Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

--> -->

Osijek pokleknuo pred Rijekom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
M.K.
Ukupno postova: 46
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.05.2009. 8:33 
Naslov:  Osijek pokleknuo pred Rijekom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

NK OSIJEK – NK RIJEKA 1:2 (1:1)
Knežević 11. min.; Ah. Sharbini 30. i 82. min.

Da su utakmice Osijeka i Rijeke uvijek bile neizvjesne i pune naboja potvrdila je i današnja utakmica u kojoj je Osijek na kraju ipak izvukao deblji kraj. Po izrazito vrućem vremenu na tribinama se okupio pristojan broj ljudi koji su bili počašćeni dinamičnom, ali ne previše kvalitetnom predstavom dva vječita rivala. Iskreno, puno se više očekuje od ekipa koje su prvenstva uglavnom završavale odmah iza nedodirljivih Dinama i Hajduka. Vjerojatno i jedni i drugi razloge mogu pronaći u rezultatskoj „nebitnosti“ današnje utakmice. Naime, Osijek se izrazito lošim predstavama protiv slabijih ekipa ovoga proljeća oprostio od europskog sna, dok su Riječani svoj nastup u Europskoj ligi naredne sezone potvrdili u prošlom kolu na Kantridi, pobijedivši Hajduk.

Osijek je bolje otvorio utakmicu, što je i oplodio u 11. minuti lijepim pogotkom Josipa Kneževića. Nastavak koji je uslijedio donio je dinamičnu, ali ne odveć kvalitetnu igru s puno pogrešaka. A one kobne je danas napravio Osijek. Bilo je naočigled vidljivo kako osječka obrana funkcionira puno slabije u izostanku Ive Smoje, što je danas bio slučaj. Stopersku poziciju zauzeo je, iz naftalina izvađeni, Tomislav Višević, koji na ovoj, njemu neprirodnoj poziciji, nije znao pružiti bolju predstavu. Izjednačujući gol, nakon konfuzije u osječkoj obrani, postigao je stariji brat Sharbini, koji je startao sam u vršku Rijekinog napada. Iako je Osijek u nastavku imao prividnu dominaciju na terenu, Primorac i Miličević nisu znali iskoristiti rijetke povoljne situacije. Ali, zato je to znao današnji riječki junak Ahmad Sharbini, koji je nakon „gluposti“ Domagoja Vide, donio svojoj ekipi bodove u samoj završnici susreta. Nakon što mu je Vida doslovno dodao loptu na polovini terena, Sharbini se sjurio sam prema osječkim vratima i matirao nemoćnog Vargića. Osijeku nije pomogao niti isključujući drugi žuti Tarika Cerića u 87. minuti i gosti su otputovali u Rijeku sa „slatka“ tri boda. Rezultat Rijeke je tim veći ako se u obzir uzme činjenica da su danas u Gradskom vrtu nastupili bez svog najboljeg igrača Anasa Sharbinija.

Kohorta se danas na jugoistoku okupila u pristojnom broju. Uz konstantno navijanje odrađena je i koreografija na početku, a tokom susreta podignute su i dvije poruke; jedna u čast hrvatskim braniteljima, a druga svojevrsna „rugalica“ upućena Armadi. Armada također kvalitetna na sjeveru, 100-tinjak njihovih pripadnika navijalo je tijekom cijelog susreta uz lijepu šetalicu u drugom poluvremenu.

Kao što je svima vjerojatno poznato, nedugo nakon izbora istječe četverogodišnji mandat trenutne uprave NK Osijeka. O sastavu nove uprave, a samim time i mjesta predsjednika te sportskog direktora uvelike će odlučivati i rezultati današnjih izbora. Poznato je da će se ići u privatizaciju, nakon koje će većinski vlasnik kluba biti Grad Osijek. Sadašnja je uprava prije četiri godine obećavala velike stvar, ali ruku na srce, malo je toga ostvareno. Rijetku pozitivnu stvar može predstavljati afirmacija domaćih klinaca od kojih neki već sada predstavljaju okosnicu NK Osijeka (Domagoj Vida, op.a.). Ali ipak smatram da su ključni trenuci za klub mjeseci koji dolaze. Primarni zadatak uprave na odlasku svakako bi morao biti zadržavanje okosnice osječkog prvoligaša, u prvom redu vratara Skendera te uže obrane na čelu sa Smojom i Vidom. Naime za sve njih postoje konkretne ponude iz inozemstva, a najveća prijetnja leži u tome da su Skender i Smoje na ljeto slobodni igrači koji sredinu mogu promijeniti bez da klub dobije ijedne kune. Vida također ugovor ima samo do naredne godine, na čemu treba poraditi. Jer, uzaludna će biti privatizacija i vjerojatno poboljšavanje financijske slike kluba, ako Osijek ostane bez kostura momčadi!

