dog eyes)
ja : ima grešku (zagleda majcu)
cigan : ma di je greška (ljutito)
ja : vid kak je šav ošo (uvjeren u sebe ima ga u šaki)
cigan : to tako mora kume (uviđa da će morat spustit cijenu, žao mu je)
ja : ajd dam ti 100 maraka za te 2 majce dugih rukava i 1 kratkih, onu crnu (navlači ga Very Happy )
cigan : ajde može Very Happy (cigan sretan, ja sretan, svi sretni)

Skoči u forum:   
-->
-->