Autor |
Poruka |
Leon Admin
Ukupno postova: 4122 Lokacija: space Spol: Muško
|
Poznati osječki brod-restoran Galija, usidren na rijeci Dravi nedaleko od samoga središta Osijeka, od kraja svibnja ove godine bit će preuređen u pristanište za putničke brodove. U tijeku su radovi na ojačanju samoga broda i izradi mosta, a sniženjem vodostaja uslijedit će i uređenje obale oko pristanišnog broda.
Milijun kuna iz proračuna
U tu svrhu Lučka uprava Osijek osigurala je iz proračuna milijun kuna. Na Galiji će biti carinska služba, a putnici će izlaskom na obalu biti u samome središtu Osijeka, samo stotinu metara od osječke konkatedrale. Cilj gradnje riječnog pristaništa kod Osijeka želja je za povratom putničke plovidbe rijekom Dravom kojom je slavonska metropola prije raspada Austro-Ugarske Monarhije imala redovite linije s Bečom i Budimpeštom.
Osim toga, želja je turističkih djelatnika na ovaj način i u Osijek privući dio putničkih brodova - kruzera koji se trenutačno zadržavaju samo u Vukovaru.
Posjet Osijeku
- U Vukovaru je prošle godine pristalo 156 kruzera, čijih je 16.000 turista posjetilo Grad Heroj. Želimo dio tih turista usmjeriti i u Osijek - kaže ravnatelj Lučke uprave Ante Šimić.
Autor: Tomislav Prusina/ Jutarnji.hr
Foto: Jasmina Gorjanski [foto: Prijetnja] |
|
_________________ --
Leon Linde
portal Osijek031.com |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
restoran je ,s oproštenjem, golo govno |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
Nisam bio nekih mjesec dva, ali klopa je bila odlična, a i pogled možda najbolji u gradu što se tiče restorana. |
|
|
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
ovako će više koristiti gradu... |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
pogled je najjači, nema šta... ali mislim da je ovo ok potez |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol: Muško
|
A čekaj jel to znači da restoran neće više biti tamo ili će on ostati? |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
pop-ap-teta
Ukupno postova: 324 Spol: Nebitno
|
neeeeee šteta. ovo mi se nikako ne svidja! |
|
|
|
|
|
igos Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
Meni je samo jedno smiješno ili žalosno,kako god. Blago tim turistima koji će si prvu sliku o Osijeku stvoriti vidjevši našu prekrasnu Bijelu Lađu ) |
|
|
|
|
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol: Žensko
|
igos je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Meni je samo jedno smiješno ili žalosno,kako god. Blago tim turistima koji će si prvu sliku o Osijeku stvoriti vidjevši našu prekrasnu Bijelu Lađu )
|
Uh, bome... |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
Vic Ukupno postova: 73 Spol: Muško
|
jos jedna promasena investicija, milijun kuna opranog novca, dokle vise, koji kruzeri, po zavrsetku radova opet isti scenario, kruzera nema, neisplativo turistickim agencijama ili plovnost Dravom nesigurna za putnicke brodove. |
|
|
|
|
|
nisam za
Ukupno postova: 307 Lokacija: desna obala Spol: Nebitno
|
Nije mi jasno, dali će privatni brod biti pristanište, za koje novce, te dali će ostati i restoran. U Vukovaru je na istom šlepu i carinarnica i restoran pa to nikom ne smeta.
Meni je zanimljivije što su godinama u iz Lučke uprave govorili kako putničko pristanište mora biti nizvodno od mostova i to u staroj luci Tranzit. Navodili su da je visina mostova pre mala te da pri redovnom vodostaju putnički brodovi koji prometuju Dunavom ne mogu proći.
Zašto se najednom ulaže milijun kuna u nešto takvo?
Možda su mostovi narasli? |
|
|
|
|
|
Vic Ukupno postova: 73 Spol: Muško
|
|
|
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol: Nebitno
|
Vic je napisao/la: ›
jos jedna promasena investicija, milijun kuna opranog novca, dokle vise, koji kruzeri, po zavrsetku radova opet isti scenario, kruzera nema, neisplativo turistickim agencijama ili plovnost Dravom nesigurna za putnicke brodove.
|
Da, ali ce zato biti sredjen prilaz Galiji i sama Galija. To je super. Pravi primjer kako se drzava treba oduziti zasluznim gradjanima koji odluce svoje nezakonito postavljene plutajuce restorane jednog dana potopiti i ostaviti ih da trunu na dnu gradske luke.
Hvala im!
Salu na stranu, bilo koje pristaniste uz samo srediste grada je dobar potez. Je li ovo bilo jedino moguce i najbolje rjesenje, ili su postojale i neke bolje alternative - ne znam. |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
|
|