Tekst: M.K.
Foto: Željko Aschperger

Zadnja promjena: M.K.; 18.05.2009. 12:04; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
audiworld

Ukupno postova: 2078
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 18.05.2009. 8:48 
Naslov:  

ja sam bio. Igrali su strasno, katastrofa. 6-7 100% šansi... 1. gol smo dobili na kretenski način... njima treba jebeni psiholog da ih malo motivira

Ukupno postova: 349
Post Postano: 18.05.2009. 8:52 
Naslov:  

lega njima treba batina prvo, a tek onda psiholog!

freedom.fighter
Ukupno postova: 199
Spol: Muško Muško
Post Postano: 18.05.2009. 9:48 
Naslov:  

Uprava napolje! To je grupa nesposobnjakovića...privatizacija i nova uprava trebaju nam kao tri boda!

Provokator

Ukupno postova: 1500
Post Postano: 18.05.2009. 11:52 
Naslov:  

freedom.fighter je napisao/la:
Uprava napolje! To je grupa nesposobnjakovića...privatizacija i nova uprava trebaju nam kao tri boda!

al tri boda nam ne trebaju kad je sve već riješeno i nemožemo praktički ni gore ni dolje Laughing

PreacheR

Ukupno postova: 1076
Post Postano: 18.05.2009. 15:52 
Naslov:  

Još jedanput se potvrdilo da Osijek nema adekvatnu zamjenu za Smoju. Svaki puta kada je Rijeka složila suvislu akciju, curilo je na sve strane. Neki igrači Osijeka na našu žalost nemaju dovoljne kapacitete za prvoligaški nogomet. U prvom redu se to odnosi na Pranjića. Vratar Vargić je još jedanput pokazao nesigurnost, posebice kod izlaženja na centaršuteve (standardna boljka tzv. 'osječke škole'), loše je reagirao kod drugog gola Rijeke, a rekao bih da je djelovao i pomalo nezainteresirano!?! Višević je također bio slab. Vida će valjda izvući pouku iz svoje pogreške, inače je odigrao korektno. Pohvalio bih Josipa Kneževića koji je trenutno uvjerljivo najbolji igrač Osijeka. Miličević je nesumljivo talentiran igrač, no izgleda da će i kod njega sve ostati na tome. Hoće li se u klubu naći neki pametan trener da usmjeri te mlade igrače i da im utuvi u glavu neke osnovne postulate suvremenog nogometa, a to je prije svega - kolektivna igra. Miličević previše drži loptu, solira, a pregled igre mu je slab jer drži glavu kao noj. Ako bi ova ekipa ostala i slijedeće godine zajedno mislim da bi NK Osijek mogao konkururati i za treće, četvrto mjesto.

Ukupno postova: 2078
Post Postano: 18.05.2009. 17:02 
Naslov:  

slažem se da su mladi, ali dobri.. al ćemu driblat 25 minuta?? ne igra se tako. btw. rijeka je igrala katastrofa trebaju se dragom Bogu zahvalit na pobjedi jučer

Ukupno postova: 2517
Post Postano: 18.05.2009. 17:24 
Naslov:  

Ja sam osobno zadovoljan igrom, da Milicevic nije pogodio stativu nego da je usla vjerojatno bi na kraju bilo nekih 4:1...

Ovako se sve okrenulo na krivo. Jednom ti ne sude penal, jednom igrac skida sa crte, i onda jedna greska Vide koji je do tada odigrao fantasticno i sve ode u vodu...

