Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol: Muško
|
Tridesetak huligana sinoć je u samo pola sata oko ponoći izazvalo opći kaos na osječkim ulicama, zapalivši dva automobila i dva kontejnera.
Očevici tvrde da se navodno radi o navijačkoj skupini, koja je rušila i palila sve pred sobom uz glasno pjevanje, no policija nije službeno potvrdila da se radi o navijačkom divljanju i neredima. Kontejneri i vozila, kombi te dva automobila, zapaljeni su u ulicama Matije Reljkovića, Otokara Keršovanija i Dobriše Cesarića u užem centru grada.
Video prilog RTL-a
Prvi je požar izbio na kombiju marke Citroen oko 23.40 sati, a pet minuta iza ponoći zapaljen je automobil Peugeot Partner u Reljkovićevoj ulici. Samo jedanaest minuta nakon tog, vatrogasci obaviještavaju policiju kako u Keršovanijevoj gori Opel Corsa.
Na osječkim ulicama ubrzo se pojavila interventna policija te brojni vatrogasci. Skupina pijanih mladića locirana je u Parku kralja Držislava, nakon čega je nekolicina njih pobjegla u smjeru Tvrđe, gdje se inače nalazi centar noćnog života u Osijeku.
Piše: K.S./Index.hr
Foto: Steam/arhiva 031 |
Zadnja promjena: Nandino; 05.04.2009. 10:44; ukupno mijenjano 1 put. |
|
la_linea Ukupno postova: 56 Spol: Nebitno
|
Božesačuvaj više. Pohapsit, globit i društvenokorisni rad na duže vrijeme kao rehabilitacija. |
|
|
|
|
|
Provokator
Ukupno postova: 1500 Lokacija: US and A Spol: Muško
|
stigla je torcida čini mi se |
|
_________________ ... za bunt je potreban um |
|
|
|
Zveky Ukupno postova: 25 Spol: Nebitno
|
la_linea je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Božesačuvaj više. Pohapsit, globit i društvenokorisni rad na duže vrijeme kao rehabilitacija.
|
Mene su probudili..ali sva sreća nisam gorio ..
Eto, pa vi sad obnovite školjku..a auta gore ;(( CCC |
|
|
|
|
|
nooky Ukupno postova: 120 Spol: Nebitno
|
Boze dragi debila...i onda se mi cudimo sto zivimo u gradu kakvom zivimo, sto na izborima pobjeduje ko pobjeduje i sto nam je uopce stanje u drustvu takvo kakvo je...ubit od batina i lijecit prisilnim radom... |
|
|
|
|
|
Ingo
Ukupno postova: 3470 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
vec vidim sutra naslov u novinama.
predvodnik skupine vec ima 43 kaznene prijave za nasilnicko ponasanje, unistavanje javne imovine, iznudjivanje
i za 3 godine novi naslov
zupanijski sud u osijeku je uvjetnom osudom osudio trojicu mladica zbog nasilnickog ponasanja i paljena automobila na 6 mjeseci |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
metak u čelo istog trena. netko 10 godina radi za auto i onda dođe balonja i zapali mu ga. e ja bi njega zapalio. šta nisu u radićevoj il u tvrđi zapalili par terenaca ili bijelih bembara da vidim kako bi se proveli. mislim da bi bili teži za 10ak kila olova. |
|
|
|
|
|
kinemat2 Ukupno postova: 281 Spol: Nebitno
|
Monstrum je napisao/la ( Pogledaj post): ›
metak u čelo istog trena. netko 10 godina radi za auto i onda dođe balonja i zapali mu ga. e ja bi njega zapalio. šta nisu u radićevoj il u tvrđi zapalili par terenaca ili bijelih bembara da vidim kako bi se proveli. mislim da bi bili teži za 10ak kila olova.
|
Cini se da ce neka kap stvarno prepuniti casu. Ne mogu im nista roditelji, ne moze policija, drustvo ima na raspolaganju milion argumenata kojim brane ovakva divljanja, nadri psiholozi i ostali strucnjaci predlazu silu 'kreativnih socijalizacija'...
Zakoni su preblagi prema njima, poticu opetovano ponasanje njihovih (zlo)djela a oni koje direktno ugrozava ovakva stoka na kraju uistinu i imaju samo jedan izbor- ukloniti stoku s ulice kad vec zakon i institucije ne mogu. |
|
|
|
|
|
scero Ukupno postova: 82 Spol: Nebitno
|
pa svaki vikend je slican.ne gori uvijek ali razbijenih glava kolko oces. Mene samo zivcira sto se to odmah povezuje sa navijacima.
