Citat:
Samo za odabrane Osječane?
Teško je ne podsjetiti se na izjave pokretača projekta kako će građani Osijeka biti uključeni u sve faze projekta te kako su brend i "izvođači" projekta brendiranja Osijeka sami Osječani koji će moći aktivno sudjelovati u izgradnji i promicanju prepoznatljivosti grada. Naime, prema svemu rečenom, u projektu će moći sudjelovati odabrani Osječani, odnosno samo oni dovoljno stručni kako bi mogli uspješno definirati viziju vizualnog identiteta Osijeka, s obzirom na to da će prijedlog morati sadržavati kompleksna dizajnerska rješenja koja zahtijevaju znanja kojima većina Osječana na koje se ovaj projekt oslanja ipak ne raspolaže.
Autorica: Biljana Božić/Glas-Slavonije.hr
|
Pa nece valjda baba Manda raditi vizualni identitet na svojoj Singerici?! Mislim WTF?
Izjava tipa : mogu biti kirurg, kapetan duge plovidbe, agronom, urar i mesar te se svim tim zanimanjima baviti simultano inache je specijalnost samo u nasoj zemlji.... pa zasto onda ne bi i novinarka dezajnirala logo...
raspamechuju me ovi ljudi....
A za koji Kikiriki ljudi uopce studiraju Pravo kad to moze bolje obaviti bilo koji NKV "zagorac".
Inache biti involviran u sve faze projekta znaci : mi donosimo odluku samostalno kao komisija ali i gradani imaju svoje pravo glasa reci sto misle o donesenim odlukama (op.a. odabranim rjesenjima).... al to je jedna strana price koja je podlozna manipulaciji i zakulisnim igrama...vec puno puta videnim u nashoj prekrasnoj zemlji
a u nasem gradu da i ne govorim...
Opaska gospodicni Nikolini Svalini (naravno ako chita):
Kada budeta sastavljali Projektni zadatak (iliti “brief”) NEMOJTE kao shprancu koristiti natjecaj za suvenir grada Osijeka!!
I naravno
nikako nije pozeljno Komisiju sastavljati od ljudi koji nisu predstavnici struke (arhitekti nisu dizajnerska struka op.a.), vec drzavni cinovnici. Predstavnici grada jesu nuzni kao korektiv, ali oni cine manji dio komisije.. Eto (CV od svakog clana komisije isto je tako jako pozeljno/nuzno) priloziti uz Projektni zadatak...
Odoh operirati mozak, proizvoditi stocnu hranu, projektirati kuche na crno i bijelo, svirati harfu u Lisinskom i plagirati RolsRojs i sve to odjedared...jer ja to sve MOGU