E da, pohvalio bih Todorceva koji je jucer odigrao vjerojatno svoju najbolju utakmicu za Osijek...

Ukupno postova: 2044
Post Postano: 18.05.2009. 19:15 
Naslov:  

PreacheR je napisao/la :
Ako bi ova ekipa ostala i slijedeće godine zajedno mislim da bi NK Osijek mogao konkururati i za treće, četvrto mjesto.

Jedino ako se promijeni uprava i trener.

Provokator

Post Postano: 18.05.2009. 23:51 
Naslov:  

Evil Poodingh je napisao/la:
Ja sam osobno zadovoljan igrom, da Milicevic nije pogodio stativu nego da je usla vjerojatno bi na kraju bilo nekih 4:1...

Ovako se sve okrenulo na krivo. Jednom ti ne sude penal, jednom igrac skida sa crte, i onda jedna greska Vide koji je do tada odigrao fantasticno i sve ode u vodu...

E da, pohvalio bih Todorceva koji je jucer odigrao vjerojatno svoju najbolju utakmicu za Osijek...

kojom igrom ?
realno sagledajmo, osijek već 2 sezone ne igra nogomet, ono je anti nogomet, gušenje igre, lijenost, katastrofa, bez srca , bez ičega ... nogomet se igra il za pare il sa srcem, para nema , tako da ovdje jedino preostaje igra sa srcem, što ovi igrači nemaju, tako da po meni treba nešto mjenjati po pitanju motivacije igrača.. a to bi u najmanju ruku bio trener

lufus
Ukupno postova: 2044
Post Postano: 18.05.2009. 23:57 
Naslov:  

Provokator je napisao/la :

kojom igrom ?
realno sagledajmo, osijek već 2 sezone ne igra nogomet, ono je anti nogomet, gušenje igre, lijenost, katastrofa, bez srca , bez ičega ...

e da je bar samo dvije sezone...

Mladjo

Ukupno postova: 2890
Post Postano: 19.05.2009. 13:59 
Naslov:  

lufus je napisao/la :

kojom igrom ?
realno sagledajmo, osijek već 2 sezone ne igra nogomet, ono je anti nogomet, gušenje igre, lijenost, katastrofa, bez srca , bez ičega ...

baš sam to htio napisati. da je bar dvije sezone. ali oni nažalost ne igraju nogomet već barem 6 godina. (generacija pranjić, buljat, ljubojević, špehar - 2003.) sve poslije toga nije vrijedilo ništa

osijek031.com smile" Bolje jedno vruće pivo nego četri ladna, bolje jedna stara baba nego djeva mlada!" osijek031.com smile
Motor"Whose bike is it baby? It's Zeds. Who is Zed baby? Zed's dead."Motor
osijek031.com smile"Važno je zvati se Mladen!" osijek031.com smile
Provokator

Post Postano: 19.05.2009. 14:47 
Naslov:  

Mladjo je napisao/la:
lufus je napisao/la :

kojom igrom ?

baš sam to htio napisati. da je bar dvije sezone. ali oni nažalost ne igraju nogomet već barem 6 godina. (generacija pranjić, buljat, ljubojević, špehar - 2003.) sve poslije toga nije vrijedilo ništa

pa eto onda od 2003 godine, znači još gore.. tako da mi nije jasno šta se čeka da se nešto pomakne s mrtve točke ?

Ukupno postova: 37
Post Postano: 19.05.2009. 15:44 
Naslov:  

audiworld je napisao/la :
ja sam bio. Igrali su strasno, katastrofa. 6-7 100% šansi... 1. gol smo dobili na kretenski način... njima treba jebeni psiholog da ih malo motivira

uopće se ne slažem da je bilo katastrofa ako uzmemo u obzir dosadasnje predstave,odigrali su sasvim okej i slazem se s konstatacijom da je milicevic dao gol,a da nije pogodio stativu da bi ih razbili,jel su katastrofa rijecani bili
nadam se da cemo nagodinu bit bolji i da cemo dobit trenera koji malo vise autoriteta ima,ja se duboko nadam da bi u nekim kombinacijama ivica kalinic mogo postat nas trener

Skoči u forum:   
-->
-->