Klinci su svake godine sve gluplji i pijaniji,to sto pjevaju subotom ne znaci da su navijaci vec obicni primitivni huligancici koje ce svaki pravi navijac pljunuti |
|
|
|
|
|
marijuan Ukupno postova: 302 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
kinemat2 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Čini se da ce neka kap stvarno prepuniti casu. Ne mogu im nista roditelji, ne moze policija, drustvo ima na raspolaganju milion argumenata kojim brane ovakva divljanja, nadri psiholozi i ostali strucnjaci predlazu silu 'kreativnih socijalizacija'
|
zapravo, najgore u svemu je to što je najveća odgovornost sustava za ovakvo sustavno divljanje. jer je upravo sustav promovirao toleranciju prilikom kršenja ljdskih prava u slučajevima privatnog vlasništva. kako će represivni sustav reagirati na ovo i kakvi zakonski instrumenti postoje, ne znam. ali bilo bi lijepo pohvatati urbane divljake i naplatiti im kompletnu štetu ukoliko su punoljetni. ako su maloljetni ipo džepu će dobiti njihovi roditelji.
kinemat2 je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Zakoni su preblagi prema njima, poticu opetovano ponasanje njihovih (zlo)djela a oni koje direktno ugrozava ovakva stoka na kraju uistinu i imaju samo jedan izbor- ukloniti stoku s ulice kad vec zakon i institucije ne mogu.
|
zapravo, sustav i sam potiče sudstvo u izricanju minimalnih kazni. recidivistima se uvijek nalaze olakotne okolnosti jer treba sprati odgovornost sa rada socijalnih službi, a ovi niti imaju uvjete ni dovoljne ovlasti takve osobe udaljiti, tj. razdvojiti žito od kukolja. tema je interdisciplinarna, samo što zakonodavci tom problemu prilaze sa pozicije nestručnosti. |
|
_________________ "Ljudi koji se boje umiru svaki dan. Hrabri samo jedanput." Paolo Borselino
http://zbogompameti.bloger.hr/ |
|
|
|
lavic Ukupno postova: 835 Spol: Muško
|
Provokator je napisao/la ( Pogledaj post): ›
stigla je torcida čini mi se
|
na tvoju zalost, za to nije bilo potrebno da dođu oni... to je sve domaci puk napravio!!! |
|
|
|
|
|
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
nooky je napisao/la: ›
Boze dragi debila...i onda se mi cudimo sto zivimo u gradu kakvom zivimo, sto na izborima pobjeduje ko pobjeduje i sto nam je uopce stanje u drustvu takvo kakvo je...ubit od batina i lijecit prisilnim radom...
|
Ma daj kakve ovo veze ima sa izborima, dajte nepričajte gluposti, onda bi prema tvom nahođenju tko god pobjedio na izborima, gorili auti, jer su večina političara ista đubrad razlika je u nijansama.
Dečki vidjeli što se događa u Strasbourgu i sad kopiraju pošto naravno neznaju napraviti ništa originalno, a opet s druge strane žele biti interesantni. Sve u svemu IDIOTI! |
|
|
|
|
|
Monstrum
Ukupno postova: 6541 Lokacija: a gdje se VI to točno nalazite Spol: Muško
|
po meni je izravni krivac država jer ovakve stvari tolerira već godinama, guranja auta s rive u more, paljenje auta, uništavanje tramvaja i ostale društvene imovine. uz naravno nekolicinu retardiranih kretena jedini i isključivi krivac je država koja nije u stanju donjeti zakon koji će reći "ako napraviš sranje najebo si" dok u istovrijeme 7 puta mijenja zakon o radu nedjeljom, o % alkohola u krvi itd. |
|
|
|
|
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol: Muško
|
lavic je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Provokator je napisao/la ( Pogledaj post): ›
stigla je torcida čini mi se
|
na tvoju zalost, za to nije bilo potrebno da dođu oni... to je sve domaci puk napravio!!!
|
imaš inside informaciju?!
kako bilo, murija je sigurno i opet "preventivno" ladila jaja u nekoj postaji... |
|
|
|
|
|
maddox_rumble
Ukupno postova: 848 Lokacija: Osijek Spol: Muško
|
zaplijenit roditeljima od tih manijaka aute da se isplati steta, pa onda kad svog sina izbaci na ulica, pa da vidimo
treba im nac najgori i najlosije placen posao, pa nek on drustveno korisno odradeju tu stetu,
10 godina ciscenja wc-a po bolnicama i zatvorima to je super |
|
_________________ There can be only one, and that one is me |
|
|
|
|
|